اوقات شرعی

 

آخرین اخبار

8. آبان 1393 - 7:03   |   کد مطلب: 8553
در سومين روز از سفر هيأت اقتصادي سياسي استان همدان به روسيه، فعالان بخش خصوصي، طرفين به گسترش روابط تجاري و اقتصادي تأكيد كردند.

به گزارش صبح الوند، در جلسه اتاق بازرگاني استان همدان و يكاترينبورگ، طرفين ظرفيت‌هاي استان‌هاي خود را براي گسترش و چگونگي روابط با يكديگر تشريح كردند.
استاندار همدان كه در رأس هيأت استان همدان در سفر به روسيه است، در اين نشست ضمن اظهار خرسندي از حضور در استان سوردلوفسك از ميهمان‌نوازي استاندار، اتاق بازرگاني و وزارت امور خارجه به روسيه قدرداني كرد و در ادامه حضور مهدي سنايي، در فدراسيون روسيه را فرصتي براي گسترش ارتباطات 2 استان دانست.
محمدناصر نيكبخت گفت: هر كشوري دوست دارد روابط دوستي خود را با كشورهاي مورد علاقه‌اش تعريف كند؛ زيرا در انتخاب كشور دوست بايد مشابهت‌ها، ارتباط‌هاي نزديك و روابط خوبي وجود داشته باشد و سابقه و نام خوب و گذشته مناسبي را از يكديگر بشناسند.
وي درباره سابقه ارتباط در كشور ايران و روسيه اظهار كرد: اين 2 كشور به عنوان كشورهاي دوست و همسايه يكديگر را مي‌شناسند.
استاندار همدان در ادامه به تحريم‌هاي مشتركي كه نسبت به 2 كشور ايران و روسيه صورت گرفته اشاره كرد و افزود: هر دو كشور ايران و روسيه تحت ظالمانه‌ترين تحريم‌ها بوده و هستند كه البته در كشور ايران خوشبختانه با رهبري داهيانه و تدابير دولتمردان توانسته‌ايم تحريم‌هاي غرب را با شكست مواجه كنيم.
نيكبخت اظهار اميدواري كرد كه تحريم‌هاي غرب عليه روسيه با بي‌خاصيتي مواجه شود كه در اين رابطه بايد 2 كشور ايران و روسيه از نظر مسائل اقتصادي به يكديگر نزديك‌تر شوند و خود را به اقتصاد و توسعه مجهز كنند.
وي خاطرنشان كرد: به لحاظ همكاري‌هاي خوبي كه كشور روسيه در دوستي با ايران نشان داده است بسيار خرسنديم كه اين همكاري توسعه يابد. استان همدان نيز با سوابق تاريخي كه دارد با مطالعه، استان سوردلوفسك را انتخاب كرده است كه اميدواريم با همكاري خوب مسئولان 2 استان از اين تعاملات براي گسترش توسعه و تجارت بهره لازم برده شود.
نيكبخت در ادامه به معرفي ظرفيت‌هاي همدان اشاره كرد و گفت: استان همدان نخستين پايتخت امپراتوري ايران است كه 3 هزار سال سابقه تاريخي دارد. علاوه بر آن، از بهترين شرايط آب‌وهوايي برخوردار است و در حوزه كشاورزي رتبه اول تا چهارم ايران را دارد و در توسعه محصولات سير، سيب‌زميني،‌ انگور و گردو و محصولات باغي سرآمد است.
وي افزود: استان همدان در زمينه‌هاي صنعتي در صنايع مادر از جمله فولاد، سيمان و پتروشيمي سرآمد است و علاوه بر آن، نزديك به 6 ميليون تن صنايع فراوري براي مصرف و صادرات توليد مي‌كند كه مي‌تواند بهترين شرايط را براي توليد و صادرات استان سوردلوفسك ايجاد كند.
استاندار همدان به زمينه‌هاي گردشگري استان هم اشاره كرد وگفت: هزار و 800 اثر تاريخي و ديدني بي‌نظير در استان همدان وجود دارد كه در خاورميانه بي‌نظير است. امروز زيبايي استان، آب‌وهواي مناسب و امكانات راه‌وترابري موجود گردشگري را تقويت مي‌كند.
