به گزارش پايگاه خبري تحليلي صبح الوند، 31 سال پیش همزمان با روز قدس هواپیماهای جنگی عراق با شلیک دو موشک، نمازگزاران روز قدس همدان را به خاک خون کشیدند.
در روز قدس سال 61 مردم در ميدان امام خمينی تجمع كردند و بهسمت آرامگاه بوعلی به حركت درآمدند و حدود ساعت نه و چهل دقيقه صبح صدای انفجاری بلند شد و منطقه سبدبافها و ششصد دستگاه مورد حمله دشمن قرار گرفت.
عدهای از مردم از جمعيت جدا شدند و بهكمك مردم بمباران شده شتافتند و عدهای ديگر اللهاكبرگويان بهراه خود ادامه دادند و بهسمت استاديوم قدس راهپيمايی كردند.
در آن روز سخنران قبل از خطبههای نماز جمعه، يكی از اساتيد حوزه علميه قم بود و در آن سخنرانی گفت كه رزمندگان همدانی در منطقه رمضان حماسهها آفريدند، در همان لحظه بود كه ضلع شمالی استاديوم قدس مورد اصابت موشك قرار گرفت.
بمب ديگری نيز در بين صفوف خواهران منفجر شد و مردم مظلومانه بهشهادت رسيدند و زمين سبز چمن استاديوم قدس بهرنگ سرخ درآمد و بيش از 90 نفر شهيد و بيش از 600 نفر مجروح شدند طوریكه از يك خانواده يازده نفر بهشهادت رسيدند.
در ضمن منطقه قلعهسبزی همدان نيز همزمان با انفجار استاديوم قدس بمباران شد و در كل 125 نفر در همدان در آنروز بهشهادت رسيدند.
اما حماسه اصلی در ساعت يك ظهر اتفاق افتاد كه آيتالله نوری، امام جمعه همدان گفت كه نماز جمعه همدان بايد برپا شود و مردم با همان لباسهای خونی و وضعيت روحی از استاديوم قدس به مسجد جامع رفتند و نماز خود را خواندند.
شرکت مجدد مردم در مراسم نماز جمعه انعکاس بسیار مثبت و دشمن شکنانهای داشت تا آنجا که فردای آن روز مورخ 61/4/26 رادیو اسرائیل در خبر شامگاهی خود با اعلام خبر بمباران نمازگزاران روز قدس در همدان اینگونه میگوید که «مردم همدان با وجود بمبارانهای مکرر شهر و محل نماز جمعه نهایتا نماز جمعه را در محل دیگری برگزار کردند.»
فردای روز بمباران «شنبه 61/4/26» خبرنگاران داخلی و خارجی برای انعکاس خبر به همدان آمدند و با مجروحان و بازماندگان شهدا مصاحبه کردند. از طرف امام جمعه و نماینده حضرت امام در استان همدان سه روز عزای عمومی در استان اعلام شد.
همچنین بسیاری از مسئولان کشور برای تفقد از خانوادههای شهدا و مجروحان حادثه و همدردی با مردم همدان به این شهر سفر کردند. در روز یکشنبه 61/4/27 پیکرهای 80 تن از شهدای این حادثه با حضور دهها هزار نفر از مردم استان از میدان امام خمینی (ره) شهر همدان تا گلزار شهدا تشییع شدند. از آن روز به بعد نام «قدس» بر آن ورزشگاه نهاده شد. استادیوم قدس تا همیشه روزگار سند ایمان و استقامت مردم همدان باقی خواهند ماند.
دیدگاه شما