اوقات شرعی

 

آخرین اخبار

21. بهمن 1394 - 12:47   |   کد مطلب: 16373
در سالروز والفجر8 بزرگترین عملیات دوران جنگ تحمیلی؛
مصاحبه خواندنی با یکی از فرماندهان عملیات والفجر 8
عملیات والفجر 8 در 20 بهمن ماه 1364 شروع شد که طولانی ترین عملیات دوران جنگ بود که 75 روز طول کشید و تقریبا تنها عملیات مهمی بود که توانستیم منطقه بسیارمهمی از خاک عراق را به تصرف خود در بیاوریم.
مصاحبه خواندنی با یکی از فرماندهان عملیات والفجر 8

به گزارش صبح الوند به نقل از  ملایری‌ها؛ عملیات والفجر 8 در 20 بهمن ماه 1364 شروع شد که طولانی ترین عملیات دوران جنگ بود که 75 روز طول کشید و تقریبا تنها عملیات مهمی بود که توانستیم منطقه بسیارمهمی از خاک عراق را به تصرف خود در بیاوریم. یعنی در والفجر 8 ارتباط دریایی عراق با خلیج فارس قطع شد.

در سالگرد عملیات  غرور آفرین والفجر 8 خبرنگار ما به سراغ با یکی از فرماندهان این عملیات  بزرگ رفته و  گفتگوی با وی انجام داده است.

ملایری‌ها: خودتان را معرفی کنید.

فتحی:  بسم الله الرحمن الرحیم  با ادای احترام به همه ایثارگران  دفاع مقدس و گرامی داشت یاد و خاطره 1100 شهید شهرستان ملایر حقیر محمد فتحی می ابادی هستم

ملایری‌ها: از چه سالی وارد جبهه شدید و در چه عملیات هایی شرکت کردید؟

فتحی:  از سال 1359در عملیاتهای 11شهریور(شهید رجایی و باهنر در سال 1360) رمضان  در سال 1361و ثارالله در سال 1360 و در عملیاتهای پاکسازی کردستان بیش ار ده مورد در سال 1362 و 1363و عملیات بزرگ والفجر 8 در سال 1364 در کل 52ماه در جبهه حضور داشتم. و 16 سالم بود که اعزام شدم.

ملایری‌ها: مسولیت های خود را در دوران دفاع مقدس بفرمائید.

فتحی:  من در دوران دفاع مقدس در کنار سایر رزمندگان به عنوان تک تیراندازو فرمانده دسته و فرمانده گروهان و فرمانده گردان حضور داشتم.

ملایری‌ها: شما در عملیات بزرگ والفجر 8 عضو کدام لشگر و گردان بودید درباره این عملیات توضیح دهید.

فتحی:  این عملیات در تاریخ 20/11/64 در منطقه  جنوب با رمز مبارک یا زهرا(س) شروع شد و به مدت 75 روز ادامه داشت من در این عملیات به عنوان فرمانده دسته از گروهان سوم گردان 151 مسلم ابن عقیل از لشکر قهرمان 32 انصار الحسین (ع) بودم. اما تحلیل عملیات .

عملیات والفجر 8 به دلیل نوع طراحی، اهمیت زمین منطقه عملیات، سرعت عمل در اجرای طرح عملیات، انتخاب تاکتیک‌های مناسب و مخصوص به خود برای پیروزی بر دشمن، غافلگیر نمودن دشمن و همچنین توان پایداری و مقاومت طولانی در برابر پاتک‌های دشمن به مدت 75 روز، یکی از جذّاب ترین و مهم ترین نبردها در دوران هشت ساله حماسه دفاع مقدس است. اجتناب از جنگ در زمینِ به شدت مسلح شده با کمک میادین مین و سیم‌های خاردار و موانع متعدد، پس از عملیات‌های والفجر مقدماتی و والفجر1 و در پی آن ابتکار انجام عملیات در منطقه هورالهویزه در شرق رودخانه دجله طی دو عملیات بزرگ خیبر در سال 1362 و بدر در سال 1363،موجب انفعال ارتش متجاوز رژیم عراق و ایجاد نگرانی در میان حامیان منطقه‌ای و بین المللی او گردید. زیرا تداوم عملیات‌ها تا اندازه‌ای مانع فرسایشی شدن جنگ می‌شد و علائمی دال بر ناتوانی ارتش صدام را آشکار می‌ساخت. از طرفی جمهوری اسلامی ایران که ابتکار عمل نظامی را همچنان در دست داشت، زمینه عملیات بعدی را با استفاده از تجربه عملیات در منطقه هور فراهم نمود.

