به گزارش صبح الوند به نقل از تسنیم، احمد جمالی عصر امروز در کارگاه تخصصی قوانین و مقررات سرمایهگذاری خارجی و نحوه تامین منابع مالی نخستین نمایشگاه اقتصاد و سرمایه همدان اظهار داشت: کشور ایران از 60 سال گذشته نسبت به تدوین قوانین حوزه سرمایهگذاری خارجی اقدام کرده و ایران از پیشگامان در این عرصه بوده است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر در تمام اسناد بالادستی موجود در کشور از جمله سند چشم انداز و برنامه توسعهای، موضوع سرمایهگذاری خارجی به عنوان یکی از محورهای توسعه مطر ح شده است، افزود: هیچ موضوعی به این اهمیت نبوده و به این میزان به آن در اسناد مختلف به آن اشاره نشده است.
دستگاهها موظف به جذب سرمایهگذاری خارجی هستند
جمالی با بیان اینکه آحاد مدیران جامعه مکلف و موظف هستند برای تحقق بندهای مختلف اقتصاد مقاومتی از جمله بند مرتبط با پذیرش سرمایهگذاری خارجی صادراتگرا گام بردارند، تصریح کرد: تمامی مدیران در این زمینه باید گامهای اساسی بردارند.
وی عنوان کرد: سرمایهگذار خارجی میتواند از طریق روشهای سرمایهگذاری مستقیم خارجی، ترتیبات قراردادی، مشارکت مدنی و BOT نسبت به سرمایهگذاری کنند و در هیچ حوزه اقتصادی برای جذب سرمایهگذاری خارجی وجود ندارد و تمامی سرمایهگذاران خارجی همچون سرمایهگذاران داخلی میتوانند ورود پیدا کنند.
مدیرکل سرمایهگذاری خارجی سازمان سرمایهگذاری ایران بیان کرد: سرمایهگذاران خارجی بدون محدودیت میتوانند نسبت به تاسیس شرکت و خرید زمین و اجرای پروژه اقدام کند و هیچگونه محدودیتی برای حجم سرمایهگذاری و ورود سرمایه خارجی وجود ندارد.
وی با بیان اینکه تضامین و حمایتهای لازم برای بازگشت سرمایه و سود سرمایهگذاری در قوانین دیده شده است، گفت: تمامی محدودیتهایی که وجود داشته و یا در ذهن برخی ایجاد شده اصلاح شده است.
وی با اعلام اینکه سیاستهای خاص کشور را برای سرمایهگذاری داریم، تصریح کرد: انتقال تکنولوژی خارجی به ایران، کمک به عمران و آبادانی کشور در زمینه زیرساختها، دسترسی به بازارهای خارجی و مشارکت با سرمایهگذاری داخلی از جمله سیاستهای اصلی و اولویت در زمینه جذب سرمایهگذاری خارجی است.
جمالی با بیان اینکه زیرساختهای لازم برای سرمایهگذاری فراهم شده است، گفت: قوانین و مقررات مدیران کشور را موظف میکند تا در زمینه جذب سرمایهگذار گام بردارند و امسال که سال اقدام و عمل است باید گامهای اساسی در این زمینه برداشته شود.
وی با اعلام اینکه حضور کشورهای اروپایی و خارجی برای سرمایهگذاری از فرصتهای پیش آمده برای کشور است، گفت: پس از برجام هیئتهایی به کشور وارد میشدند که بیشتر جنبه سیاسی داشتند ولی در حال حاضر بیشت بُعد اقتصادی پیدا کردهاند.
نقشه فرصتهای سرمایهگذاری استانها تدوین شود
مدیرکل سرمایهگذاری خارجی سازمان سرمایهگذاری ایران تهیه و تدوین نقشه فرصتهای سرمایهگذاری را از مهمترین اقدامات استانها برای ارائه به هیئتهای ورودی به استان اعلام کرد و گفت: حال که هیئتهای اقتصادی گستردهای وارد کشور میشوند باید فرصتها، ظرفیتها و توانمندهای استان را برای سرمایهگذاری معرفی کنیم.
وی با اشاره به اینکه ایران ظرفیتهای بالقوه فراوانی برای تولید و توزیع بینالمللی داریم، گفت: برای رسیدن به اهداف در حوزه سرمایهگذاری باید نسبت به تعریف پروژه اقدام کرد اتفاقی که در کشورهایی همچون ژاپن رخ داد.
