به گزارش صبح الوند؛ ارشاد استعدادی در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه همه به جانمایی کتابخانه مرکزی احسنت می گویند، اظهار کرد: در نامه ای خطاب به رئیس شورای شهر و شهردار خواسته ایم از محل مطالبات سالهای قبل نسبت به آسفالت و ایجاد پله و رمپ در مسیر کتابخانه مرکزی اقدام کنند.
وی افزود: برخی گمان می کنند با این درخواست منافع کتابخانه را در نظرگرفته ایم در حالیکه ما تنها نگران اعضاییم چراکه کتابخانه مرکزی 11 هزار و 500 عضو فعال دارد و به دنبال معرفی آن به عنوان قطب بزرگ فرهنگی هستیم.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان همدان در ادامه اظهار کرد: بعضا در بحث ترویج کتابخوانی دست تنها هستیم و اگر بخواهیم فرهنگ کتابخوانی را ترویج دهیم و سرانه مطالعه مفید را به ایدآل و استاندارد جهانی برسانیم به تنهایی از دست ما برنمی آید به همین منظور نظام و اسنادبالا دستی کمیته نهضت مطالعه مفید را تشکیل داده است چراکه کار فرهنگی به ویژه امر مطالعه نیازمند هم افزایی هدفمند و دقیق است.
فضای مجازی رقیبی برای مراجعه به اصل کتاب است
استعدادی فضای مجازی را رقیبی برای امر مراجعه به اصل کتاب دانست و گفت: با وجود اینکه فضای مجازی یک ظرفیت محسوب می شود اما کتابخانه عمومی خود را به این ظرفیت مسلح کرده و از معدود دستگاه هایی هستیم که اینترنت و اینترانت داریم.
وی اضافه کرد: همه اذعان دارند که هیچ چیز جای اصل کتاب را نمی گیرد بنابراین باید ضمن استفاده از فرصت ها و فناوریهای نوین با تشویق مردم به امر کتابخوانی و ترغیب آنان به ارتقای سطح دانش و آکاهی، مراجعه مردم را افزایش داده و مطالعه مفید را ارتقاء دهیم.
افتتاح 5 باب کتابخانه روستایی در هفته کتاب
وی در بخش دیگری شعار هفته کتاب را "با کتاب زندگی کنیم" عنوان کرد و گفت: بیست و دومین دوره هفته کتاب با گرامیداشت یاد و خاطر مفسر بزرگ قرآن، علامه طباطبایی برگزار خواهد شد.
وی اظهار کرد: در این هفته پنج باب کتابخانه روستایی در شهرستانهای ملایر، تویسرکان، بهار و نهاوند برای توانمندسازی فرهنگی روستاها افتتاح خواهد شد.
استعدادی با بیان اینکه استان همدان دارای 125 روستای با جمعیت بالای 1500 نفر است، ادامه داد: تعداد کتابخانه های روستایی در سال 92، 22 مورد بود که امسال به 28 مورد می رسد اما بنا داریم در ایام الله دهه فجر نیز هفت باب کتابخانه افتتاح کنیم.
وی اضافه کرد: طبق همکاری سه جانبه با استانداری، کتابخانه ها و خیرین بنا داریم ظرف سه سال آینده مابقی روستاها را با استفاده از ظرفیت های موجود به کتابخانه عمومی مجهز کنیم چراکه تامین فضا مهمترین مشکل و دغدغه ماست.
وی تعداد کتابخانه های شهری را در سال 92، 62 باب و در سالجاری 65 باب عنوان کرد و افزود: در حال حاضر یک میلیون و 34 هزار و 463 جلد کتاب و 82 هزار 596 عضو فعال دارد و سرانه زیربنا به ازای هر 100 نفر جمعیت 2.28 مترمربع است.
استعدادی به رشد فعالیت های کتابخانه ای در بحث سخت افزاری و نرم افزاری با حمایتهای همه جانبه خبرنگاران از دریچه نقد، پیشنهاد و تعریف از خدمات اشاره کرد و افزود: 25 آبان ماه بزرگترین همایش تجلیل از خادمان عرصه کتاب و کتابخوانی، فرمانداران و شهرداریان نمونه، مسن ترین و کوچکترین عضو، زن خانه دار فعال، نابینا و مولف نمونه به صورت مشترک با حضور کتابداران استان و اعضای انجمن های سراسر کشور برگزار خواهد شد.
وی به برگزاری دومین همایش خیرین کتابخانه ساز در اردیبهشت ماه سال 94 اشاره کرد و افزود: نخستین دوره آن در اسفندماه سال گذشته برگزار شد.
وی خاطرنشان کرد: در نظر داریم در برنامه ای مشترک با کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و جهادکشاورزی استان به صورت ویژه به بحث کتابخانه های روستایی و عشایر و معرفی کتاب به این اقشار بپردازیم.
نذر کتاب در جامعه کمرنگ شده است
استعدادی به طرح "نذر کتاب" اشاره کرد و افزود: این سنت حسنه در گذشته در جامعه جاری و ساری بود اما امروز کمرنگ شده و باید به ترویج و تبلیغ آن بپردازیم.
وی به اهدای 92 هزار جلدی کتاب از ابتدای آغاز طرح تا مهرماه اشاره کرد و ادامه داد: با وجود اینکه تمامی کتابهای اهدایی قابلیت استفاده را نداشت و برخی فرسوده بود اما در این میان کتابهایی که تجدید چاپ نشده و توان چاپ مجدد آنها را نداشتیم به چشم می خورد.
هدر رفت 123 میلیون تومان اعتبار با تاخیر در اتمام کتابخانه مریانج
وی در ادامه با بیان اینکه پیگیر و متقاضی اتمام پروژه کتابخانه مریانج هستیم، تصریح کرد: این پروژه بالای 90 درصد پیشرفت دارد و همواره در جلسات انجمن کتابخانه های شهرستان همدان این موضوع مطرح شده است بنابراین مطمئن باشید هیچ گونه کم کاری از سوی کتابخانه های عمومی صورت نگرفته اما تاخیر پیش آمده باعث از بین رفتن 123 میلیون تومان بودجه تجهیز آن شد.
وی با اشاره به اینکه اداره کل کتابخانه های عمومی تنها یک بهره بردار است، ادامه داد: پنج پروژه کتابخانه همدان بالای 90 درصد پیشرفت دارد و آماده تجهیز آن هستیم به طوریکه بجز کتابخانه مریانج، دو باب کتابخانه در رزن و دو باب کتابخانه در کبودراهنگ جزو آنهاست.
وی به انعقاد تفاهم نامه ای با نظام پزشکی همدان به منظور تجهیز مطب های استان به ایستگاه مطالعه اشاره کرد و افزود: همچنین در رایزنی های صورت گرفته با رئیس اتاق اصناف، مقرر شده در مجتمع ها و پاساژهای بزرگ همدان ایستگاه مطالعه راه اندازی شود به طوریکه احتمال می رود در هفته کتاب 6 ایستگاه به بهره برداری برسد.
دیدگاه شما