اوقات شرعی

 

آخرین اخبار

10. مهر 1393 - 5:31   |   کد مطلب: 8198
در این نوشتار قصد داریم گوشه ای از بی مسئولیتی، اهمال و جمود فکری برخی مسئولان مذهبی، فرهنگی و تبلیغی شهرمان را نقد کنیم ،اما قبل از آن باید خودمان را نقد کنیم که آویزان چنین مسئولانی نباشیم و بدانیم بار این کارهای اصلی و اولویت دار باید به دوش مردم باشد و مردم وظیفه شان را بشناسند و صلاحشان را بدانند و خودشان امور را پیش ببرند، که از پشت میز نشین ها چیزی جز پشت میز نشینی انتظار نمی رود.

به گزارش خبرنگار صبح الوند، یک بار دیگر هفتم ذيحجه سالروز شهادت حضرت امام محمد باقر (ع)، آخرین یادگار لحظه‏ های ارغوانی عاشورا فرا رسید و غربت و مظلومیت اهل بیت رسول الله (ص) بعد از 1400 سال در خیابان های اولین پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین، دارالمومنین و دارالمجاهدین همدان و در سایه کم کاری، تنبلی و جمود فکری مسئولان فرهنگی، مذهبی و تبلیغی شهرستان و کم توجهی مردم احساس شد.

ایام شهادت ائمه بزرگوار (علیهم السلام)، در نزد شیعیان از اهمیت و قداست برخوردار است و پیروان این حضرات، نگه داشتن حرمت ایام سوگواری شهادت را بر خود واجب و لازم می دانند و اغلب با پوشیدن لباس مشکی و سیاه پوش کردن کوچه و گذر به اقامه عزا می پردازند، همانطور که امام صادق(ع) که فرمودند: "شیعیان ما در شادمانی ما شادند و در حزن و اندوه ما محزون و اندوهگین هستند."

از سوی دیگر نیز مراسم های شادی مانند عروسی ها و جشن های مختلف را در اعیاد و میلاد های ائمه (علیهم السلام) برگزار می کنند تا بهانه ای باشد برای زنده نگه داشتن مناسبت های اسلامی.

در این نوشتار قصد داریم گوشه ای از بی مسئولیتی ، اهمال و جمود فکری برخی مسئولان مذهبی، فرهنگی و تبلیغی شهرمان را نقد کنیم ،اما قبل از آن باید خودمان را نقد کنیم که آویزان چنین مسئولانی نباشیم و بدانیم بار این کارهای اصلی و اولویت دار باید به دوش مردم باشد و مردم وظیفه شان را بشناسند و صلاحشان را بدانند و خودشان امور را پیش ببرند، که از پشت میز نشین ها چیزی جز پشت میز نشینی انتظار نمی رود.

اما تیغ انتقاد بیش از این بر تن مردم شریف شهر همدان نمی نشیند چه اینان نشان داده اند آنجا که آگاه و مطلع باشند کم نمی گذارند و هر ساله یک دهه را با حضور ده ها هزار نفری ،باشکوه و در عظمت عزاداری می کنند و در روزهای شهادت ائمه اطهار (ع)، تاسوعا و عاشورا و سوم عاشورا در خیابان های مرکزی شهر تجمعات و دسته های عزای غیر قابل شمارش به راه می اندازند و پای پیاده در سرما و گرما به زیارت امام حسین (ع) و امام رضا (ع) می روند و هیات ها یشان را یک جا برای پابوسی ثامن الحجج(ع) 1260 کیلومتر جابجا می کنند .آنقدر بی مضایقه از مالشان در راه مجالس حسینی و ائمه اطهار خرج می کنند که اگر اهل روضه و هیات و مسجد باشی تمام ماه محرم و صفر را صبح و ظهر و شب میهمان سفره نذوراتشان برای ائمه اطهارشان هستی.

