به گزارش صبح الوند، داریوش سرحدی افزود: تا زمانی که محصولی به صورت خام صادر شود مشکلات این حوزه حل نخواهد شد باید بتوانیم محصولات کشاورزی را فرآوری کنیم تا از این طریق ارزش افزوده بیشتر و درآمد دلاری بیشتری را برای استان کسب کنیم و به اقتصاد استان رونق ببخشیم.
وی تصریح کرد: متأسفانه کارهای صورت گرفته در فرآوری سیبزمینی و سیر کافی نیست به طوری که 700 هزار تن سیبزمینی از استان خارج میشود.
رئیس اداره تنظیم بازار محصولات کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان اظهار کرد: با توجه به معضل آب و خشک شدن چاهها که در استان وجود دارد نباید محصولات را به صورت خام صادر کنیم و تولیدات را به سمت محصولات کم آببر اما با ارزش بالا ببریم.
وی عراق، افغانستان، کویت، روسیه، اوکراین، انگلیس، آلمان، اسپانیا و اتریش را از جمله کشورهایی دانست که محصولات کشاورزی به آنها صادر میشود.
سرحدی در خصوص افزایش قیمت محصولات کشاورزی گفت: قیمت بسیاری از محصولات کشاورزی نسبت به سال گذشته کاهش داشته به طوری که قیمت سیبزمینی کاهش چشمگیری داشته است.
وی با بیان این مطلب که برای صادرات محصولات نباید یک بازار هدف داشت، گفت: کمکم بازار عراق را از دست خواهیم داد پس نباید فقط به بازار عراق متکی باشیم، این در حالی است که اگر بازارهای متنوعی وجود داشته باشد میتوانیم قیمتها را تعیین کنیم.
رئیس اداره تنظیم بازار محصولات کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان یادآور شد: امسال در صادرات کشمش ارزش واحد کاهش داشته است به طوری که در سال گذشته قیمت هر کیلوگرم کشمش 25/2 دلار بود که این میزان در سال جاری 63/1 دلار رسیده است.
وی افزود: ارزش واحد سیبزمینی در سال جاری رشد داشته است اما در لبنیات این ارزش کاهش نشان میدهد.
سرحدی اظهار کرد: اکثر کشورهای پیشرفته دنیا محصولات کشاورزی خود را در قالب بورس عرضه میکنند که در استان همدان نیز این پتانسیل وجود دارد و محصولاتی مثل سیر، سیبزمینی، کشمش و حتی تولیدات بخش دامی را میتوان در بورس کالای کشاورزی عرضه کرد، در این صورت محصولات با قیمت کمتری به دست مصرفکننده میرسد.
وی یادآور شد: استان همدان سال گذشته به عنوان پایلوت در تولید سیبزمینی شناخته شد، پس باید سیبزمینی جزء محصولاتی باشد که در بورس قرار بگیرد.
رئیس اداره تنظیم بازار محصولات کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه باید شرایط نگهداری و انبارها را مهیا کنیم عنوان کرد: برای این که محصولات کشاورزی را در بورس قرار دهیم باید شرایط نگهداری و انبارها را فراهم کنیم و در زمینه انبارداری جهشی داشته باشیم.
وی گفت: در حال حاضر لیست انبارها و سردخانهها را برای بورس فرستادیم تا توسط کارشناسان بازدید شود و اگر شرایط انبارها مورد تأیید بورس قرار گرفت برای نگهداری محصولات استفاده شود.
سرحدی گفت:در حال حاضر 60 هزار تن انبار و سردخانه به بورس کالای ایران معرفی شده است.
وی با اشاره به اینکه صادرکنندگان باید بازاریابی قوی داشته باشند، تصریح کرد: صادرکننده باید بازاریاب داشته باشد و ارتباط خود را با اتاق بازرگانی افزایش دهد تا بتواند محصول خود را به کشورهای دیگر صادر کند و فقط متکی به یک کشور مثل عراق نباشد.
رئیس اداره تنظیم بازار محصولات کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان در پایان گفت: مرز عراق برای تنظیم بازار داخلی همچنان بسته است و در اواخر شهریور مرز به روی محصول سیبزمینی ایران باز میشود.
دیدگاه شما