اوقات شرعی

 

آخرین اخبار

16. شهريور 1393 - 19:22   |   کد مطلب: 7744
تعداد زیاد سینما در شهر خوب است؛ اما نباید از این نکته هم غافل شد که سینما قدس همدان که در حال حاضر یک سینمای فعال است فقط زمانی پر مخاطب می‌شود که بلیط سینما را اداره یا نهادی به طور رایگان در اختیار کارمندان و خانواده‌هایشان قرار داده باشد و بیشتر اوقات نصف سالن سینما هم پر نمی‌شود.

به گزارش صبح الوند، در مرکزی‌ترین نقطه شهر همدان لابه‌لای آن همه شلوغی و ازدحام مغازه‌ها و خودرو‌ها و آدم‌ها، نمای قدیمی ساختمانی که یک تلویزیون بزرگ، دائم فیلم‌های در حال اکران سینماهای همدان را نشان می‌دهد، گاهی توجه عابران را به خود جلب می‌کند.

شاید بسیاری از عابران یادشان نباشد که این ساختمان مربوط به سینما فلسطین، قدیمی‌ترین سینمای همدان است که تا چند سال پیش و قبل از آنکه برای تعمیرات و ایمن‌سازی تعطیل شود یکی از پر رونق‌ترین سینماهای کشور بود.

سهم کلانشهر همدان از حدود 240 سالن سینمای ایران تنها سه سینماست و این ساختمان قدیمی هم یکی از این سه سینما به شمار می‌رود که با نام سینما فلسطین فعالیت و بخش عمده‌ای از نیاز شهروندان همدانی به هنر هفتم را برطرف می‌کرد.

اما در این میان نمی‌دانم مردم با وجود این همه رسانه رنگ به رنگ که دسترسی به جدیدترین فیلم‌های جهان را به راحتی ممکن می‌سازد، آیا به تعطیل یا بازبودن این سینما اهمیتی می‌دهند یا نه؟ و یا آیا می‌توان تعطیلی چند ساله سینما فلسطین در همدان را یک بحران فرهنگی دانست؟

برای پاسخ این سوال به میان مردمی آمدیم که بی‌تفاوت از کنار ساختمان سینما فلسطین می‌گذرند و به راحتی می‌توان حدس زد که در فکر هر چیزی هستند الا تعطیلی چندساله قدیمی‌ترین سینمای شهر!

یک جوان که نوزده، بیست ساله به نظر می‌رسید گفت: من زمانی که این سینما فعال بوده را به یاد ندارم اما به نظرم اگر دوباره فعال شود بتوانیم اکران فیلم‌ها را به روزتر در همدان داشته باشیم.

یک خانم دانشجو می‌گوید: بازسازی این سینما آنقدر طولانی شده که اکثر مردم فکر می‌کنند که دیگر قرار نیست این مکان دوباره سینما باشد. انگار همه انتظار دارند اینجا به جای سینما تبدیل به مرکز خرید و ... شود.

شهروند دیگری می‌گوید: تعداد زیاد سینما در شهر خوب است؛ اما نباید از این نکته هم غافل شد که سینما قدس همدان که در حال حاضر یک سینمای فعال است فقط زمانی پر مخاطب می‌شود که بلیط سینما را اداره یا نهادی به طور رایگان در اختیار کارمندان و خانواده‌هایشان قرار داده باشد و بیشتر اوقات نصف سالن سینما هم پر نمی‌شود.

شهروند دیگری می‌گوید: اگر سینما فلسطین دوباره بازگشایی شود دیگر مجبور نیستیم بسیاری از فیلم‌هایی که به آنها علاقه داریم را در فضای تنگ و کوچک سالن شماره دو سینما قدس ببینیم. همانطور که بسیار پیش آمده فیلم‎های مورد علاقه من در سینما قدس همدان اکران همزمان داشته‌اند و مجبور شدم یکی را در سالن شماره دو ببینم که خیلی شبیه به سینما نیست، سالن اجتماعات مدرسه‌های ابتدایی هم از این سالن بزرگتر است.

