اوقات شرعی

 

آخرین اخبار

11. شهريور 1395 - 11:58   |   کد مطلب: 19856
چهارمین گردهمایی تخصصی صنعت شیشه کشور با حضور مسئولین استانی و کشوری در همدان برگزار شد.

به گزارش صبح الوند، خسرو فخیم هاشمی در چهارمین گردهمایی تخصصی صنعت شیشه کشور، ضمن اشاره به پیشینه و سبقه شر کت شیشه همدان اظهار کرد: شرکت شیشه همدان «سهامی عام» ابتدای سال 1354 به همت بخش خصوصی و با 28 درصد مشارکت بانک اعتبارات صنعتی سابق با سرمایه اولیه 300 میلیون ریال تأسیس و به ثبت رسیده است.

وی افزود: متعاقب تأسیس و ثبت آن، دوقطعه زمین 20 هکتاری جمعا 40 هکتار در کیلومتر 12 جاده همدان تهران «محل فعلی کارخانه» تهیه و برای فاز یک کارخانه، یک کوره با ظرفیت 170 تن در روز و 40 هزار تن محصول بسته بندی شده در سال با چهار خط ماشین آی اس8 سکشن دبل،  برنامه ریزی و با یک شرکت آمریکایی به نام تایمکن قراردادی به مبلغ22 میلیون دلار منعقد و کار پروژه آغاز شد.

مدیرعامل شرکت شیشه همدان تشریح کرد: با پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی در سال 57 و تحولاتی که در کشور ایجاد شد، آمریکایی‌ها در سال 58 درست در مرحله نصب ماشین آلات کشور را ترک کرده و نصب ماشین آلات توسط متخصصین و مهندسین ایرانی انجام و در اواخر سال 1360 فاز نخست کارخانه به بهره برداری رسید و بعدها با مدیریتی که در ترکیب سهامداران به وجود آمد شرکت تا اواخر سال 1370 دولتی با مدیریت دولتی تحت پوشش بانک صنعت و معدن بوده و از طریق سازمان بورس و اوراق بهادار به بخش خصوصی واگذار شد.

 

فاز دوم کارخانه شیشه با ظرفیت تولید 35 هزارتن، همچنان فعال

فخیم هاشمی با اشاره خرید تجهیزات و پایان کار ساختمانی فاز دوم کارخانه در اوایل دهه 70 عنوان کرد: به لحاظ مشکلات ارزی کشور، افتتاح فاز دوم کارخانه چندسالی عقب افتاد تا اینکه نهایتا با یک کوره 130 تنی «ظرفیت تولید 35هزارتن در سال» با سه خط ماشین آی اس6 سکشن در ابتدای سال 1378 راه اندازی شد و بهره برداری از آن همچنان ادامه دارد.

وی همچنین به طرح توسعه کارخانه (ایجاد فاز سوم) اشاره و تشریح کرد: این طرح تاحدود زیادی پیشرفت داشته و از منابع خود بیش از 120 هزار میلیاد تومان هزینه داشته است که طراحی کوره آن توسط شرکتsorg آلمان صورت گرفته و ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز هم بررسی و انتخاب شده که امیدوار هستیم با حمایت دولت محترم تا نیمه نخست سال 97 راه‌اندازی شود.

او ادامه داد: زمینی در شهر قیدار زنجان تهیه شده تا قسمت خردایش کارخانه در آنجا نیز شکل بگیرد تا سنگهایی که از معادن ابهر به کارخانه منتقل می‌شوند در همان نزدیکی خرد و برای فرآوری آماده شوند. 

 

کارخانه شیشه همدان، 288 میلیون سهم در بازار بورس دارد

مدیرعامل شرکت شیشه همدان با اشاره به پذیرفته شدن شرکت شیشه همدان در تیرماه 1369 در سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: سرمایه فعلی این شرکت در بازار بورس و اوراق بهادار،  288 میلیارد ریال منقسم به 288 میلیون سهم با تعداد 3 هزار و 165 سهامدار اعم از حقیقی و حقوقی می باشد.

