به گزارش صبح الوند به نقل از فارس، محمدناصر نیکبخت در نخستین نشست خبری با اصحاب رسانه استان، شامگاه پنجشنبه با بیان اینکه اگر نگوییم دولت تدبیر و امید دولت مظلومی است باید گفت محدودیت دارد، اظهار کرد: با توجه به محدودیتهای دولت شاید بر همگان لازم باشد که دولت که با هدف خدمت آمده را یاری دهند.
وی با اشاره به اینکه در استان همدان با انصاف رسانهها و خبرنگاران مواجه بودم، افزود: خبرنگاران دلسوز توسعه استان هستند و اگر نقدی هم به عملکردها دارند غیر مغرضانه است و با نظر دلسوزی مسئولان را هدایت و راهنمایی میکنند.
وی با بیان اینکه دولت یازدهم صادقانه خدمت و گفتههای خود را یکی پس از دیگری پیگیری میکند، تصریح کرد: نمیتوان به دولتی که مورد تأیید و حمایت مقام معظم رهبری است مغرضانه آسیب وارد کرد و در بین اهالی رسانه استان همدان فرد مغرضی را مشاهده نکردم.
استاندار همدان ادامه داد: اگر زمانی عملکردهای دولت کمتر گفته میشود و گاهی مواقع ضعفها بزرگتر بیان میشوند این موضوع عمدی نبوده و شاید به خاطر مشغله زیاد و تعداد بالای اخبار خبرنگاران باشد.
مسئولان از نقد آزرده نمیشوند
وی شادابی، تنویر افکار عمومی و پویایی جامعه که توسط خبرنگاران ایجاد میشود را مهم دانست و تأکید کرد: نقد از دولت و مسئولان ما را آزرده نمیکند و انصاف و هدایتگری بر مبنای اعتقاد به توسعه استان شیرین و زیبا است.
نیکبخت بیان کرد: اگر کسی نقد نکند و فقط تأیید داشته باشد در راهی که میرویم اگر اشتباهی هم باشد متوجه نمیشویم و داشتن اعتماد متقابل خیلی زیباست، چرا که به ثمره نیکو میانجامد.
وی در بخش دیگری از سخنانش به شرایط دولتهای پس از انقلاب اسلامی اشاره کرد و یادآور شد: دولت یازدهم در شرایط بسیار حساسی مسئولیت را به دست گرفت، چراکه با نگاهی به گذشته، حساس بودن شرایط بهتر مشخص میشود.
استاندار همدان با اشاره به اینکه دولتهای اول انقلاب همزمان با جنگ بودند ابراز داشت: در این دولتها مسائل عمرانی، اجرایی و بودجه خیلی مسئله اصلی نبود چراکه مردم هم در جبهه جنگ و هم در پشت جبههها جنگ را اداره میکردند.
وی اضافه کرد: بعد از جنگ نیز مردم از دولت سازندگی با این تصور که دولت باید خرابیهای جنگ را بسازد و آسیبهایی که استکبار به دست دیوانهای به اسم صدام در کشور ایجاد کرده بود را بسازد، انتظار چندانی نداشتند.
نیکبخت با بیان اینکه ما هنوز جنگ را تفسیر نکردهایم، گفت: جنگ ما فقط با صدام و یا چند کشور نبود بلکه بیش از 50 کشور طبق غنائم به دست آمده با ایران در حال جنگ بودند. اما مردم اسلامدوست، امامدوست و انقلابی به دولت سازندگی برای ساختن کشور زمان و مجال دادند.
وی افزود: دولتهای بعد از سازندگی نیز باز احساس کمبود بودجه و اعتبار نداشتند و بودجه به اندازه لوایح و مصوبات مجلس وجود داشت.
استاندار همدان به دولت نهم و دهم اشاره کرد و گفت: دولت نهم و دهم با شرایط قوی اعتبارات و بودجه مواجه شد چراکه بیش از 700 میلیارد دلار پول فروش نفت بوده که برابر با میزان پول فروش نفت از زمان اکتشاف تا این مقطع در ایران است.
وی با اشاره به اینکه دولت تدبیر و امید زمانی دولت را تحویل گرفت که رکود اقتصادی در کشور آسیب ایجاد کرده بود اعلام داشت: واحدهای تولیدی یا تعطیل مطلق بودند و یا اینکه نیمه تعطیل بودند و تحریمها نیز با سایه شوم خود مشکلات زیادی را در اقتصاد ایجاد کرده بود.