یکی دیگر از شهروندان هم گفت: در همدان به دلیل کمبود سالن سینما اکران فیلم‌ها به روز نیست امیدواریم با بازگشایی سینما فلسطین این اتفاق بیافتد چراکه این حق دوستداران سینماست؛ البته به نظر می‌رسد چون سینما در همدان خیلی درآمدزا نیست و به همین دلیل تعمیر سینما این همه سال به تعویق افتاده است.

سینمایی که سال‌هاست به بهانه تعمیر وبه روز شدن تعطیل شده واین قصه آنقدر طولانی شده است که مردم همدان گویی یادشان رفته که قرار بود این سینما که در بعد از تعمیرات و ایمن‌سازی دوباره پذیرای علاقه‌مندان هنرهفتم باشد و در این میان رسانه‌ها هم انگار فراموش کردند که طبق آخرین وعده‌ها این سینما قرار بود همزمان با عیدفطر امسال بازگشایی شود چراکه رئیس حوزه هنری استان همدان چندی پیش در مصاحبه با رسانه‌ها از بازگشایی این سینما همزمان با اکران عید فطر خبر داده بود.

بازگشایی سینما فلسطین در گرو تخصیص اعتبارات استانی
رئیس حوزه‌ هنری استان همدان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس بیان کرد: گودبرداری مجموعه تجاری پشت سینما فلسطین در زمستان 85 باعت تعطیلی این مجموعه فرهنگی شد و بعد از آن بازسازی سینما با مسائل و مشکلات فراوانی از جمله تامین بودجه و مسائلی در بحث مقاوم‌سازی روبه رو بود اما خوشبختانه عملیات بازسازی و زیباسازی این پروژه روبه پایان است.

محمدباقر حسینی‌سیر افزود: در حال حاضر بازگشایی سینما فلسطین نیازمند 900 میلیون تومان اعتبار است که 600 میلیون تومان آن با همکاری مرکز تامین شده و 300 میلیون تومان هم ازمحل اعتبارات استانی تامین می‌شود.

وی ادامه داد: در این مدت دو سالن کامل و مجزا مجهز به سیستم دالبی و همچنین فضای انتظار(لابی) مناسب که نسبت به ساختمان قبل سه برابر شده و عملیات مقاوم‌سازی آن به طور کامل صورت گرفته است و مجهز به سیستم صوت دالبی و همچنین برای تکمیل و تجهیز آن نیازمند تخصیص اعتبارت استانی هستیم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: رویکرد اصلی این سینما در دوره جدید، پخش فیلم‌های خانوادگی خواهد بود.

100 میلیون تومان اعتبار برای تکمیل سینما فلسطین اختصاص داده شد
معاون سیاسی امنیتی استاندار همدان نیز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس با اشاره به گزارش فعالیت‌های فرهنگی مطرح شده در شورای‌ برنامه‌ریزی استان گفت: بحث بازگشایی سینما فلسطین همدان به عنوان یک ظرفیت فرهنگی همواره مورد تاکید استاندار بوده و از دغدغه‌های فرهنگی مردم همدان نیز به شمار می‌رود.

محمدابراهیم الهی‌تبار تکمیل سینما فلسطین را یکی از برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی استان همدان دانست و گفت: امیدواریم بتوانیم این پتانسیل فرهنگی همدان را هر چه سریع‌تر به بهره‌برداری برسانیم چراکه به عنوان یک نیاز در بحث غنی‌سازی اوقات فراغت جامعه جوان استان محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه سینما فلسطین یکی از ظرفیت‌های فرهنگی شهر همدان به شمار می‌رود که سال‌ها علی‌رغم هزینه‌های بی‌شمار بخش ساخت مراکز فرهنگی تاکنون معطل مانده است، گفت: این سینما به دلیل کمبود اعتبار تاکنون بازگشایی نشده از این‌رو 100 میلیون تومان از محل اعتبارات استانی برای تکمیل سینما فلسطین تخصیص داده شده و امیدواریم تا پایان امسال شاهد افتتاح این سینما که دارای قدمتی طولانی است، باشیم.