در این میان عاملی که موجب شد طراحان نظامی در انتخاب منطقه بعدی برای عملیات دقت بیشتری به عمل آورند، این بود که هیچ یک از نبرد‌های انجام شده در مقطعِ پس از فتح خرمشهر دارای نتایجی نبود که قادر باشد برتری تعیین کننده‌ای را نصیب ایران کند. از این رو، لازم بود حرکت جدیدی در صحنه جنگ انجام شود که با آنچه از روز اول جنگ تا آن زمان به وقوع پیوسته بود، متفاوت باشد و فرماندهان نظامی ارتش بعثی عراق نیز از پیش بینی آن ناتوان باشند تا با تکیه بر غافلگیری بتوان، به نتایج مورد نظر دست یافت. این حرکت جدید و تعیین کننده، عبور از رودخانه عریضی همچون اروند رود و تسخیر منطقه مهم شبه جزیره فاو بود. عملیات والفجر 8 یکبار دیگر توازن قوا را به نفع جمهوری اسلامی ایران ایجاد کرد. البته این برتری نظامی نه بر اثر افزایش تجهیزات و توان رزمی تسلیحاتی، بلکه بر اساس  کمک های الهی و ابتکار عمل و نوع طرح ریزی عملیات و به کارگیری مفید توان رزمی موجود، علیه دشمن به وجود آمد. در مجموع، عملیات والفجر 8 یکی از پیچیده ترین طرح‌های نظامی جمهوری اسلامی ایران است که با موفقیت کامل انجام شد و برای ارتش بعثی یک حمله ناگهانی و غیر منتظره تلقی می‌گردید و برای ایران یک نقطه عطف بود. اجرای طرح عملیات، از نظر تاکتیکی، انواع نبردها را با خود به همراه داشت مثل عبور از رودخانه، جنگ با موانع، عملیات در دشت، ساحل، دریا، جنگل، زمین پست و سست  باتلاق

ملایری‌ها: درباره گردان 151 شهرستان ملایر  توضیح دهید؟

فتحی:  این گردان همیشه پیروز به فرماندهی شهید بزرکوار حاج حسن تاجوک در مرحله پیشروی به سوی بندر ام القصر در جاده فاو ام القصر با دشمن تا دندان مسلح درگیر شدیم که من از ان شب به عنوان شب به یادماندنی همیشه یاد میکنم چون فرمانده وقت سپاه هم از ان محور که گردان ما در گیر بودند به عنوان تنگه احد یاد کردند چون اگر بچه های گردان 151  جانانه مقاومت نمی کردند و خط شکسته میشد فاو ازدست رفته بود وتمام نیروها ی موجود در فاو یه شهادت می رسیدند.و همه زحمات نه ماهه رزمندگان اسلام به هدر رفته بود.

ملایری‌ها: خاطره ای هم قبل از حرکت به منطقه عملیات دارید.؟

فتحی:  بله با توجه به اینکه قبل از عملیات مدت سه ماه بود که شب و روز بدون رفتن مرخصی همه باهم بودیم و چون این عملیات بصورت کاملا سری بود و هرچند روز یکبار گردان تغیر مکان میداد خاطرات زیاد است.

ملایری‌ها: اگر امکان دارد به یکی دو تا از خاطرات آن دوران اشاره ای داشته باشید.؟

فتحی:  قبل از حرکت به منطقه خرمشهر و ابادان گردان در منطقه رفیه در منطقه هور مستقربود بخاطر اینکه بچه ها باورشان شود که منطقه عملیات همین جاست یک شب مراسم حنا بندان گرفتند که خودش دنیایی حرف برای گفتن و نوشتن دارد از جمله شور و شوق بچه ها برای حنا گرفتن واماده شهادت شدن و قول گرفتن شفاعت از همدیگر  و فردای ان شب مراسم یبعت با فرمانده لشکر حاج مهدی کیانی ونوحه خوانی حاج صادق آهنگران را داشتیم وهمه نیروها اماده به خط زدن بودند. اما وقتی دستور امد که باید به خرمشهر و ابادان برویم بدون درنگ حرکت کردیم ودر هتل پرشین ابادان مستقر شدیم و همه فکرمیکردیم که منطقه عملیات در همان محور میباشد. ماهم بچه ها را برای جنگیدن در آب و نخلستان اموزش میدادیم .یک روز فرمان دادن که گردان آماده حرکت به منطقه عملیات باشد بچه ها سریع به خط شدند و اماده حرکت شدند.چون مادر منطقه رفیه با فرماند لشکر مراسم بیعت را انجام داده بودیم این تجمع در هتل پرشین ابادان را تبدیل به بیعت با فرمانده گردان کردیم.وقتی که فرمانده گردان ماموریت گردان را تشریح کرد و از سختی های منطقه نبرد برای بچه ها گفت و اشاره ای هم به شب عاشورا و یاداوری جمله معروف امام حسین (ع)  که به یارانش گفت هرکس می خواهد برود من بلعتم را از او برداشتم .ودر اخر صحبت هایش گفت هر کس توان اجرای این ماموریت را ندارد به بهانه جمع اوری تجهیزات خود داخل اتاق های محل استراحت برود وقتی ما حرکت کردیم .برگردد برود پادگان شهید مدنی دزفول وکسی هم حق ندارد کسی را به زور نگه دارد. وقتی صحبتهای این فرمانده شجاع به اینجا رسید  او را در آغوش گرفتند وبا اشک شوق وباشعار فرمانده آزاده اماده ایم اماده  با فرمانده گردان خود بیعت کردند ودر ان شب بیاد ماندنی جاده فاو ام القصر به پای بیعت خود عاشقانه ایستادند.