همدان بهشت سرمایهگذاری ایران است
جمالی با بیان اینکه ظرفیت بالقوه استان همدان از بسیاری از کشورهای اروپایی همچون هلند، لوکزامبورگ و بلژیک بالادست، گفت: استان همدان میتواند بهشت سرمایهگذاری ایران تلقی میشود چراکه نعمتهای بسیاری در این استان وجود دارد ولی اینکه چقدر از این نعمتها استفاده شده جای سوال دارد.
وی با بیان اینکه همدان یکی از بهترین استانها و دارای بیشترین جاذبه سرمایهگذاری است، گفت: مدیران دولتی چقدر تلاش کردند تا طول دوره خدمتی خود، توانمندی استان را عرضه کرده و برای آن سرمایهگذار جذب کرد.
مدیرکل سرمایهگذاری خارجی سازمان سرمایهگذاری ایران اظهار داشت: فرصتهای سرمایهگذاری استان را از سطوح روستا، شهر و شهرستان را شناسایی و پالایش کرده و به زبان بینالمللی عرضه کنیم، حال که قوانین و مقررات سرمایهگذاری در کشور وجود داشته و تمامی اسناد بالادستی بر جذب سرمایهگذار تاکید دارند آیا وقت آن نرسیده است تا به سهم خود فرصتهای مناسب استا برای سرمایهگذاری را عرضه کنیم.
وی افزود: بویژه پس از پسابرجام که هیئتهای متعددی وارد استان همدان میشوند چرا نباید بتوان در راستای جذب سرمایهگذاری خارجی اقدام کرد که اگر این فرصتها عرضه شود میتوان شاهد جذب سرمایهگذاری بود.
ورود سرمایهگذاری خارجی مدیریت نشود، آسیب میزند
جمالی با بیان اینکه واردات منابع مالی توسط سرمایهگذاری خارجی تنها انتظار از سرمایهگذار خارجی نیست، گفت: سرمایهگذار خارجی بدون آسیب نیست ولی اگر مدیریت شده و در مسیر درست سرمایهگذاری را قرار دهیم به طور قطع میتوان نتایج مطلوبی را از آن به دست آورد.
وی با اشاره به اینکه سرمایهگذاری خارجی ابزار توسعه است، گفت: کشورهایی که طور مناسب از ابزار توسعه استفاده کردهاند سبب توسعه شده است ولی کشورهایی که نامناسب استفاده کردهاند سبب نابودی و آسیب شده است.
مدیرکل سرمایهگذاری خارجی سازمان سرمایهگذاری ایران بیان کرد: سرمایهگذاری خارجی میتواند سبب تحریک منابع داخلی و به حرکت درآمدن منابع مالی داخلی شود ولی نیاز است تا مدیریت لازم صورت گیرد.
وی بیان کرد: در نخستین همایش سرمایهگذاری که سازمان سرمایهگذاری در ترکیه برگزار میشود ظرفیتهای استان همدان معرفی میشود که انتظار میرود پروژههای مناسبی برای این اقدام تعریف شود.
نخستین عنصر برای جذب سرمایهگذار خارجی هماهنگی دستگاههاست
جمالی با اعلام اینکه نخستین عنصر برای جذب سرمایهگذاری هماهنگی دستگاههای مختلف است، گفت: مدیرکل امور اقتصادی به تنهایی نمیتواند در راستای جذب سرمایهگذار گام بردارد و تمامی دستگاهها میتوانند در این زمینه موثر باشند.
وی با بیان اینکه ارتباط دانشگاه و حوزه کاربردی استان میتواند کمک بسیاری به بخش سرمایهگذاری داشته باشد، تصریح کرد: برای افزایش دانش فنی و چگونگی بازاریابی دورههای آموزشی برای کارکنان مراکز خدمات سرمایهگذاری برگزار میشود.
مدیرکل سرمایهگذاری خارجی سازمان سرمایهگذاری ایران با اشاره به اینکه اگر هماهنگی لازم بین دستگاههای اجرایی برای جذب سرمایهگذاری خارجی نباشد نمیتوان به موفقیت در این زمینه دست پیدا کرد، گفت: همچنین مجوز سه ساله برای رفت و آمد برای سرمایهگذاران صادر میشود.
انتهای پیام/
دیدگاه شما