به گزارش صبح الوند، حسن ظفری در نشست مشورتی بخشداران استان همدان در امور دهیاریها اظهار کرد: توجه و اهمیت به بهسازی روستاها و اجرایی شدن طرحهای هادی روستایی از دهه اول انقلاب آغاز و در دهه چهارم اجرا شد.
وی ادامه داد: امروز همه بخشداران و دهیاران به بهسازی و اجرای طرحهای هادی روستایی ورود پیدا کرده و در حال تسهیل امور مربوط به روستا و مردمان آن هستند.
مدیرکل بنیاد مسکن همدان با اشاره به اینکه یکی از خواستههای اصلی مردم در سطح روستاها بهسازی است، خاطرنشان کرد: به هر میزان که نمایندگان مردم شهرستانهای مختلف استان از محل ماده 180 قانون بودجه به پروژههای بهسازی روستایی کمک کنند، بنیاد مسکن نیز به همان نسبت از اعتبارات ملی به آن شهرستان اختصاص خواهد داد.
وی افزود: اگر از محل اعتبارات ماده 180 قانون به بخش بهسازی یک شهرستان اختصاص نیابد به این معناست که نیازی در این شهرستان به این مهم احساس نمیشود و طبیعتاً از محل اعتبارات ملی نیز مبلغی به پروژه این شهرستان تعلق نخواهد گرفت.
ظفری با اشاره به اهمیت مشارکت مردم در پیشبرد طرحهای عمرانی تصریح کرد: در حال حاضر در شرایطی قرار داریم که اگر مشارکت مردم در انجام امور مهم به کار گرفته نشود، دولت به تنهایی توان تحقق اهداف و اجابت خواستههای مردم را ندارد.
وی ادامه داد: به همین دلیل دهیاران و بخشداران باید از ظرفیت مردم در انجام پروژههای عمرانی و تحقق اهداف تعریف شده استفاده کنند.
مدیرکل بنیاد مسکن همدان تصریح کرد: همافزایی نهادها، دستگاهها و بخشهای مختلف برنامههای اجرایی، اهداف نظام و اجرای طرحهای دولت در سطح روستاها را تسریع میبخشد.
وی با اشاره به اینکه راه حل همه مشکلات تنها در گرو تخصیص اعتبار نیست، افزود: با مدیریت مشارکتی میتوان بسیاری از معضلات و موانع را از مسیر توسعه کنار زده و با یک مدیریت صحیح مشکلات را برطرف کرد.
ظفری گفت: 70 درصد عایداتی که از محل تملک و توافق بر اساس اجرای قانون ساماندهی که بر اساس دستورالعمل اجرایی در سطح کشور و استان شکل میگیرد، در اختیار روستا قرار دارد.
وی ادامه داد: به عنوان نمونه امروز 41 میلیون تومان برای جابجایی محل تجهیزات برق روستایی از همین محل هزینه شده است.
مدیرکل بنیاد مسکن همدان افزود: بخشداران کمک کنند تا از درآمد حاصل از تغییر کاربری زمینهای روستایی که بر اساس قانون حاصل میشود، برای توسعه روستا با نظارت معاون عمرانی و بخشداران هزینه شود.
وی تأکید کرد: تعهد دادن مردم روستا مبنی بر اختصاص 25 درصد از زمین تغییر کاربری شده به دهیار خلاف قانون است و به کلیت توسعه روستایی آسیب وارد میکند.
ظفری با اشاره به اینکه مشکل مدیریت واحد در روستاها در سطح کشور باید حل شود، تصریح کرد: طرحهای هادی روستاهایی که افق آنها پایان یافته، برای بازنگری به کمیته برنامهریزی شهرستانها ارجاع داده خواهد شد و در صورت تصویب در این کمیته، بازنگری صورت خواهد گرفت.
وی در پایان گفت: پرداختن به معضلات، مشکلات و مسائل روستاها و هماندیشی در این رابطه، نشان میدهد اقدامات نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در استان همدان موثر واقع شده است.
دیدگاه شما