به گزارش صبح الوند، امروز 12 بهمن سالروز اتفاقي بزرگ است كه خود نقطه عطفي در تاريخ معاصر ايران به شمار ميرود.
بازگشت پيروزمندانه و سرافرازانه امام(ره) به ميهن اسلامي كه درست 36 سال پيش در چنين روزي اتفاق افتاد، سرآغاز فصلي نو در حيات سياسي و اجتماعي ملت بزرگ و قهرمان ايران بود.
مردم در 12 بهمن 57 به استقبال شخصيتي رفتند كه انديشه، آرا و نظريات سياسي و اجتماعي ايشان از اسلام سرچشمه ميگرفت و اتفاقاً حركت انقلابي خود را نيز بر مبناي اصول و معيارهاي ديني و مذهبي شكل داده بودند.
يكي از تفاوتهاي عمده اين مرد الهي با ديگر مبارزان سياسي و رهبران انقلابي در آن بود كه ايشان علاوه بر هدايت نهضت اسلامي و حركت انقلابي ملت مسلمان ايران و پس از آن زعامت نظام الهي- مردمي برآمده از انقلاب، طراح، ايدئولوگ و ترسيمكننده راه و مسير حركت نيز بودند.
در نگاه امام(ره) مواردي چون عمل به تكليف شرعي و قانوني، خدمت صادقانه به مردم، پرهيز از دنياگرايي، قدرتطلبي و امثال آنها اهميت فراواني داشتند؛ به طوري كه هم در انديشه، بيان و گفتارها و هم در فعل و عمل سياسي ايشان، تك تك اين موارد نمود و ظهور داشت.
شخصيت جامع الاطرافي چون امام (ره) كه در حوزههاي مختلف اسلامي اشراف داشتند و بر اساس نظام انديشهاي منسجم، جامع و منطقي، رفتار و عمل سياسي خود را تنظيم كرده بودند، به خوبي توانستند نبض حركت انقلابي و نهضت اسلامي را به دست گرفته و آن را در مسير واقعي خود هدايت كنند.
همين ويژگيهاي ممتاز و فعل و رفتار سياسي امام (ره) كه دقيقاً برگرفته از همان نظام انديشهاي جامع بود، باعث شد تا اقبال عمومي به ايشان روزافزون و چشمگير باشد؛ به طوري كه بسياري از كارشناسان و تحليلگران مسائل سياسي و به طور خاص انقلابها، يكي از ويژگيهاي منحصر به فرد انقلاب اسلامي ايران را محبوبيت گسترده امام(ره) در ميان مردم ميدانند.
نكته قابل توجه آنكه رابطه مردم و امام پيش از آنكه رابطه يك رهبر سياسي با اتباع و پيروانش باشد، رابطه مريد و مراد بود. در واقع امام را مردم از جان و دل دوست داشتند و مطيع بودند و همين عامل باعث شد تا حركت بزرگي را كه امام(ره) رهبري و هدايت ميكردند شتاب بيشتري به خود بگيرد و با عبور از موانع ريز و درشت به مقصد اصلي خود برسد.
به هر حال شخصيت ممتاز امام(ره) و نقش مهم و بيبديلي كه در پيروزي انقلاب و شكلگيري نظام، هم به عنوان طراح و ايدئولوگ انقلاب و رهبري آن و هم معمار و بنيانگذار نظام جديد سياسي داشتند، باعث شده مطالعه و بررسي ابعاد مختلف انقلاب اسلامي بدون شناخت ابعاد و زواياي انديشه امام امكانپذير نباشد؛ از اين رو فكر و انديشه امام و راهي كه بر اساس آن ترسيم نمودند مناسبترين و بهترين شاخص براي شناخت انقلاب اسلامي و البته براي ادامه اين حركت بزرگ و الهي است.
اينكه مقام معظم رهبري فرمودند: «انقلاب بدون نام امام(ره) در هيچ جاي دنيا شناخته شده نيست.» بيانگر همين مسأله است و آرمانهاي بلند نظام مانند اسلامخواهي، عدالتخواهي، هويتخواهي، احياي كرامت انساني، آزادي و استقلال و نقشآفريني مردم در صحنه و امثال آنها با انديشه امام پيوند تنگاتنگ دارد و لذا تحقق آنها مستلزم توجه به منويات و رهنمودهاي امام(ره) و حركت در مسيري است كه آن شخصيت تاريخي و تاريخساز در جهت پيشرفت و تعالي نظام و كشور ترسيم و تبيين نمودند. كمااينكه تداوم و پايداري نظام نيز در گرو حركت در راه امام (ره) و توجه به رهنمودها و سفارشهای ايشان است.
دیدگاه شما