به گزارش صبح الوند، بر اساس آمار و اطلاعات منتشر شده از سوي پليس راهور ناجا در استان در روزهاي تعطيل عيد سعيد فطر كه استان همدان نيز مانند خيلي از مناطق كشور ميزبان مسافران بود و در اين مدت تعداد قابل توجهي گردشگر وارد استان شدند، 490 مورد تصادف و سانحه رانندگي درونشهري و 11 مورد سانحه برونشهري اتفاق افتاد كه دو مورد آنها منجر به فوت راننده يا سرنشين خودرو شد و در سایر موارد نيز تعدادي مجروح وجود داشت كه خيلي از آنها به صورت سرپايي درمان شدند.
اين آمار گرچه به لحاظ تعداد تصادفات در سطح بالايي است و بهويژه ميزان بالايي از سوانح رانندگي درونشهري را نشان ميدهد، اما ثبت تنها دو مورد فوتي در اين تصادفات، آمار قابل قبولي است؛ چراكه اين آمار نشاندهنده كاهش چشمگير تصادفات منجر به فوت در استان است كه جاي بسي خرسندي دارد.
هرچند هدف نهايي و مطلوب نظر همگان صفر شدن موارد فوتي و سلامتي همه مسافران است، اما پايين آمدن تعداد فوتيها در تصادفات رانندگي در روزهايي كه ترافيك جادهاي سنگين و ورود مسافران به استان چشمگير بود، شرايط نسبتاً مطلوبي را نشان ميدهد.
بدون شك در ايجاد چنين شرايطي و به نوعي پيشگيري و جلوگیری از تلفات جادهاي عوامل مختلفي دخيل است كه هر كدام از آنها اهميت خاص خود را دارند.
مديريت درست پليس راهور و كنترل دقيق وضعيت عبور و مرور در جادهها و خيابانها، ايمن بودن محورهاي مواصلاتي بهويژه مسيرهاي منتهي به شهرهاي مختلف استان، رعايت قوانين راهنمايي و رانندگي از طرف مردم، مجهز بودن خودروها و پايين بودن نقص فني آنها و مواردي از اين دست همگي به نوعي در كاهش تصادفات و سوانح رانندگي بهويژه حوادث منجر به فوت و تلفات جادهاي تأثيرگذار هستند.
به هر حال كاهش تلفات جادهاي در روزهاي شلوغ عيد سعيد فطر در استان اتفاق خوبي است و تلاشها و زحمات عوامل راهنماييورانندگي و پلیس راهور در اين راستا جاي تقدير دارد، هرچند آمار تصادفات تا حدودي بالا نشان ميدهد، اما حداقل اين اميدواري را به وجود آورده كه در آينده چنين آماري كاهش يابد و تلفات جادهاي به صفر برسد.
البته در كنار اين اميدواري و ابراز خرسندي از كاهش سوانح رانندگي منجر به فوت، يك نكته جاي تأمل دارد و آن سهم بالای استان در تصادفات رانندگي درونشهري و برونشهري است كه بر اساس آمار مربوط به چهار روز تعطيلي عيد سعيد فطر تنها 30 درصد تصادفات مربوط به مسافران بوده و سایر موارد اختصاص به رانندگان بومي و استاني دارد.
اين آمار به خوبي گوياست كه وضعيت رانندگي در همدان چندان مطلوب نيست و نياز به اصلاح در نحوه رانندگي و تغيير و تحول در مديريت و كنترل جادهها و خيابانها دارد.
در همين راستا ضرورت مهمي چون ارائه طرحها و برنامههاي مناسب و اجراي دقيق آنها، متوجه عوامل راهنماييورانندگي ميشود كه از اهميت بسزايي برخوردار است؛ چراكه وضع قوانين و مقررات مناسب از يكسو و نظارت و كنترل بر اوضاع و دقت در اجرا و رعايت اين قوانين از سوي رانندگان نخستين ضرورتي است كه بايد مورد توجه قرار گيرد.
البته در اصلاح و تغيير وضع موجود عوامل ديگري همچون ارتقا و تقويت فرهنگ درست رانندگي، رعايت قواعد از سوي مردم و... دخيل بوده و به تبع آن نهادها و دستگاههاي ديگري نيز داراي مسئوليت هستند تا با همكاري و هماهنگي همگان به وضع رانندگي در استان به شرايط مطلوبتر تغيير كند.
در هر صورت واقعيتهاي موجود نشاندهنده وضعيت نامطلوب رانندگي در استان است كه آمار تصادفات منتشر شده از سوي پليس راهور به عنوان مشت نمونه خروار گواه روشني بر اين وضعيت است و ضرورت تحول در آن را دوچندان ميكند./پیام
دیدگاه شما