همین مردم همدان چون آگاه و مطلع شده اند در روز قدس و در 22 بهمن و 13 آبان و 9 دی هزاران هزار می آیند و گر چه هر ساله کیفیت صوت و محتوا و هماهنگی شوراهای مسئول می لنگد اما باز هم می آیند و آنقدر می آیند تا مشکلات صوت و ضعف محتوا و ناهماهنگی آزار دهنده در برابر عظمت حضورشان به چشم نیاید.

آری اینجا دارالمومنین همدان است. جایی که تدین مردم اش زبان زد عام و خاص است. جایی که علما و متدیین آن در استان و کشور جایگاه ویژه ای دارند، ولی متاسفانه امروز اکثر بلوارها و خیابان های اصلی شهر همدان و برخی ادارات، در سیاهپوش کردن معابر و ادارات تنها به یک بنر کوچک آن هم به صورت آویزان، یا فقط 1 پرچم، یا کمتر از آن بسنده کرده اند.

اکثر خیابان های شهر دارالمومنین همدان بیشتر رنگ بوی جشنواره تئاتر کودک و نوجوان را دارد تا سالروز شهادت امام باقر (ع)!

این در حالی است که پنج روز دیگر تا آغاز جشنواره مانده است، اما مسئولین محترم فرهنگی شهر همدان با بنرهای رنگارنگ به استقبال جشنواره رفته اند و فراموش کرده اند که امروز روز شهادت پنجمین امام شیعیان و یادگار مظلوم کربلاست.

اگر این سئوال را مطرح کنیم که چه کسی یا کسانی وظیفه دارند مردم را در خصوص اهمیت حضور در مجالس شهادت ائمه اطهار (ع) آگاه کنند مطمئنا پاسخ این است که سنگینی این وظیفه بر دوش همان بزرگان و مسئولان مذهبی شهرستان است که خودشان را به خواب زده اند، چرا که رسول اکرم (ص) فرمودند: "الناس علی دین ملوكهم".

سئوال بعد این است که چه کسی یا کسانی وظیفه دارند برای برای چنین مجالسی برنامه ریزی کیفی و محتوایی کرده و به مردم برای حضور اطلاع رسانی کنند ؟ به طور قطع این وظیفه به صورت مشخص به عهده معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری، سازمان تبلیغات انقلاب اسلامی، شورای اسلامی شهر در درجه اول و بعد شورای هیات مذهبی، ستاد احیا امر به معروف، فرمانداری و دستگاه های فرهنگی شهر است که متاسفانه شواهدی که از عملکرد اینان به دست می آید نشان می دهد در این موارد دچار جمود فکری کامل و تنبلی مفرط و کارکرد صرفا گزارشی هستند.

مسئولین عزیز، به نظر می رسد باید کمی از صندلی هایتان دور شوید و در کف خیابان های شهر هیاتی رفتار کنید تا شاید رویی در بارگاه الهی داشته باشید.

اما مسئولان عزیز فرهنگی شهر همدان...
باید بپذیریم خواسته یا نا خواسته در این زمینه کم کاری بسیاری کرده ایم. بیاید بجای پاس کاری و جستجو های بی فایده جهت شناخت مقصر به فکر شناخت فرهنگ صحیح آن باشیم.

فرمایش رسول خدا(ص) که در وصف روز های آخرالزمان می فرمایند: "کسی که امر به معروف می کند خوار می شود و کسی که مرتکب گناه می شود مورد ستایش قرار می گیرد" را به عینه تجربه کرده است؛ اما وظیفه و رسالت رسانه بیان حقایق است و اگر غیر از این باشد خیانت به جایگاه قلم و رسانه شده است.

انتظار می رود علما و مسئولین شهر همدان مردم را از عواقب این همه بی حرمتی به ساحت ائمه معصومین آگاه سازند تا شاهد این گونه حوادث در شهر فرهنگی مذهبی دارالمومنین همدان نباشیم.

دیدگاه شما

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
کنگره ملی8000شهیداستان همدان