اوقات شرعی

 

آخرین اخبار

18. دى 1393 - 7:51   |   کد مطلب: 9485
نماينده ولي‌فقيه در استان و امام جمعه همدان گفت: اگر در سايه شخصيت‌هاي بزرگ مانند ميرسيدعلي همداني پيش برويم مي‌توانيم اسلام و مكتب خود را به جهانيان معرفي كنيم.

 

به گزارش صبح الوند، ميرسيدعلي همداني يكي از شخصيت‌هاي نامدار و اثرگذار ايران‌زمين بوده است كه به منطقه كشمير هندوستان هجرت كرد و در آن منطقه توانست انقلاب فرهنگي و تحولي بزرگ در حوزه ديني و معرفتي به وجود آورد.

با توجه به شخصيت اين عالم گرانقدر سازمان يونسكو سال‌هاي 2014 و 2015 را به نام ميرسيدعلي همداني نامگذاري كرده است و قرار بود در سال 2014 همايش بين‌المللي ميرسيدعلي همداني در تاجيكستان برگزار شود كه وزارت خارجه آن را به سال 2015 موكول كرد.

اخيراً نيز افخم، سخنگوي وزارت خارجه مكاتباتي با استانداري همدان براي برگزاري اين همايش داشته است كه با توجه به استقبال همدان از اين موضوع يك شوراي سياست‌گذاري و برنامه‌ريزي براي بزرگداشت ميرسيدعلي همداني تشكيل شده است.

مهرماه سال آينده بزرگداشت ميرسيدعلي همداني در تاجيكستان برپا مي‌شود و همايشي بين‌المللي نيز در همدان برگزار خواهد شد.

بر اين اساس، ستاد برگزاري همايش بين‌المللي ميرسيدعلي همداني با حضور آيت‌ا... محمدي و دو ميهمان از طرف مجموعه علمي آموزشي جامعه‌المصطفي العالميه در استانداري همدان برگزار شد.

نماينده ولي‌فقيه در استان و امام جمعه همدان در اين جلسه بر ضرورت تشكيل چنين همايش‌هايي براي زنده نگه داشتن نام مفاخر ايران‌زمين تأكيد كرد و گفت: عالم تشيع به ويژه ايران اسلامي مفاخر فراواني دارد كه نتوانسته‌ايم آنها را معرفي كنيم و حتي خودمان نيز آنها را نمي‌شناسيم.

آيت‌ا... محمدي با اشاره به بزرگي شخصيت ميرسيدعلي همداني به عنوان يك عارف، عالم، فقيه، سياست‌مدار، شاعر و اديب كه زندگي بسياري از افراد را به ويژه در منطقه كشمير تحت تأثير قرار داد، اضافه كرد: متأسفانه ما در گذشته كاري براي اين مرد بزرگ نكرده‌ايم.

وي با بيان اينكه جهاني شدن امامان ما موجب شد كاروان بشريت به سمت تقوا پيش برود، ادامه داد: هر چه بيشتر مفاخرمان را به دنيا معرفي كنيم نتيجه آن عايد جامعه مي‌شود و هر چه آنها ناشناخته‌تر بمانند ضرر آن به جامعه بازمي‌گردد.

آيت‌ا... محمدي افزود: اگر بتوانيم در سايه شخصيت‌هاي بزرگ مانند ميرسيدعلي همداني پيش برويم مي‌توانيم اسلام و مكتب خود را به جهانيان معرفي كنيم؛ زيرا جهان تشنه اين معارف است و اين يك رسالت همگاني است.

وي با استقبال از پيشنهاد استاندار مبني بر نامگذاري سال آينده در استان به نام ميرسيدعلي همداني عنوان كرد: اميدواريم سال آينده به نام اين مرد بزرگ نامگذاري شود و تقويم شايسته‌اي در استان چاپ شود و نام ميرسيدعلي همداني به نام سال در اين تقويم منتشر شود.

آيت‌ا... محمدي در پايان تصريح كرد: رسانه‌ها و صدا و سيما مقدمات را فراهم كنند تا كنگره فاخري برگزار كنيم و مراقب آسيب‌هاي آن نيز باشيم؛ زيرا آثار كم‌لطفي برخي افراد در كنگره شيخ محمد بهاري هنوز هم قابل مشاهده است.

در بزرگداشت ميرسيدعلي همداني از تاجيكستان و هندوستان عقب‌تر هستيم
استاندار همدان نيز با تأكيد بر اينكه پيش‌بيني براي هزينه‌هاي كنگره بايد وسيع باشد تا كاري كه انجام مي‌گيرد در شأن استان همدان و ميرسيدعلي همداني باشد، گفت: پيش‌بيني 300 ميليون تومان هزينه براي اين همايش اعتبار بسيار ناچيزي است و من تخصيص اعتبارات براي همايش ميرسيدعلي همداني را تا حدي كه فشار به بودجه دولت نياورد، جزو واجبات كار خود مي‌دانم.

