اوقات شرعی

 

آخرین اخبار

7. مهر 1393 - 5:31   |   کد مطلب: 8127
شکوه استقبال از 2 شهید گمنام که آذرماه سال 91 به همدان منتقل و در دانشگاه علوم پزشکی همدان به خاک سپرده شدند، هنوز در خاطرمان هست. غوغایی بود؛ هزاران نفر از گروه‌هاي مختلف، مادران و پدران و خانواده‌های 450 شهید گمنام استان همدان را همراهی می‌کردند.

به گزارش صبح الوند، پس از حدود دو سال هم که کلیپش را در سالن شهدای فرمانداری همدان از پشت تصویر تلویزیون تماشا می‌کردیم، آن شور و احساس مردم هنوز هم بعضی اشک‌ها را سرازیر می‌کرد.
اما فردا دیگر روزی متفاوت است. این بار همان مردم قرار است از خانواده این شهید که دیگر گمنام نیست، استقبال کنند.
دیروز ساعت 3 بعدازظهر بود که 3 فرزند پسر و همسر و خانواده این شهید، پس از 31 سال خبر پیداشدن شهیدشان را شنیدند. شاید هر کسی دلش بخواهد در خوشحالی این خانواده شریک باشد و آن لحظه در کنارشان باشد، اما ناگزیریم تا فردا شب موقع اذان مغرب، منتظر ورود آنها از تبريز به همدان باشیم.
اطلاعات روز گذشته از طريق نماينده كميته جستجوي مفقودان غرب كشور، محمدجواد زمرديان، در سالن جلسات شهداي فرمانداري همدان ارائه مي‌شد. خبرنگارها با اشتیاق خبرش را می‌نوشتند تا هر چه سریعتر آن را منتشر کنند و نمایندگان برخی سازمان‌های حاضر اشتیاق به همکاری خود را برای استقبال از میهمانان نشان می‌دادند، اما زمردیان انگار از همه خوشحال‌تر بود.
وی می‌گفت: «مرکز تحقیقات و ژنتیک انسانی ایران مردادماه سال جاری بود که اعلام کرد یکی از شهدای سال‌های دفاع مقدس که در دانشکده علوم پزشکی دفن شده با نمونه‌خوانی ارائه شده یکی از خانواده‌های شهدا، پاسخش مثبت شده است. دو هفته پیش هم این موضوع قطعی شد.
علی فرج‌پور فرزند اسدا... متولد اسفند 1333 در اسفندماه 1362 در عملیات خیبر در جزیره مجنون به شهادت رسید. در مهرماه 91 به دانشکده علوم پزشکی همدان منتقل شد، در اسفندماه 92، مسئولان مربوطه موفق شدند از خانواده‌اش آزمایش (DNA) بگیرند؛ سپس در مهرماه 93 هویتش مشخص شد.
وی 29 سال سن داشت و مطابق آن از سال 62 تا 91؛ 29 سال طول کشید تا پیکرش پیدا شود.
این شهید بزرگوار، کارگر شرکت تراکتورسازی تبریز بوده است و در حال حاضر 3 فرزند پسر او دارای تحصیلات عالیه هستند. پس از 31 سال، طبق عکس‌های به یادگار مانده از او مشخص شد این شهید، کوهنورد و سنگنوردی قهار بوده است.
زمرديان در ادامه گفت: در قبال 450 پیکری که هنوز به دیارشان بازنگشته‌اند 5 وظیفه داریم نخست بدانیم آنها چه کسی هستند، بدانیم در کدام مناطق بوده‌اند، هم‌رزمان آنها را شناسایی کنیم، برویم دنبالشان و ببینیم می‌توانیم آنها را پیدا کنیم و در نهایت DNA این خانواده‌ها را بگیریم.
به گفته وي، این تکنولوژی جدید از دستاوردهای انرژی هسته‌ای است که به آن دست یافته‌ایم. براي اينكه پس از نمونه‌گيري از خون پدر، مادر يا فرزندان نمونه‌ خون را به بهره‌برداري برسانيم 3 ساعت فرصت وجود دارد. حمل این نمونه تا تهران توسط هلیکوپترهای هلال‌احمر انجام مي‌شود. به اضافه آن توجیه خانواده‌ها و راضی کردنشان و بردن آنها برای نمونه‌گیری خودش مستلزم طی مراحلی است که به دلیل فوت پدر و مادر بعضی از آنها کارمان کمی سخت‌تر است، ولی با توجه به پیشقدم بودن همدان در این امر، به توفیقات ویژه‌ای دست یافته و امیدواریم خانواده‌های این شهدا را از چشم‌انتظاری خارج کنیم.
شهید علي فرج‌پور در یکی از وصیت‌نامه‌هایش تقاضا کرده که از طریق بازماندگانش به خانواده وی محبت شود.
حالا براساس برنامه‌ریزی نماینده کمیته جستجوی مفقودان غرب کشور، با همكاري فرمانداري و ديگر سازمان‌ها، قرار است مردم همدان فردا شب از میهمانانی که شاید به بیش از 50 نفر برسند، استقبال پرشوری داشته باشند، حلقه‌های گل به گردن آنها بیاویزند و به احترام این شهید و 31 چشم‌انتظاری آنها مراسمی پرشوري در روز هشتم مهرماه در مزار شهدا و دانشگاه علوم پزشکی همدان برگزار کنند و طي مراسم، بزرگداشتي هم براي همسر اين شهيد برپا كنند.