نیکبخت ادامه داد: تورم بالای 40 درصدی با رکود همزمان بود و در شرایط نامناسب اقتصادی بیکاری فراوان در جامعه وجود داشت که مردم توقع رفع همه این مشکلات را داشتند.
وی اضافه کرد: دولت یازدهم به مردم وعدههایی داده بود و مردم نیز گفتمان دولت را پذیرفته و به آن رأی دادند و دولت موظف به حل مشکلات است.
استاندار همدان با بیان اینکه دولت تا هفته پیش حتی تنخواه بودجه عمرانی را هم به استانها اعلام نکرده بود، عنوان کرد: در هفته جاری 15 درصد از بودجه عمرانی استان را دولت اعلام کرد تا مسائل ساماندهی شود.
کمک 10 هزار میلیارد تومانی به بخش تأمین اجتماعی و سلامت
وی در بخش دیگری از سخنان خود به اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانهها پرداخت و گفت: از افزایش قیمت حاملهای انرژی در سه ماه گذشته باید 6 هزار میلیارد و 200 میلیون تومان برای دولت درآمد ایجاد میشد اما بر اساس آمار دولت 10هزار میلیارد و 400 میلیون تومان به بخش تأمین اجتماعی و سلامت کمک کرد.
نیکبخت اضافه کرد: دولت تورم نقطه به نقطه 40 درصدی را به 15 درصد کاهش داده و مباحث توسعه اقتصادی، رونق و رشد اقتصادی و مهار کردن تورم را که وعده داده بود صادقانه پیگیری میکند.
وی در ادامه با اشاره به آمار اشتغال منفی پنج هزار نفری استان در سال 92 خاطرنشان کرد: در سال 92 تعداد 21 هزار اشتغال ایجاد و در عوض 26 هزار نفر از شغل خود بیکار میشوند که این موضوع بیانگر اشتغال منفی پنج هزار نفری است.
استاندار همدان در بخش دیگری از سخنان خود با قرائت نامه مدیرکل تأمین اجتماعی استان در خصوص اشتغال بیمهشدگان استان تصریح کرد: تا فروردین ماه سال جاری تعداد بیمهشدگان اجباری روندی کاهشی داشته اما در ماه اردیبهشت یکهزار نفر بیمه شده اجباری نسبت به ماه قبل افزایش یافته و به تعداد 116 هزار نفر رسیده است.
وی افزود: در خرداد ماه سال جاری نیز با رشد یکهزار نفری بیمهشدگان اجباری آمار اشتغال به 117 هزار و 200 نفر افزایش یافته است.
نیکبخت از رایزنی خود با بیش از 200 سرمایه گذار خبر داد و گفت: در این مذاکرات با سرمایهگذاران واحدهای تولیدی که واحدهای آنها یا تعطیل و یا نیمه تعطیل بودند صحبت شد و به سمت تعیین تکلیف حرکت کردند.
افتتاح پتروشیمی هگمتانه سه ماه دیگر
وی ادامه داد: دو واحد فولاد ویان و فامنین، پتروشیمی ملایر، پتروشیمی ابنسینا و پتروشیمی هگمتانه از طرحهای بزرگی است که در استان ایجاد میشود.
استاندار همدان با بیان اینکه دولت در این شرایط بحرانی و تنگنایی طرح تحول نظام سلامت را اجرایی می کند افزود: اجرای این طرح در هیچ کدام از دولتهای قبل و بعد از انقلاب سابقه نداشته، چرا که به سمتی حرکت کردهایم که بیمار در بیمارستان و مراکز درمانی به جز درد بیماری درد هزینههای گزاف را نداشته باشد.
وی به اختصاص هشت میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل بیمارستان فرشچیان توسط وزارت بهداشت خبر داد و عنوان کرد: وزارت بهداشت برای تجهیز این بیمارستان نیز 30 میلیارد تومان اختصاص خواهد داد.
نیکبخت در ادامه به تلاش دولت برای ایجاد ارتباط با دیگر کشورها اشاره کرد و یادآور شد: با عقلانیتی که دولت به کار برد و سیاستی که با دنیا پیش گرفت و با بهرهمندی از نصایح روشنگرانه مقام معظم رهبری در معادلات خارجی شرایط با ثباتی را ایجاد کرد.
