به گزارش صبح الوند، محمودرضا عراقي در كميته بحران آب استان همدان با اشاره به فعاليتهاي گسترده آب و فاضلاب شهري، روستايي و آب منطقهاي استان همدان بيان كرد: با توجه به مشكلات زيادي كه در بحث آب وجود داشت به گونهاي عمل شد كه مردم به ندرت احساس كردند سال سختي را پشت سر گذاشتهاند.
وي با بيان اينكه اعتبار بخش آب در سالهاي گذشته در ميان پروژههاي غيرضروري تقسيم شد، ادامه داد: اين كمكاري ميراثي است كه از گذشته به ما رسيده و حالا زحمات زيادي كشيده شده تا بدون مشكل از بحران آب عبور كنيم.
عراقي گفت: براي كوتاه مدت، كارهاي خوبي در استان انجام شده اما اگر ادامه پيدا نكند در سالهاي بعد دوباره با مشكل روبهرو ميشويم.
وي حفاظت از منابع آب را امري ضروري خواند و ابراز داشت: اگر در مصرف صرفهجويي نشود نميتوان از منابع آب استان حفاظت كرد، به همين دليل آب منطقهاي بايد با اقتدار كامل چاههاي غيرمجاز را مسدود كند و اضافه برداشتها نيز كنترل شود تا به محيط زيست آسيبي وارد نشود.
وي همچنين به اهميت خط آبرساني تالوار اشاره كرد و افزود: با توجه به اينكه تأمين آب همدان، بهار و كبودراهنگ ميتواند از اين سد باشد به اعتبارات بيشتري در اين حوزه نياز است كه اكنون در حال پيگيري است.
* انجام 20 ميليارد تومان كار در آب و فاضلاب شهري به شكل تعهدي
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهري همدان نيز استان را جزء 10 استان داراي تنش آبي كشور برشمرد و گفت: در شهر همدان وضعيت آب خوب نبود اما 89 حلقه چاه كشاورزي را پايش و 12 حلقه چاه كشاورزي را اجاره كرديم و رودخانه عباسآباد را نيز وارد مدار كرديم.
هادي حسينيبيدار از نصب دستگاه فشارسنج آنلاين در شبكه آب و فاضلاب شهري همدان خبر داد و افزود: در شهر همدان 5 ميليارد تومان به شكل تعهدي كار كرديم و در ساير شهرهاي استان نيز با توجه به كمبود اعتبارات به شكل تعهدي كارها را انجام دادهايم.
وي با اشاره به اينكه در مسكن مهر استان 8 ميليارد تومان به شكل تعهدي كار شده است، ادامه داد: در مجموع 20 ميليارد تومان كار در استان به شكل تعهدي انجام شده است.
حسينيبيدار تصريح كرد: در بخش فاضلاب شهري پوشش خدمات مناسب بوده و اعتبارات تخصيص يافته نيز درصد مناسبي را داشته است.
* صدور 73 مجوز آب شرب شهري و روستايي در استان
مدیرعامل شرکت آب منطقهاي استان همدان نيز بحث آب را مانند يك ماراتن نفسگير خواند و با اشاره به كاهش روانآبها در استان به صفر گفت: بايد به سمت نگهداري از منابع موجود حركت كنيم.
مرتضي عزالدين با اشاره به انتقال آب رودخانه عباسآباد و استفاده از رودخانه دره مرادبيك در فصول غيرزراعي عنوان كرد: اعتبارات ما در سال گذشته 35 ميليارد تومان بود كه امسال به بيش از 106 ميليارد تومان رسيده است.
وي از صدور 22 مجوز براي آب شرب شهري و 51 مجوز براي آب شرب روستايي خبر داد و افزود: حدود هزار كنتور هوشمند نيز در سطح استان نصب شده است.
عزالدين با اشاره به مسدود شدن 406 حلقه چاه به ميزان 20 كيلومتر در استان همدان گفت: اين روند تا مسدود شدن 500 حلقه چاه ادامه پيدا ميكند.
