به گزارش صبح الوند، پنجمین شوراي برنامهريزي استان امسال در شرایطی روز پنجشنبه برگزار شد که در آن از اعتبارات و بودجههاي هزینه نشده در امور عمرانی استان سخن به میان آمد كه در عين اهميت زياد آن به لحاظ تأثیرگذاری در توسعه استان، به جهت تعلل و بعضاً کوتاهیهای صورت گرفته در این زمینه جاي تأمل نيز دارد. بهویژه پیش از این بارها بر ضرورت پیگیریهای لازم برای جذب اعتبار و همین طور ارائه طرحها و برنامههای مفید برای جذب و استفاده بهموقع از بودجههای مصوب در بخشهای مختلف از جمله امور عمرانی تأکید شده بود.
جالب توجه اينكه مدير ارشد استان از همان ماههاي نخست فعاليت خود، مديران اجرايي را در اين خصوص خطاب قرار داد و از آنها خواست در پيگيريهاي خود براي جذب اعتبارات جديتر عمل كنند تا زمينه براي اجراي سريع طرحها و پروژههاي استان فراهم شود.
البته اين موضوع محدود به بودجههاي مصوب نبود و فراتر از آن انتظار ميرفت علاوه بر آنچه براساس بودجه سالانه دولتي به استان در بخشهاي مختلف تخصيص يافته است و باید طبق قاعده و در موعد مقرر جذب و هزینه شود، تلاشهايي نيز براي جذب اعتبارات بيشتر صورت گيرد.
حال پس از گذشت چند ماه از اين درخواستها و تأكيدهاي استاندار و بعضاً هشدارهايي كه در خصوص كوتاهي مسئولان اجرايي براي پيگيري بهتر داده شد، در شوراي برنامهريزي استان صحبت از هزینه نشدن بخش قابل توجهي از اعتبارات عمراني استان شده و سرپرست معاونت برنامهریزی استان هشدار داده است که اگر اعتبارات موجود در حساب دستگاههای اجرایی تا پایان تیرماه هزینه نشود، باید به خزانه بازگردد. این در حالی است كه بازگشت یک ریال به حساب خزانه به ضرر استان میباشد.
براساس اطلاعات معاونت برنامهریزی استان، در حال حاضر در حساب دستگاههایی چون شرکت آب منطقهای استان، آبفا، راهوشهرسازی، استانداری همدان، شرکت توزیع نیروی برق، بنیاد مسکن انقلاب، اداره کل اوقاف و امور خیریه، شهرداری ملایر، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان و اداره کل نوسازی مدارس مبالغ هزینه نشدهای وجود دارد که به امور عمرانی این دستگاهها مربوط میشود.
اين بدان معناست كه نهتنها چيزي بيشتر از آنچه انتظار ميرفت اتفاق نيفتاده و بودجه و اعتباري جذب نشده است، بلكه حتي بخشي از رقمهاي مصوب و مشخص سنواتي نيز كه بايد هزینه میشد، هنوز در حسابهای دستگاههاي مذكور باقی مانده و چنانچه تا پایان تیرماه اقدامی براي استفاده درست از آنها صورت نگیرد، به خزانه بازمیگردد.
اين وضعيت در شرايطي موجب نگراني مديريت ارشد استان شده و در جلسه مذكور نيز از مهلت 10 روزه براي پيگيري موضوع و رفع موانع موجود در تخصيص اعتبارات عمراني استان سخن به میان آمده است كه اتفاقاً يكي از بزرگترين مشكلات استان در زمينه اجراي طرحها و پروژههاي مهم عمراني كمبود اعتبار و يا نرسيدن به موقع بودجه لازم بوده كه سبب به تأخير افتادن زمان بهرهبرداري از اين طرحها شده است.
بيشك اعتبارات مذكور نيز فعلاً هزینه نشده و فرصت بسيار كوتاهي پيش روي مسئولان اجرايي استان در این خصوص قرار دارد، بخش مهمي از نيازهاي اصلي استان در امور عمراني بوده و چنانچه بهموقع هزینه نشده و به خزانه برگردد، آسيبهايي متوجه استان خواهد شد و در اين راستا بيش از هر كس مديراني كه مسئوليت مهمي در اين زمينه داشتهاند، بايد پاسخگو باشند. كما اينكه استاندار همدان نيز در همين شوراي برنامهريزي به طور جدي آنها را مورد خطاب قرار داده است و نسبت به عواقب كوتاهيهاي صورت گرفته هشدار داد.
به هر حال کوتاهی در استفاده بهموقع از اعتبارات مصوب مربوط به امور عمراني، آن هم در شرايطي كه سخت به اين اعتبارات نياز است، نهتنها پذيرفتني نيست بلكه بايد براي رفع موانع موجود تلاشها و اقدامات جدي انجام شود./پیام
دیدگاه شما