اوقات شرعی

 

آخرین اخبار

16. شهريور 1394 - 14:15   |   کد مطلب: 13861
کارشناس مسائل اقتصادی در رابطه با واردات بی رویه دولت و بی تحرکی بازار تولید در جامعه، گفت: ما باید دل خوش به این باشیم و سجده شکر کنیم که وضع دولت بهتر از این نبوده وگرنه ما بقی درآمد دولت هم صرف هزینه های واردات و پرداخت به بیگانگان می شد.
دلالان و طرفداران واردات در دولت نفوذ دارند/نمونه‌اش یکی از وزرا است که چند شرکت آنچنانی دارد

به گزارش صبح الوند، عبدالمجید شیخی در گفت‌وگو با خبرنگار شبکه اطلاع‌رسانی راه دانا، اظهار کرد: بیانات مقام معظم رهبری در رابطه با اقتصاد مقاوتی هم یک تکلیف است، هم یک ضرورت که تاییدیه تمام اقتصاددانان را در پی داشته و نیاز کشور در حال حاضر به این نکته معطوف شده است.

وی در رابطه با نمود پیروزی و شکست اقتصاد مقاومتی در کشورهای توسعه یافته، افزود: شاید این سیاست در کشور های اروپایی و پیشرفته با اسم اقتصاد مقاوتی اجرا نشده باشد ولی بدون استثنا به نحوی دیگر، مبنا و اصول اقتصاد مقاومتی اجرایی شده که دولت ها طی برنامه های چند ده ساله با حمایت از تولید، فناوری های علمی داخلی و تکیه بر قدرت درون‌گرای خود توانسته اند با تکیه بر این مهم پیشرفت قابل توجهی در بازار کار و در آمد داخلی ایجاد کرده و چرخ تولید را با سرعت بیشتری به حرکت در بیاورند.

کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به بیان سه مولفه آسیب شناسی اقتصاد، آسیب‌زدایی اقتصاد و تنظیم قوانین نظام اقتصادی در چهارچوب مشخص، خاطرنشان کرد: رهبری هم در رابطه با این موضوعات تاکید چندباره داشته‌اند که موضوع اقتصاد مقاومتی طرح جدیدی نیست و در واقع یک مجموعه سیاست‌هایی است که مستلزم حمایت از تولید، سرمایه گذاری، صادرات و جلوگیری از واردات بی رویه کالاهای غیر ضروری است.

شیخی همچنین در رابطه با واردات بی رویه دولت و نمود بی کاری و بی تحرکی بازار تولید در جامعه، بیان کرد: دلیل اولی که باعث شده این اتفاق رخ دهد این است که طیفی در این دولت نفوذ دارد و بر شالوده تفکر این دولت تاثیر دارد طیف دلالان و طرفداران سیاست تجارت آزاد و واردات هستند که از این طریق رانت می گیرند. نمونه بارز این تفکر، در سیاست های یکی از وزرا کاملا مشهود است که با داشتن چند شرکت آنچنانی و نفوذ در آنها این رویه را دنبال می‌کند.

وی گفت: دلیل دومی که در این رابطه وجود دارد نبود برنامه منسجم دولت در موضوع اقتصاد است که باعث شده تا با درآمدی که تا کنون دولت داشته بر روند افزایش واردات تاکید داشته باشد. ما باید دل خوش به این باشیم و سجده شکر کنیم که وضع دولت بهتر از این نبوده وگرنه ما بقی درآمد دولت هم صرف هزینه های واردات و پرداخت به بیگانگان می شد.

کارشناس مسائل اقتصادی در بخش پایانی با توجه به نگاه دولت به سیاست خارجی و تاثیر آن در اقتصاد گفت: این دولت دل بسته به این است که انگار بیگانگان هستند که باید بیایند مشکلات داخلی کشور را حل کنند بنابراین اعتقادی به درون گرایی و درون زایی خود اقتصاد ندارند و افرادی مسئول اقتصاد هستند که نگاه به بیرون دارند و منتظر این هستند که شخصی از خارج از کشور بیاید و مشکلات را حل کنند و طرز تفکر آنها دقیقا مثل دوره قاجار است. دولت قاجار گونه افسار اقتصاد را در دست گرفته است که نگاه به کشور های خارجی دارد تا مشکلات آنها را حل کند.

شیخی با بیان اینکه برخی فقط چشم دوخته‌اند به اینکه کشور های توسعه یافته بیایند و مشکلات ما را یک شبه حل کنند، گفت: اینکه بعضی از کشور های اروپایی مثل یونان،ایرلند،پرتغال، اسپانیا و بعضا انگلستان همیشه با مشکلات عدیده اقتصادی دست و پنجه نرم می کنند برای بعضی از غرب زده ها عبرت نشده و همین سند برهانی است که ما هم نباید دلخوش به خارج از کشور باشیم بلکه فقط حمایت از تولید و سرمایه گذاری در بخش تولید است که میتواند کشور را از این وضع خلاص نماید.کشور هایی که از قضا با آمریکا بیشتر رابطه داشته اند درصد آلوده شدن اقتصادشان بیشتر بوده و در این بخش آسیب دیده تر بوده اند.

وی در پایان اشاره به برخی از دلالان و خیانت کاران موریانه صفت کرد و ادامه داد: هر آنجا که بحث دلالی، پورسانت های میلیاردی، سفرهای بیخود خارجی و سودهای کلان برای برخی از افراد خاص در بحث واردات، گمرک و ارز دولتی وجود دارد اقتصاد ضربه سنگینی خورده است. به عنوان مثال در بحث صنعت ساخت سدسازی و سیلوهایی که با واردات سنگین ورق های فولادی، گالوانیزه، میل‌گرد و سازه های فلزی بعضا افرادی بودند که با استفاده از رانت توانسته اند بخش قابل توجهی از درآمد آن را به عنوان سهم خود به صورت غیر قانونی برداشت کرده و دولت نتوانسته از آن جلوگیری کند تا بخش عظیمی از تولید ضربه نخورد.

برچسب‌ها: 

دیدگاه شما

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
کنگره ملی8000شهیداستان همدان