وقتی به محور عملیاتی فاو ام القصر رسیدیم دیدیم که باید در نبرد تن با تانک شرکت کنیم و بانیروهای گارد ریاست جمهوری عراق  درگیر شویم . سختی بعدی کار بچه های ما زمانی شروع شد که وقتی بجه های ما خط را شکستند وبه پاسگاه اول رسیدن بانیروهای درگیر شدند که انها هم اماده عملیات بودند.در جاده ساحلی خورعبدالله به ام القصر دشمن ستون تانک‌ها را بر روی جاده قرار داده بود و با کندی به پیشروی خود ادامه می‌دادو قصد محاصره نیروهای ایران راداشت .وانچنان سردر گم بود که به نیروهای خودش هم رحم نمی کرد.  هر تانک انها که مورد اصابت  اتش رزمندگان اسلام قرار می‌گرفت تانک بعدی او را هُل  می داد و به کنار می زد و خود جایگزین آن می‌شد.. در ان شب بیادماندنی بود که ماموریت گردان 151 مسلم ابن عقیل  از لشگر 32 انصار الحسین (ع) شهرستان ملایر به فرماندهی شهید بزرگوار حاج حسن تاجوک  که نگهداری جاده فاو ام القصر (تنگه احد) و انهدام تانک های پیشرفته دشمن بود آغاز شدو چه خوب  شیر بچه های شهرستان ملایر در آن نبرد تن با تانک به پیروزی رسیدند وبا به اتش کشیدن تانک های دشمن خط دفاعی را حفظ و ارتش تا دندان مسلح عراق را زمین گیر کردند.وجانانه در تنگه احد ماندند و شبه جزیره فاو هم  به دست نیروهای ایران افتاد و خط پدافند نیروها در فاو تثبیت شد.

ملایری‌ها: در ان شب از دوستان شما هم کسانی به شهادت رسیدند و نام انها را بیاد داری؟

فتحی:  بله در ان شب بیاد ماندنی  تعداد زیادی ازنیروهای گردان به شهادت رسیدند چون نیروهای گردان ما از بچه های کبودر اهنگ بودند نام بچه های بسیج را فراموش کردم ولی  همرزمان عزیز ملایری که به شهادت رسیدند   عبارتند از مرتض فراهانی ،  محمد رسول کرد، قاسم زمانی،محمد حسن یونسی، حسن رضا حاتمی، ابراهیم بابایی، عباس عظیمی،ملک محمد غفاری، قندعلی جعفری . و چندین سال بدن مطهرشان در ان دشت خونین مهمان شد.

ملایری‌ها: از رزمنده های آن زمان نام افرادی را به یاد دارید؟

فتحی:  بله ، عزیزان زیادی بودند که از شهرستان ملایر در این عملیات بزرگ شرکت کردند به لطف خدا سالم به آغوش خانواده هایشان بازگشتند مانند عزیزان عباس قادری، جاسب کائید، اکبر ونایی، کتابعلی ونایی، داود رضیئی، امرالله زیبایی،  احمد عبدلی، منصور گرجی، شکر خدا بابایی، جواد ملصقی،منصور عبادی، ایت قربانی، فرهاد بیات، مرتضی خراسانی، ابراهیم عباسی، محمد رهنما،  محمد محمودی، سید حسن فاضلیان، محمد باقر احمدیان، یدالله حصاری آبوالقاسم صادقی امین حسین رضایی، امین حسین فراهانی، سعید رادپور، بهارعلی غلامی،  بشیر صفی خانی ، محمد رضیئی و ... و با عرض پوزش از کسانیکه نام انها را فراموش کرده ام. 

ملایری‌ها: حرف اخر

فتحی:  اول به خودم هستم . که فراموش نکنم که چه زحماتی برای استمرار این انقلاب کشیده شده وچه افراد نازنینی از اغوش گرم خانواده خود هجرت کردند وبه شهادت رسیدند و امروزه ما به پست و مقام رسیدیم ودر اسایش و امنیت زندگی میکنیم .واین شعر زیبا را یاداور میشوم.

یادمان باشد که ما خون داده ایم        یک بیابان مرد مجنون داده ایم

یادمان باشد پیام آفتاب                      دست نا اهلان نیفتد انقلاب.

برچسب‌ها: 

دیدگاه شما

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
کنگره ملی8000شهیداستان همدان