به گزارش صبح الوند، دامنه های الوند همدان و طبیعت روستاهای این استان هر كدام با داشتن گونه های گیاهی بسیاری همه ساله در فصل بهار مردم را به سوی خود فرا می خوانند و مردم این دیار علاوه بر استفاده از این طبیعت پاك، برای زینت دادن به سفره های خود در این فصل از انواع و اقسام گیاهان كوهی تحفه ای با خود به خانه می برند.
غازیاقی، گلپر، بومادران، تلخه، كاسنی، بابوبه كوهی، شنگ و كنگر خوراكی از جمله مهمترین گیاهان كوهی است كه نام و نوع آن برای همدانی ها به ویژه زنها و مادرانی که دستی بر پخت و پز آش های بهاری دارند آشناست .
این گیاهان به صورت خودرو در دامنه های الوند و جای جای این استان می روید و مورد استقبال مردم قرار می گیرد.
چه بسا اگر بانوان همدانی بساط پخت آش های متنوع همچون آش دوغ ، آش اوماج ، آش سماغ ، آش بلغور ، آش تره و آش ترشی را در این فصول گسترده کنند گردشگری غذا هم برای همدان از یک رویای خام به یک رویداد واقعی تغییر شکل دهد .
شمار زیادی از گونه های گیاهی از روزگاران قدیم برای مردم شناخته شده هستند و افراد بومی منطقه با مصارف و استفاده های دارویی و درمانی آنها به طور كامل آشنایی دارند.
این روزها اگر سری به بازار همدان بزنید شاهد فروش انواع و اقسام گیاهان كوهی توسط دستفروشان هستی؛ افرادی كه هر كدام با ریختن این گیاهان در داخل گونی و معرفی و عرضه آن به مردم در یك صف مرتب، فضای پیاده رو های چند نقطه از بازار همدان را قرق كرده اند.
دیدگاه شما