اوقات شرعی

 

آخرین اخبار

7. مهر 1393 - 7:08   |   کد مطلب: 8123
شهرداري همدان در مقايسه با شهرداري‌هاي مراكز استان‌هاي فرهنگي كمتر در برنامه‌هاي بزرگ فرهنگي ديده مي‌شود و كمتر باني برنامه فرهنگي بزرگي است.

1- سید مصطفی رسولی، دومين شهردار شوراي شهر چهارم همدان، روز دوشنبه در آیین آغاز سال تحصیلی جدید در جشن شکوفه‌ها كه شهرداري برگزار كرده بود، از تخصیص 10 درصد بودجه عمراني شهرداری همدان برای توسعه زیرساخت‌های فرهنگی با توجه با تأکیدات مقام معظم رهبری براي ارتقای فرهنگ، خبر داده است.

در توضيح بودجه شهرداري همدان پيش از اين گفته شده بود؛ امسال 456 ميليارد تومان بودجه براي شهرداري همدان پيش‌بيني شده كه 75 درصد از آن به فعالیت‌های عمرانی و 25 درصد به فعالیت‌های جاری تخصیص یافته است.
امسال 364 میلیارد ریال از بودجه شهرداری برای امور فرهنگی اختصاص یافته است كه به رغم افزایش سه برابری بودجه فرهنگی شهرداری در سال جاری نسبت به سال گذشته، این رقم جوابگوی اجرای طرح‌های این حوزه نيست.
همچنين از کل بودجه فرهنگی 280 میلیارد ریال برای احداث فرهنگسراها‌، سالن‌های ورزشی و خرید سه بنای تاریخی پیش‌بینی شده است.
2- از انتقاداتي كه همواره به شهرداري همدان در حوزه فرهنگي وارد مي‌شد، انجام اقداماتي براي افزايش آمار و ارائه عملكرد و نه اقداماتي ريشه‌اي و اثرگذار بود.
شهرداري همدان در مقايسه با شهرداري‌هاي مراكز استان‌هاي فرهنگي كمتر در برنامه‌هاي بزرگ فرهنگي ديده مي‌شود و كمتر باني برنامه فرهنگي بزرگي است.
مثلاً در شرايطي كه شهرداري اصفهان به دنبال عقد قرارداد با فارابي براي تقبل هزينه جشنواره فيلم كودك و نوجوان بود، شهرداري همدان اگر جشنواره تئاتر كودك هم از همدان مي‌رفت، نگران نمي‌شد.
3- شهرداري همدان در برنامه‌هاي فرهنگي نيازمند برنامه‌ريزي جديدي است تا بتواند برنامه‌هاي فرهنگي در شأن شهر فرهنگي همدان اجرا كند.
توسعه زيرساخت‌هاي فرهنگي برنامه خوبي در شهرداري همدان است اما لازمه موفقيت اين برنامه، توجه به نيازهاي شهر است.
ساخت فرهنگ‌سرا اقدام مناسبي است اما به تنهايي پاسخگوي نيازهاي فرهنگي شهروندان نيست.
اكنون مهمترين نياز فرهنگي همدان نياز به سالن بزرگ براي اجراي برنامه‌هاي فرهنگي است و تا زماني كه اين سالن ساخته نشود، زيرساخت مناسب براي اجراي برنامه‌هاي فرهنگي بزرگ، مناسب و با ارزش فراهم نشده است.
همدان نمي‌تواند ميزبان بسياري از اساتيد فرهنگ و هنر باشد؛ زيرا زيرساخت مناسب براي هنرنمايي اين اساتيد در همدان وجود ندارد.
4- در اوايل شهريورماه، شهردار همدان از تحقق 70 درصدي بودجه شهر خبر داده بود كه در شرايط ركود ساخت‌و‌ساز خبر اميدواركننده‌اي است.
در اين وضعيت، اختصاص ده درصد از بودجه عمراني به زيرساخت‌هاي فرهنگي به معني تأمين اعتبار لازم در اين بخش است.
اما زماني اين تخصيص و تأمين اعتبار مفيد خواهد بود كه به نيازهاي واقعي شهر در حوزه زيرساخت‌هاي فرهنگي به‌وي‍ژه موضوع سالن بزرگ 1500 نفره توجه شود.
5- شهردار همدان در اظهارات خود مشخص نكرده كه اين تخصيص آيا هماني است كه در بودجه صورت گرفته و اكنون رديف‌ها جمع شده و مقدار آن ده درصد بودجه عمراني را تشكيل داده است؟ يا تعاريف جديدي با جابجايي رديف‌ها ايجاد شده است؟
به هر حال، اكنون انتظار از شهرداري در حوزه زيرساخت‌هاي فرهنگي، ساخت زيرساخت‌هايي است كه بتوان در آن فعاليت‌هاي فرهنگي بزرگ انجام داد و همداني‌ها را با اين فعاليت‌ها راضي كرد.
در كنار اين انتظار از شهرداري انجام و مشاركت در فعاليت‌هاي فرهنگي بين‌المللي است وگرنه مشغول شدن به كارهاي مشاركتي و كوچك ارتقاي فرهنگي را به دنبال نخواهد داشت./همدان پیام

دیدگاه شما

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
کنگره ملی8000شهیداستان همدان