تعطیلی سینما، تعطیلی یک ظرفیت فرهنگی است
معاون‌ فرهنگی اداره‌کل‌فرهنگ ‌وارشاد‌اسلامی استان همدان نیز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس بیان کرد: تعطیلی سینما فلسطین در حوزه گسترش مراکز فرهنگی استان همدان به عنوان یک کمبود مطرح است که کاهش تعداد صندلی علاوه بر کاهش مخاطبان موجب کاهش تعدد اکران فیلم‌ها در همدان شده است.

مجید فروتن ادامه داد: امیدواریم با بازگشایی سینما فلسطین و مجهز ‌کردن آن به امکانات روز، از این ظرفیت فرهنگی استفاده و کمبودها در این بخش تا حدی جبران شود، چراکه این سینما با توجه به قرار گرفتن در مرکز شهر همدان که شش خیابان اصلی شهر به این میدان منتهی می‌شوند؛ دارای موقعیت استراتژیک است و از این رو دسترسی به آن راحت‌تر خواهد بود.

وی اضافه کرد: سینما به عنوان یک هنر- صنعت با وجود رسانه‌های مختلفی مانند تلویزیون، سینمای خانگی، فضای مجازی، ماهواره و ... هنوز کارکرد خود را حفظ کرده و همچنان در مباحث مختلف تربیتی، تفریحی، سرگرمی... تاثیرگذار است.

فروتن ادامه داد: در بحث جذب مخاطب و رونق سینما باید گفت : تنها کیفیت سالن ‌های سینما از لحاظ مجهز بودن به امکانات روز کافی نیست بلکه باید این مساله را ریشه‌ای‌تر مورد بررسی قرار داد و از این رو لازم است فیلم‌های مناسبی نیز تولید شده و به نمایش درآید و از این رهگذر امیدواریم فیلم‌هایی در کشور ساخته شود که علاوه بر توجه به فرهنگ ایرانی اسلامی قابلیت جذب حداکثری را داشته و مورد استقبال مخاطبان قرار گیرد.

سینماها سرمایه‌های فرهنگی جامعه‌اند
حرف آخر اینکه اگر چه هزاران بار پیش آمده که خیلی از ما بی تفاوت از کنار سینماهای شهر گذشته‌ایم و تماشای فیلم از صفحه مانیتورها و تلویزیون‌های خانگی را به لذت و هیجان دیدن فیلم در سالن سینما ترجیح داده‌ایم اما همه ما به خوبی می‌دانیم که دیدن فیلم در سینما حس و حال دیگری دارد.

از وجود سینما‌ در شهر می‌توان به عنوان یک سرمایه فرهنگی و حتی یک نماد توسعه یافتگی فرهنگی یاد کرد که نه تنها باید در حفظ آنها تلاش کرد، بلکه باید فضا را در جهت ترغیب آحاد مردم نسبت به آن تغییر داد.

چراکه این سالن‌های تاریک و پرده‌های جادویی علاوه بر بارفرهنگی که به دوش می‌کشند جنبه سرگرمی و تفریح هم دارند که نمونه آن را می‌توان در تجربه گروهی تماشای فیلم در یک روز تعطیل و یا حتی ارضای حس کنجکاوی‌مان از تبلیغ کوتاه تلویزیونی فیلم‌ها، لذت هم‌حسی با مردم در تماشای یک فیلم جستجو کرد و به این نتیجه رسید که می‌توان روی سینما به عنوان یک تفریح سالم حساب کرد.

در پایان امیدواریم حالا که تقریبا مشکل کمبود بودجه برای تکمیل پروژه بازسازی سینما فلسطین حل شده، 21 شهریورماه که به نام روز سینما نامگذاری شده را با احیای قدیمی‌ترین سینمای استان و داشتن سه سینمای فعال در کلانشهر همدان جشن بگیریم./همدان پرس

گزارش: طیبه‌ عباسی‌صیفی

دیدگاه شما

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
کنگره ملی8000شهیداستان همدان