وي به اجراي طرح تعادلبخشي در استان اشاره كرد و با بيان اينكه اعتبار آن از 2/1 ميليارد تومان در سال گذشته به 16 ميليارد تومان در سال جديد ميرسد، ابراز داشت: با اين اعتبار در سال آينده انقلابي در بحث تعادلبخشي انجام ميگيرد.
عزالدين تصريح كرد: ايجاد و استقرار بازار محلي آب، خريد چاههاي كمبازده كشاورزي، نصب كنتورهاي هوشمند و حفر چاههاي پيزومتري در دشتها از جمله فعاليتها در طرح تعادلبخشي است.
* 20 هزار انشعاب آب غيرمجاز در روستاهاي استان وجود دارد
مديرعامل آب و فاضلاب روستايي همدان نيز گفت: بيش از 200 روستا در تابستان 92 به شكل سيار آبرساني ميشوند كه اين تعداد در تابستان 93 به 60 روستا و در حال حاضر به 8 روستا كاهش يافته است.
حبيب موميوند از حفر 33 حلقه چاه در استان از ابتداي سال جاري تاكنون خبر داد و اضافه كرد: شهرستان همدان مشكلات جديتري در حوزه آب دارد كه در روستاهاي مشكلدار حفر چاه انجام شد و كفكني، تعميق چاهها و لايروبي قنوات در چند روستا از قبيل تفريجان صورت پذيرفت. وي به انجام 42 كيلومتر اصلاح شبكه در استان اشاره كرد و افزود: در سال 93 تعداد 4 هزار انشعاب غيرمجاز نيز شناسايي شدهاند كه اين عدد در سال گذشته 500 مورد بوده است.
موميوند با بيان اينكه 15 تا 20 هزار انشعاب غيرمجاز در روستاها وجود دارد، ادامه داد: در استان 151 هزار مشترك آب روستايي وجود دارد كه بيش از 10 درصد آنها غيرمجاز است و براي موارد غيرشرب استفاده مي شود. وي اضافه كرد: قرار بود سالانه 35 ميليارد تومان اعتبار به آب و فاضلاب روستايي اختصاص يابد، اما در سالهاي 90، 91 و 92 كمتر از 15 درصد اين رقم اعتبار اختصاص يافته كه نتيجه آن بدهي 15 ميليارد توماني ما به پيمانكاران است.
حبيب موميوند افزود: در سال 92 اعتبارات تخصيص يافته 2/5 ميليارد تومان بوده كه پيشبيني ميشود اين اعتبار در سال 93 به 25 ميليارد تومان برسد.
وي ادامه داد: در بخش فاضلاب، شبكه 9 روستا نيمهكاره است كه تكميل آن نيازمند 9 ميليارد تومان اعتبار است.
* آبياري تحت فشار راهي براي جلوگيري از اضافه برداشتهاست
رئيس جهاد كشاورزي استان همدان نيز توليد استان را 4/2 برابر توليد در كشور خواند و گفت: اين موضوع موجب ميشود ميزان منابع مورد استفاده ما بالاتر رود و فشار به بخش كشاورزي، زمين و نيز بخش آب افزايش يابد.
عليرضا رنجبرضرابي به اهميت كمك به ارزش افزوده در محصولات اشاره و بيان كرد: ايجاد كشت و صنعتها، ايجاد كشتهاي گلخانهاي، صنايع تبديلي و استفاده از آب موجود بايد مورد توجه قرار گيرد. وي آبياري تحت فشار و نصب كنتور را از راههاي جلوگيري از اضافه برداشتها خواند و ادامه داد: در حوزه آبياري تحت فشار با 110 هزار هكتار اراضي تحت پوشش از استانهاي برتر كشور هستيم.
گفتني است در پايان از 9 نفر از مديران آب و فاضلاب شهري و روستايي و آب منطقهاي استان از طرف استانداري همدان با اهداي لوح قدرداني شد.
دیدگاه شما