وی تبیین کرد: این شرکت هم‌اکنون با بخش‌های مختلفی در ارتباط بوده و شرکت‌های دیگری در زیرمجموعه خود دارد که عبارتند از شرکت همکار شیشه غرب که در شهرک صنعتی بوعلی در تولید قالب و قطعات فعال است، شرکت صنایع بسته بندی ارمغان آریا در نزدیکی قزوین و شرکت زرین نگین سهرورد که انواع مواد اولیه صنعت شیشه را تولید می‌کند.

فخیم هاشمی در ادامه بیان کرد: امروز در حالی که با تمام تلاش در حال اجرای طرح توسعه جدید هستیم، با بهره گیری از توان و همت مدیران و کارشناسان داخلی و خارجی آمادگی داریم تا در عرصه جهانی و بازار داخلی با حمایت مسئولین محترم دولت خصوصا استاندار پرتلاش ایفای نقش نماییم.

 

* دولت برای رهایی صنعت شیشه از آنتی دامپینگ تلاش کند

دیبر انجمن صنفی صنعت شیشه ایران در این همایش ضمن ابراز تأسف از شرایط پیش آمده برای شرکت شیشه آبگینه اظهار کرد: درست نیست که این شرکت با قدمت و سابقه‌ای که در صنعت شیشه دارد دچار وضعیت رکودی شود که منجر به تعطیلی کارخانه گردد بنابراین باید تدابیری در سطح کشور اندیشیده شود تا صنایع دچار چنین وضعیتی نشوند.

حسین زجاجی در ادامه با اشاره به میزان تولید صنعت شیشه در بخش‌های مختلف خاطرنشان کرد: تولید شیشه تخت در کشور سالانه یک میلیون و 480 هزار تن و شیشه بسته‌بندی 358 هزار تن است.

وی افزود: تولید ظروف رومیزی در صنعت شیشه کشور، 290 هزار تن و شیشه اتومبیل 50 هزار تن می‌باشد، همچنین سایر صنایع شیشه به میزان 70 هزار تن در سال تولید می‌شود.

زجاجی ضمن ارائه گزارشی از عملکرد و برنامه‌های انجمن صنفی صنعت شیشه ایران گفت: اقدامات متعددی در این انجمن برای بهبود شرایط صنعت شیشه در این انجمن صورت گرفته که برگزاری جلسات تدوین استاندارد و بررسی شرایط صادرات شیشه از آن جمله‌اند.

وی در ادامه به یکی از موضوعات مورد پیگیری در این انجمن اشاره و بیان کرد: "آنتی دامپینگ" شاید کابوس این روزهای صنعت شیشه در کشور باشد چراکه صادرات شیشه را با مشکلات بسیاری مواجه می‌کند.

دبیر انجمن صنفی صنعت شیشه ایران با بیان اینکه پیشتر کشور ترکیه با سخت کردن شرایط صادرات شیشه ایران به ترکیه دست به آنتی دامپینگ علیه ما زد گفت: در حال حاضر هم کشور هندوستان که حدود 60 هزار تن صادرات به این کشور داریم، آنتی دامپینگ شیشه ایران را به مدت 5 سال درخواست نموده است.

وی با تأکید بر وجود تعرفه و توافقات ترجیحی با کشورهای هند و ترکیه تشریح کرد: آنتی دامپینگ صنعت شیشه ایران، صادرات این محصول را دچار مشکلات عدیده‌ای می‌کند و دولت باید برای این مشکل تدبیری اتخاذ نماید. 

زجاجی در پایان از برگزاری دور بعد این گردهمایی تا پایان سال در شرکت شیشه لیا خبر داد.

دیدگاه شما

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
کنگره ملی8000شهیداستان همدان