محمدناصر نيكبخت ادامه داد: هنوز هم فرصت داريم از برگزاري اين همايش در استان منصرف شويم؛ زيرا اگر همايش در شأن شخصيت ميرسيدعلي همداني نباشد بهتر است كه برگزار نشود.

وي با بيان اينكه يونسكو، تاجيكستان و هندوستان در گراميداشت ميرسيدعلي همداني بسيار از ما جلوتر هستند و ما در اين زمينه خيلي عقبيم، اضافه كرد: همه ميرسيدعلي همداني را زودتر و بهتر از ما شناخته‌اند و گرامي داشته‌اند اما ما هنوز اين كار را نكرده‌ايم.

نيكبخت با اشاره به چاپ اسكناس در تاجيكستان با تمثال ميرسيدعلي همداني بيان كرد: در حال حاضر بايد كاري كنيم كه سال 94 در استان به نام سال ميرسيدعلي همداني نامگذاري شود.

وي ادامه داد: از ظرفيت تمام دانشگاه‌ها و صدا و سيما بايد در شوراي سياست‌گذاري همايش استفاده شود و در تخصيص اعتبار نيز آن‌گونه كه شايسته است وارد شد.

سازمان تأمين اجتماعي 500 ميليارد تومان در همدان سرمايه‌گذاري مي‌كند
استاندار همدان در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينكه از هر فرصتي براي اشاره به مسائل اقتصادي استفاده مي‌كند، گفت: طي جلسه‌اي كه با سازمان تأمين اجتماعي در تهران داشتيم توافق شد سازمان تأمين اجتماعي مبلغ 500 ميليارد تومان در استان همدان سرمايه‌گذاري كند.

محمدناصر نيكبخت به قطعي شدن منطقه ويژه جهان‌آباد فامنين، مطالعه منطقه ويژه سامن، احداث كارخانه توليد منيزيوم از دولوميت در نهاوند و ساخت هتل پنج ستاره مدرن كنار دانشگاه پيام نور همدان اشاره كرد و افزود: جلسه‌اي نيز در ادامه همايش سرمايه‌گذاري با سرمايه‌گذاران كويتي برگزار مي‌شود و دومين سرمايه‌دار عرب در دنيا به استان همدان مي‌آيد تا شاهد توافقاتي با وي در حوزه گردشگري و سلامت در استان باشيم.

وي همچنين اظهار كرد: رديفي در قانون بودجه براي بنياد علمي فرهنگي بوعلي در نظر گرفته شد.

ميرسيدعلي همداني نمونه‌اي ويژه از ظرفيت‌هاي اهل بيتي براي گسترش معارف اسلامي است
رئيس پژوهشكده مطالعات منطقه‌اي دانشگاه مجازي جامعه‌المصطفي نيز در اين جلسه ضمن معرفي مجموعه دانشگاهي جامعه‌المصطفي به عنوان مجموعه علمي آموزشي بين‌المللي حوزه علميه قم با فعاليت‌هايي در حوزه آموزش علوم اسلامي و انساني در داخل و خارج كشور گفت: يكي از كارهاي ما در دنيا احيا و استفاده از ظرفيت‌هاي اهل بيتي است كه براي گسترش معارف اسلامي بايد از آنها استفاده كرد.

حجت‌الاسلام حسن رضايي نمونه ويژه اين ظرفيت‌ها را ميرسيدعلي همداني خواند و بيان كرد: او انقلاب عظيمي در شبه قاره هند ايجاد كرده است و جامعه‌المصطفي مي‌تواند از اين ظرفيت به خوبي استفاده كند.

وي با بيان اينكه مجموعه اين دانشگاه و نمايندگي آن در تاجيكستان آمادگي همكاري در برگزاري همايش را دارند، ادامه داد: مجموعه، توانايي اين را دارد كه در امور محتوايي و پژوهشي و ظرفيت‌هاي منطقه‌اي فعاليت كند و ارتباط با مراكز علمي در كشور تاجيكستان را بر عهده بگيرد.

وي در ادامه اظهار كرد: مجموعه دانشگاهي جامعه‌المصطفي 50 هزار طلبه در داخل و خارج از ايران دارد و در 120 كشور به فعاليت‌هاي آموزشي مي‌پردازد كه سرمايه‌اي عظيم براي اهل بيت محسوب مي‌شود.

محسني نماينده دانشگاه جامعه‌المصطفي در تاجيكستان نيز به 120 تأليف ميرسيدعلي همداني اشاره كرد و گفت: بحث ميرسيدعلي همداني در تاجيكستان بسيار پررونق است و اين فرصت خوبي براي شناساندن فرهنگ اسلامي حاكم در بين مردم است.

در پايان مقرر شد طي يك ماه آينده مسائل محول شده به كميته‌ها در شوراي سياست‌گذاري برگزاري همايش ميرسيدعلي همداني جمع‌بندي شود.

دیدگاه شما

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
کنگره ملی8000شهیداستان همدان