به گزارش صبح الوند، هرچند اين عارضه يك شبه در استان پديد نيامده و حاصل سيستم نادرست مديريت در سالهاي گذشته است اما شرايط امروز بحرانيتر از آن است كه با اين آفت، مداراگونه برخورد كند و به درمان مدتدار آن رو آورد.
كما اينكه اگر غفلت و كمتوجهي به اين عارضه در گذشته وجود داشت، امروز تن نحيف استان كمتر از آن آسيب ميديد و از سويي مديران بيانگيزه و ناتوان بهسرعت خود را نشان ميدادند.
همانطور كه در ابتداي مطلب آمد در باب آفت روزمرگي مديريتي مطالب فراواني نگاشته شده اما آنچه تجربه نشان داده، سهلگيري و نظارت ناكافي اين بالش نرم را زير سر مديران بيانگيزه گذاشته است. با وجود اين آسيبشناسيهاي جسته و گريخته، اما ابزار نظارت بر مديران روز به روز كُندتر شده و اين عامل به رفتارهاي دوگانه و تعارفگونه گرايش پيدا كرده است.
به طوري كه موجب شده امور استان به حد شگفتآوري- مانند اغلب امور كشور- در چند سال گذشته پسرفت كند. انتقادات روز سهشنبه معاون برنامهريزي فرماندار همدان هم مؤيد اين آفت و دامنگير شدنش در استان است. يكي از نكات شگفتآور در پيگيري امور استان "رشد 8 درصدي بهسازي بافتهاي فرسوده" آنهم در مدت يك دهه بوده است. اين آمار نشان ميدهد عليرغم تأكيد مسئولان و اسناد بالادست بر اين امر سالانه حتي يك درصد هم رشد نداشته است. اين مشتي است كه نزديك به خروار آن در استان قابل مشاهده است و اگر نبود، اين حال و روز پايتخت تاريخ و تمدن ايران پس از 35 سال از انقلاب نبود.
نمود اين دست رفتارها و كمكاريها در كشور از دلايلي بود كه سال به نام مديريت جهادي نامگذاري شد؛ به عبارت ديگر عنوان مديريت جهادي اگرچه به معناي رد خدمات مديران گذشته نبوده و نيست اما از وجهي نوعي نارضايتي از سطح پيشرفت امور را در كشور داشته كه مديريت جهادي درمان ضربالاجلي آن به حساب آمده است.
در اين سبك مديريت همانطور كه از صنعت آن پيداست، ديگر مديريت اداري و آييننامهاي پذيرفته نيست و تمامي دستگاهها در سطح خود مكلف و موظف به افزايش كارايي خود و تلاش براي پيشبرد امور هستند.
به عنوان نمونه در اين نوع مديريت، دفترنشيني مديران و انتظار رسيدن اعتبار و مصوبه از مركز پذيرفته نيست و اين تذكري بوده كه مدير ارشد استان هم آن را گوشزد كرده است.
ريسكپذيري شجاعانه، پيگيري دلسوزانه و كار مؤثر از ديگر مشخصههاي اين دست مديريت است كه متأسفانه نشانههاي آن كمتر در استان ديده ميشود. هرچند بايد متوقف شدن امور استان را مرتبط با انقباض بودجهاي و كمبود اعتبارات دانست اما در اين شرايط و بر اساس مديريت جهادي، هنر يك مدير اين است كه از نداشتهها داشته بسازد و پيگير اعتبارات و مصوبات باشد و اين بالش نرم را براي حداقل مدتي از زير سر خود بردارد. با اين وضعيت و پيشبرد امور- در 10 سال فقط 8 درصد- تا چند سال ديگر حتي از مناطق مرزي هم عقب افتادهايم چه برسد به استانهاي همسايه./همدان پیام
دیدگاه شما