به گزارش صبح الوند، به نقل از تسنیم، لالجین یکی از شهرهای استان همدان است که به عنوان مرکز تولید سفال نامی شناخته شده دارد و اکثریت مردم این شهر به پیشه سفالگری، سرامیککاری و شغلهای وابسته به خرید و فروش محصولات سفالین اشتغال دارند.
لالجین پایتخت سفال ایران به دلیل نزدیکی به مرکز استان همدان در ایام مختلف مسافران بسیاری را به سمت خود فرا میخواند و یکی از جاذبههای توریستی و گردشگری همدان به شمار میآید.
مسافران با ورود به شهر لالجین با مراکز فروش و عرضه سفال مواجه میشوند و تعدادی از کارگاههای تولید سفال در ایام نوروز نیز برای آشنایی با نحوه ساخت کوزههای سفالین مسافران را دعوت به مشاهده روند کار میکنند.
چهره شهر لالجین به گونهای است که هر گردشگری را به سمت خود فرا میخواند و سفالها در ابعاد و اشکال مختلف در ویترین مغازهها و فروشگاههای بزرگ و شکیل خودنمایی میکنند.
مغازههای سنتی و قدیمی ظروف سفالی را به شکلی گلی و خام عرضه میکنند و مغازههای مدرنتر ظروف سفالی را به صورت میناکاری و رنگکاری شده به نمایش گذاشتهاند که دل هر بینندهای را به وجد میآورد.
قدمت و پیشینه تاریخی پایتخت سفال ایران مسئولان را بر آن داشت که برای ثبت جهانی این هنر دستی اقدام کنند.
لالجین کاندیدای ثبت به عنوان شهر جهانی سفال
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم از نهایی شدن کاندیدای لالجین به عنوان شهر جهانی سفال در شورای جهانی صنایعدستی خبر داد و اظهار داشت: شهر لالجین همدان به عنوان پایتخت سفال ایران زمین و مشهد به عنوان شهر جهانی سفال و شهر جهانی صنایعدستی از نظر سنگهای قیمتی برای ثبت بینالمللی در شورای جهانی صنایعدستی کاندیدا شدند.
علی مالمیر افزود: این موضوع در شورای جهانی صنایع دستی در آخرین روزهای سال 1394 تصویب شد و این درحالی است که شهرهای اصفهان و تبریز در سال 94 از سوی شورای جهانی صنایعدستی به عنوان شهرهای جهانی صنایعدستی و فرش به ثبت جهانی رسیدند.
وی عنوان کرد: دو پرونده لالجین و مشهد در سفال به رئیس شورای آسیا اقیانوسیه صنایعدستی ارسال شد که مورد تأیید قرار گرفت تا پرونده لالجین را به عنوان شهر جهانی سفال ارائه دهیم که امیدواریم در مرحله داوری نهایی که اردیبهشتماه امسال با حضور 5 داور انجام میشود، پرونده تأیید شده و در تیر یا مرداد ماه سال 95 در مجمع عمومی شورای جهانی توسط رؤسای 5 قاره تأیید و به طور رسمی در شهریور ماه ثبت جهانی این شهر اعلام شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان بیان کرد: اعطای نشان اعتماد به فروشگاههای صنایع دستی نیز طرح دیگری است که در سال جدید در همدان انجام میگیرد و در این زمینه بعد از اصفهان دومین استانی در اجرای این طرح هستیم.
وی تصریح کرد: در نخستین گام این طرح در لالجین اجرا میشود و این طرح به فروشگاههایی که زیر نظر این سازمان هستند و کالاهای ایرانی عرضه میکنند اعطا میشود.
مالمیر گفت: این اقدام گامی در راستای جمعآوری کالاهای چینی و تشویق فروشگاهها به فروش کالاهای داخلی است.
وی اظهار داشت: بعد از ثبت جهانی محصولات این دو شهر باید برند جهانی شود و سفال لالجین برند لالجین را داشته باشد به طوری که دنیا سفال این شهر را با نام لالجین بشناسد.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان افزود: ثبت جهانی مرحله اولیه کار است، اما مراحل بعد از ثبتجهانی از اهمیت بالایی دارد چرا که تمام شهرهای جهانی باید گزارش سالانه ارائه دهند و اگر اتفاقی در این شهرها در راستای رونق اقتصاد صنایع دستی و پیشبرد هنری رخ نداده باشد این عنوان از شهر مورد نظر گرفته میشود.
وی با اعلام اینکه عنوان شهر جهانی دائمی نیست، عنوان کرد: ثبت جهانی شهری همچون لالجین عنوان مهمی بوده و روی گردشگری خارجی، اقتصاد محلی، اشغالزایی و توسعه صادرات صنایعدستی به طور مستقیم تأثیر دارد.
برپایی 25 نمایشگاه و بازارچه صنایع دستی ویژه نوروز
معاون صنایع دستی استان همدان با اشاره به برپایی نمایشگاه صنایع دستی در ایام نوروز اظهار داشت: برپایی نمایشگاه صنایع دستی سبب درآمدزایی برای هنرمندان و معرفی آثار آنها به مردم کشور میشود که تاکنون مورد استقبال بسیاری از مسافران نوروزی شده است.
علیرضا قاسمی افزود: شهرستانهای استان همدان دارای صنایع دستی مختلف هستند و در تولید سفال، مبل و منبت و چرم در کشور شناخته شدهایم.
وی با بیان اینکه شیرمال، حلوا لوزی، کماج و زرده همدان به عنوان سوغاتی به ثبت ملی رسیده است، گفت: در نمایشگاههای صنایع دستی و در فروشگاههای سطح شهر سوغاتی همدان عرضه میشود تا مسافران در کنار کارهای هنری با سوغات محلی استان آشنا شوند.
معاون صنایع دستی استان همدان با اشاره صادرات 15 میلیون دلاری صنایع دستی از همدان به دیگر کشورها بیان کرد: توسعه صادرات غیرنفتی یکی از اولویتهای استان همدان بوده و تمام تلاش بر افزایش میزان صادرات صنایع دستی به کار گرفته شده است.
وی تصریح کرد: در بخش صنایع دستی 12 قلم کالای صادراتی استان همدان از جمله سفال به کشورهای انگلستان، آلمان، فیلیپین، هلند، سوئد، امارات، و عراق صادر میشود.
انتهای پیام/ح
دیدگاه شما