وي همچنين به همايش سرمايه‌گذاري پيش‌رو در استان همدان اشاره كرد و از طرفين روسي نيز براي شركت در همايش دعوت كرد.
نيكبخت گفت: امنيت خوب ايران در خاورميانه براي سرمايه‌گذاري و علاقه‌مندي ما به كشور روسيه 2 دليل دعوت از روسيه براي شركت در همايش سرمايه‌گذار است كه آمادگي داريم با روسيه به عنوان بزرگترين كشور همسايه توافق‌نامه‌هاي مهم منعقد كنيم.
صحبت‌هاي استاندار همدان مورد تشويق اعضاي حاضر اتاق بازرگاني استان سوردلوفسك قرار گرفت تا اعلام كنند براي توسعه گردشگري به استان همدان سفر مي‌كنند.
در ادامه معاون اتاق بازرگاني «اورال» به نمايندگي از استانداري و مردم استان سوردلوفسك به ميهمانان خوشامد گفت.
الكساندر ماكاروف درباره برقراري ارتباط بين 2 كشور گفت: تجربه نشان داده است مهمترين عامل كه هرگونه روابط اقتصادي، علمي و انساني را توسعه مي‌دهد عامل ارتباط هوايي است كه بتوانيم ايجاد كنيم، لذا براي ساده كردن هرگونه روابط اقتصادي هر دو طرف گشايش يك كنسول در شهر يكاترينبورگ است كه مشكلات ويزايي را حل كند.
الكساندر ماكاروف افزود: تمامي نمايندگان بخش تجاري و اقتصادي در طول مدت حضور هيأت همداني در تلاش خواهند بود تا زمينه بازديد هيأت را از هرگونه پروژه فراهم كنند.
نماينده وزارت امور خارجه روسيه در يكاترينبورگ نيز گفت: وزارت امور خارجه روسيه رويكردي مثبت نسبت به اين سفر دارد كه اميدواريم ارتباطي خوب بين مؤسسات تجاري 2 كشور برگزار شود.
الكساندر كارلوف خاطرنشان كرد: روابط ايران و روسيه در دهه‌هاي گذشته رو به پيشرفت است. در فضاي بين‌الملل هم، 2 كشور ديدگاه مناسب و هماهنگي دارند.
وي افزود: يكاترينبورگ مركز منطقه‌اي اورال با 19 استان است كه سوردلوفسك به عنوان استان لوكوموتيو و قطار معروف است.
رئيس اتاق بازرگاني همدان نيز اعلام آمادگي كرد كه آماده حضور هيأت استان سوردلوفسك در استان همدان براي آشنايي با توانمندي‌هاي استان همدان در زمينه‌هاي فرهنگي، گردشگري، صنعتي و تجاري هستيم.
مجيد موسوي خاطرنشان كرد: درباره ايجادكنسولگري نيز موضوع را از طريق وزارت امور خارجه ايران و سفير ايران در روسيه پيگيري كرده تا بتوانيم كنسولگري و مركز تجاري را در يكاترينبورگ داشته باشيم.
همچنين در نشست ديگر با مسئولان دانشگاه اورال پيشنهاد ايجاد روابط علمي بين دانشگاه بوعلي سيناي همدان واورال استان سوردلفسک با راه اندازي کرسي زبان فارسي وروسي بين دو دانشگاه مطرح شد.
مدير کل امور اقتصادي و دارايي استان همدان نيز که در اين سفر حضوري فعال دارد توزيع بسته تبليغاتي مجموعه توانمندي هاي استان همدان شامل کتابچه و سي دي به دو زبان فارسي و انگليسي بين فعالان اقتصادي و بازرگانان را از جمله اقدامات خود در اين سفر برشمرد.
ناصر محمودي شرکت در گفتگوي استاندار همدان با استاندار استان اورال روسيه در شهر يكاترينبورگ همچنين شرکت در پنل صنعت و بازرگاني اين استان در خصوص معرفي ظرفيتهاي سرمايه‌گذاري همدان به سرمايه گذاران و بازرگانان و شرکت در سخنراني و پاسخ به پرسشهاي فعالان اقتصادي در اين استان را از ديگر دستاوردهاي اين سفر عنوان کرد.

دیدگاه شما

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
کنگره ملی8000شهیداستان همدان