وي می‌گوید: از سال 1388 بانک اطلاعاتی DNA شهدای گمنام ساماندهی شده تا پس از انتخاب محل تدفین شهدا آزمایششان گرفته شود تا این موقعیت فراهم شود که در آینده از خانواده‌های شهدای مفقودالاثر این آزمایش هم گرفته شود. ما نيز آمادگي كامل براي انجام اين آزمايش‌ها داريم چون در قبال چشم‌انتظاری 450 شهید مفقودالاثر استان که 177 نفر آنها همدانی هستند، احساس مسئولیت می‌کنیم.
طبق گفته‌های وی تا امروز از 18 خانواده از استان آزمایش DNA گرفته شده و به مرکز تحقیقات ژنتیک انسانی ایران ارسال شده است.
براساس آمار سهمیه شهر همدان از 450 شهید مفقودالاثر، 177 نفر است که هنوز پیکرشان به دست خانواده‌ها نرسیده، در صورتی که مزار آنها به صورت ویژه آماده شده است.
وی در نهایت از 10 سازمان درخواست کرد فضای میزبانی روز سه‌شنبه را به نحوی آماده کنند که استقبال بی‌نظیری از میهمانان صورت بگیرد.
فرماندار همدان هم در همين جلسه گفت: باید از خانواده این شهید استقبال و میزبانی مناسبی، به لحاظ معنوی و ارج نهادن به مقامشان انجام شود، چون شهید هم در وصیت‌نامه‌اش تقاضای محبت به خانواده‌اش را داشته است.
علی تعالی افزود: در این مراسم اصناف باید مشارکت پررنگی داشته باشند؛ همان‌طور كه در مرحله قبلی و در چنین صحنه‌هایی شاهد حضور بازاریان و استقبال باشکوهشان بوده‌ایم. وجود چنین برنامه‌های معنوی است که می‌تواند ذائقه مردم را تغییر دهد.
از روز گذشته دیگر عدد 80 شهدای گمنام همدان خط خورد و به 79 نفر تبدیل شد. این دومین شهیدی است که در همدان شناسایی و به خانواده‌اش بازگردانده می‌شود. نخستين شهید متعلق به استان البرز است که در نهایت مادرش از انتقال شهید به روستای خودش منصرف شد و در مزار شهدا باقي ماند. دومین شهید متعلق به تبریز است و باید منتظر تصمیم خانواده‌اش ماند که آیا یادبود شهیدشان همچنان در این دانشگاه پابرجا خواهد ماند یا نه؟

 

همدان پیام

دیدگاه شما

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
کنگره ملی8000شهیداستان همدان