اوقات شرعی

 

آخرین اخبار

26. آذر 1393 - 9:17   |   کد مطلب: 9158
معاون بهبود تولیدات دامی همدان گفت: 650 واحد مرغداری با ظرفیت تولید 8 میلیون قطعه در هر دوره جوجه‌ریزی در همدان وجود دارد که با اجرای طرح کاهش سن کشتار مرغ، تولید مرغ گوشتی تا 1.5 برابر افزایش می‏‎یابد.

به گزارش صبح الوند، محمد نظرپور امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس، اظهار کرد: کاهش سن کشتار مرغ برای تولیدکنندگان و مصرف کنندگان فواید زیادی در پی دارد.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر با شرایط کنونی، سن کشتار بالای 51 روز بوده و مرغداران امکان سه تا چهار دوره پرورش جوجه در سال را دارند، افزود: با کاهش سن پرورش به 42 روز امکان 6 دوره پرورش جوجه در سال برای هر واحد مرغداری گوشتی فراهم می‌شود.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان تصریح کرد: از آنجا که صادرات گوشت مرغ یکی از ضروریات مرغداران به شمار می‌رود، پرداختن به موضوع کاهش سن کشتار لازم و ضروری است.

وی مزایای این طرح را برشمرد و ابراز داشت: کاهش درصد هزینه‌های استهلاک ساختمانی به کل هزینه‌ها،‌ کوتاه شدن بازگشت سرمایه و افزایش بازده اقتصادی، کاهش نسبت هزینه‌های ثابت به کل هزینه‌ها در سال، کاهش ریسک سرمایه‌گذاری‌، بهبود ضریب تبدیل غذایی از مهمترین مزایای کوتاه شدن سن کشتار مرغ به شمار می‌آید.

نظرپور همچنین کاهش ریسک ابتلا به بیماری‌ها را از دیگر مزایای این طرح عنوان و افزود: احتمال بروز بیماری‌هایی از قبیل مرگ ناگهانی و بیماری‌های متابولیک در مرغ‌هایی با سن بالا بیشتر است.

وی با بیان اینکه مرغداران آمادگی کامل را برای اجرا کردن این طرح را دارند، گفت: مرغداران استان به این نتیجه رسیده‌اند که اگر مرغ‌های گوشتی را 42 روز پرورش دهند به نفع آنهاست.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی همدان تصریح کرد: مردم در انتخاب مرغ سبک تردید داشته و مایل به خرید مرغ سنگین هستند و این در حالی است که اگر بدانند مرغ سبک چربی کمتری ذخیره کرده و پروتئین بیشتری دارد حتماً در انتخاب خود تجدید نظر خواهند کرد.

وی با اشاره به اینکه برای اطلاع‌رسانی و فرهنگسازی در این زمینه نیازمند کمک سازمان بهداشت، درمان و همچنین علوم پزشکی هستیم، ابراز داشت: کاهش سن کشتار افزایش کیفیت گوشت ران و سینه مرغ را در پی دارد.

نظرپور تصریح کرد: با توجه به اینکه آنتی‎بیوتیک‌ در چربی‎‌ها ذخیره می‌شوند لذا کاهش چربی به ماندگاری کمتر آنتی‎بیوتیک کمک شایانی می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: این موضوع باعث افزایش ماندگاری لاشه در سردخانه با هدف ذخیره سازی و صادرات تولید مرغ با وزن پایین باعث افزایش خرید اقشار کم درآمد جامعه می‌شود.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان یادآور شد: در حال حاضر 650 واحد مرغداری با ظرفیت تولید 8 میلیون قطعه در هر دوره جوجه‌ریزی در استان وجود دارد که با اجرا شدن این طرح‌، تولید مرغ گوشتی تا 1.5 برابر افزایش یافته و زمینه صادرات آن در کشور و حتی خارج از کشور فراهم می‌شود.

وی ادامه داد: مرغ تولیدی در شرایط فعلی به لحاظ داشتن وزن بالا قابلیت صادرات را ندارد چراکه وزن مرغ زنده برای صادرات باید بین 2 تا 2.5 کیلوگرم و وزن مرغ کشتار شده باید بین یک تا 1.5 کیلوگرم باشد.

نظرپور با اشاره به اینکه با اجرایی شدن این طرح، نگرانی مرغداران از افت قیمت مرغ از بین می‌رود، یادآور شد: در شرایط فعلی قیمت عرضه مرغ زنده توسط مرغداران، پایین بوده و اگر بتوانیم آن را صادر کنیم مرغ مرغداران قیمت واقعی خود را پیدا خواهد کرد و صرفه اقتصادی بالایی برای آنها خواهد داشت.

دیدگاه شما

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
کنگره ملی8000شهیداستان همدان