در ادامه این نشست خبرنگاران رسانههای مختلف سوالات خود را با استاندار مطرح کردند و با توجه به اینکه زمان اذان مغرب رسید، جلسه برای افطار و نماز قطع شد و دوباره بعد از شام برقرار شد و استاندار به سوالات خبرنگاران پاسخ گفت و هر خبرنگاری که جواب سوال خود را دریافت میکرد نشست را ترک میگفت و تا پاسی از شب این نشست که نخستین نشست خبری استاندار همدان بود ادامه یافت.
در استانداری همدان با مردم صادقانه رفتار کرده و عوامفریبی نمیکنیم
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه نمرهای به عملکرد یک ساله خود در استان میدهید ابراز داشت: ما خیلی تلاش میکنیم که مردم صداقت ما را بپذیرند و برای نشان دادن صداقت خود به مردم ظاهرسازی نمیکنیم، آمار غلط نمیدهیم و عوامفریبی نمیکنیم تا مردم صداقت را بپذیرند.
استاندار همدان در ادامه با اشاره به استفاده از مدیران بومی در استان تصریح کرد: بر استفاده از مدیران بومی تأکید دارم اما اگر یک مدیر غیر بومی توانمند باشد حتمأ از او بهره خواهیم برد. در حوزه استانداری از 30 انتصاب صورت گرفته فقط دو مورد غیر بومی هستند.
وی اضافه کرد: در دفتر خود استاندار نیز هیچ کس را وارد نکردم و در بین فرمانداران استان در حال حاضر فرماندار همدان غیر بومی است و بنده از او دفاع میکنم چراکه علی تعالی یکی از بهترین فرمانداران کشور است.
نیکبخت با بیان اینکه ارجحیت بنده حفظ مدیران بومی است بیان کرد: بنده برای ایجاد اشتغال به استان آمدهام و ار اقلامی مدیرکل کار و رفاه اجتماعی که بیش از هفت سال در این حوزه کار کرده استفاده میکنم و نمیتوانم فردی را که در این حوزه کار نکرده بیاورم.
وی خاطرنشان کرد: بنده در گفتار اقلامی بیصداقتی ندیدهام، چراکه او ایجاد کننده اشتغال نیست بلکه آماردار اشتغال است و ایجاد اشتغال یک فعالیت فرابخشی محسوب میشود.
استاندار همدان اضافه کرد: بنده در کار با هیچ کس عقد اخوت نبستهام و از هر کسی که برای خدمتگذاری شایسته بدانم استفاده میکنم.
وی با بیان اینکه به بنده فرصت دهید تا استان به شرایط عادی برگردد افزود: خیلی از تصمیمات هنوز مانده و از 600 واحد تولیدی استان در زمان ورود بنده به استان فقط 16 تا 20 واحد با ظرفیت بالای 70 درصد فعالیت میکردند و بقیه یا تعطیل مطلق بوند و یا نیمه تعطیل و یا با ظرفیت زیر 30 درصد کار میکردند.
حکم انتصاب فرماندار رزن در مراحل نهایی است
نیکبخت در پاسخ به سوال خبرنگار فارس درباره تغییر استانداران و چرا هنوز فرمانداری رزن با سرپرستی اداره میشود؟ گفت: وزارت کشور تغییر استانداران را در دستور کار ندارد و این موضوع را تکذیب کرده و اگر به بنده بگویند دیگر استاندارم نیستم به خاطر برداشتن مسئولیت شکر میکنم و اگر هم بگویند تا 10 سال آینده خواهم بود باز شکرگزارم که فرصت خدمتگزاری دارم.
وی با بیان اینکه در سطح کشور از عملکرد استان همدان رضایت دارند تصریح کرد: انتصاب فرمانداران با نظر نمایندگان مجلس شورای اسلامی انجام شده و علت تأخیر در معرفی فرماندار رزن به این خاطر است که برخی دنبال ابقای فرماندار سابق بودند و دولت نیز تأکید داشت که فرماندارانی که خیلی خوب دولت را قبول دارند بر سر کار باشند.
وی ادامه داد: در خصوص انتخاب فرماندار رزن با وزارت کشور اختلافی نداشتیم و نماینده شهرستان در مجلس شورای اسلامی، سختگیریهایی داشت که به سرپرستی حسینی رسیدیم و صدور حکم فرمانداری او در مراحل نهایی است.
دیدگاه شما