به گزارش صبح الوند به نقل از همدان پیام، برگزاري جشنواره موسيقي در همدان به 2 دليل اصلي بسيار حايز اهميت است. نخست اينكه جشنواره تلاش دارد هنر موسيقي در خطه همدان را كه بسيار قدمت دارد و در گذشته بيشتر با ريتمهاي خاصي و بهرهگيري از اشعار محلي و لهجه شيرين ديار باباطاهر، در بين قشرهاي مردم متداول بوده است را از مهجوريت خارج كند. دليل دوم همانا تشويق هنرمندان موسيقي استان و معرفي استعدادهاي با ذوق و ابداعگر در اين عرصه و در جمع اهالي موسيقي استان است كه بسيار هم نتيجهبخش و در سالهاي اخير مؤثر واقع شده است. اساساً موسيقي در خطه همدان به لحاظ همجواري با استانهاي ديگر از ديرباز با گرايشهاي تركي، كردي و لري درآميخته و آنچه به عنوان موسيقي اصيلي ايراني مصطلح ميباشد، كمتر فرصت رشد و اوجگيري در كهكشان موسيقي كشورمان را به دست آورده است. با اين حال، هنرمندان سزاوار و ماندگاري از نقاط مختلف استان همدان از گذشته تا به حال به دنياي سپهرآساي موسيقي راه پيدا كرده و سر به آسمان موسيقيدانهاي خوشنام و برجسته كشورمان ساييدهاند.
يكي ديگر از بسترسازيهاي قابل اعتناي جشنواره سالانه موسيقي فجر در همدان، تداوم و حركت رو به جلوي اين تجليگاه هنري است كه تاكنون 17 دوره به خود ديده و ميرود كه به يك سنت غيرقابل انكار در پايتخت تاريخ و تمدن ايران تبديل شود.
نكته مهم و بسيار كارساز در پيشزمينه و پسزمينه جشنواره موسيقي فجر همدان اين است كه بايد مواظب بود پس از خاتمه جشنواره ارتباط با موسيقي قطع و فعاليت در اين عرصه به مقاطعي خاص محدود نشود. برگزاري دورههاي آموزش موسيقي با حضور اساتيد و هنرمندان برجسته كشور ضروري است؛ در كنار آن تلاش براي ورود به جشنوارههاي ملي و منطقهاي بايد بخشي از دستور كار انجمن موسيقي با حمايت فرهنگ و ارشاد اسلامي باشد. سواي اينكه كسب تجربه در كلاس و محضر اساتيد برجسته موسيقي ايران براي دانشجويان و هنرجويان اين رشته بسيار حايز اهميت و انگيزهبخش خواهد بود. تمام اين لازمهها نيز در قالب برنامهاي مدون، منظم و اختصاص منابع مالي ممكن و عملي خواهد شد.
براي انجمن موسيقي و مسئولان فرهنگ و هنر استان كه با تربيت و پرورش هنر و هنرمندان موسيقي، براي اعتلاي انسان به عرفان و معنويت زمينهسازي ميكنند، موفقيت آرزومنديم.
دیدگاه شما