اوقات شرعی

 

آخرین اخبار

15. خرداد 1393 - 10:15   |   کد مطلب: 6509
وزیر اطلاعات با بیان اینکه امروز بعد از 25 سال از رحلت امام(ره)، انقلاب مسیر خود را به درستی می‌پیماید، این مهم را مرهون رهبری‌های پیامبرگونه آیت‌الله خامنه‌ای و صلابت ایشان دانست.

به گزارش صبح الوند، حجت‌الاسلام محمود علوی در مراسم بزرگداشت قیام 15 خرداد در حوزه علمیه همدان اظهار داشت: امام خمینی(ره) با درایت و هوشیاری خود این روز را برای همیشه عزای عمومی اعلام کردند.

وی با بیان اینکه عنوان «عزای عمومی» برای این روز یک عنوان تشریفاتی نبوده و نیست، به تشریح راز و رمز این نامگذاری پرداخت و ادامه داد: این نامگذاری زمینه را برای گرد هم آمدن علاقه‌مندان به نظام و تداوم آن و مروری بر انقلاب و عوامل پیروزی آن مهیا می‌کند.

وزیر اطلاعات حرکت پیروزی انقلاب اسلامی را شامل دو بخش «زیربنایی» و «روبنایی» دانست و افزود: حرکت امام راحل در سال‌های 41 و 42 حالت زیربنایی و شالوده را برای انقلاب داشت.

وی با بیان اینکه استحکام یک بنا به شالوده آن است، قیام خونین 15 خرداد 42 را عامل استحکام پایه‌های انقلاب اسلامی برشمرد و خواستار توجه به این مهم شد.

علوی ادامه داد: شهدای 15 خرداد عناصر تأثیرگذاری هستند که با خون خود مسیر پیروزی انقلاب و استقرار نظام جمهوری اسلامی را هموار کردند.

علوی حرکت انقلابی امام خمینی(ره) را استثنایی و منحصر به فرد دانست و افزود: انقلاب امام(ره) برخلاف انقلاب‌های دیگر که در آن تحلیلگران بعد از اطمینان خاطر از مهیا بودن شرایط و به سرانجام رسیدن آن وارد عرصه مبارزه می‌شوند، در برهه‌ای از زمان که هیچ کس تصور پیروزی انقلاب را نمی‌کرد، آغاز شد.

وی در تشریح این مطلب گفت: انقلاب امام خمینی(ره) در مرحله‌ای شروع شد که همه مردم در یأس و ناامیدی به سر می‌بردند و نقطه امیدی برای آنان وجود نداشت.

وزیر اطلاعات ادامه داد: رهبران سیاسی جهان زمانی دست به یک حرکت بنیادین و تغییرات سیاسی ـ اجتماعی تحت عنوان انقلاب می‌زنند که زمینه برای آنان از هر نظر مهیا باشد اما انقلاب امام(ره) در مقطعی آغاز شد که نه شرایط داخلی و نه شرایط داخلی برای این کار مهیا نبود.

وی در ادامه به تشریح بعد داخلی پرداخت و بیان داشت: آیت‌الله بروجردی به عنوان یک مرجع دینی عالیقدر در سال 41 دار فانی را وداع گفت و همین موضوع باعث شد تا زمینه برای عرض اندام بیشتر شاه مهیا شود.

علوی با بیان اینکه مرجعیت دینی آیت‌الله بروجردی توطئه‌های شاه را بر هم می‌زد، افزود: شاه در دوران حیات این مرجع عالیقدر، خود جرأت انجام سیاست‌های آمریکا به ویژه در بعد اصلاحات آمریکایی را نداشت و توپ را به زمین علی امینی نخست وزیر خود، می‌انداخت.

وی ادامه داد: بعد از رحلت آیت‌الله بروجردی، شاه یک ماه در آمریکا ماند و قول انجام اصلاحات و مدیریت آن توسط شخص خود را به جان‌اف‌کندی داد.

وزیر اطلاعات نبود مرجع دینی واحد بین نیروهای مذهبی را باعث مهیا نبودن شرایط داخلی برای مذهبیون و مساعد بودن فضا برای شاه به منظور انجام سیاست‌های آمریکا دانست و افزود: در همین برهه، از زمان امام خمینی(ره) به قیام علیه رژیم شاه برخاست.

وی با بیان اینکه فضای دانشگاه به عنوان یکی از عناصر تأثیرگذار در مبارزات سیاسی نیز در دست سوسیالیست‌ها بود، گفت: نیروهای مذهبی و دینی در دانشگاه‌ها به حاشیه رانده شده بودند و همین امر کار را برای یک حرکت انقلاب سخت می‌کرد.

علوی با اشاره به اینکه فضای بازار نیز در آن برهه از زمان برای یک حرکت انقلاب مهیا نبود، در تشریح این مطلب بیان داشت: بعد از ملی شدن صنعت نفت و جفا در حق آیت‌الله کاشانی، بازاریان دیگر وارد مبارزات سیاسی نشدند و بیشتر به دنبال انجام کارهای فرهنگی برآمدند.

وی از فضای آن روز حوزه علمیه سخن راند و گفت: علمای بلاد و حوزه‌های علمیه نیز بعد از جریان مشروطیت و ملی شدن صنعتی نفت ترجیح دادند وارد مبارزات سیاسی نشوند.

وزیر اطلاعات گفت: علما با این استدلال که سیاسیون بعد از دستیابی به اهداف، علما و طلاب را با وجود تحمل سختی‌های بسیار در جریان مبارزات، رها می‌کنند، دیگر قصد ورود به قضایای سیاسی را نداشتند.

وی با اشاره به شرایط خارجی و مهیا نبودن آن برای ایجاد یک انقلاب در داخل کشور گفت: دو قدرت آمریکا و شوروی با ایجاد دو بلوک شرق و غرب، هیچ گاه از جریان مستقل و سومی خارج از بلوک‌ خود در جهان حمایت نمی‌کردند که این وضعیت، کار را برای ایجاد یک انقلاب سخت می‌کرد.

علوی با بیان اینکه امام راحل با توکل به خدا و همراهی مردم، بدون توجه به شرایط موجود داخل و خارج به قیام علیه رژیم ستمشاهی برخاست، افزود: امام خمینی(ره) با تشکیل در گام نخست و با تدبیر، جای خالی رهبری واحد را با ایجاد شورای علمای مجتهدین متشکل از علمای طراز اول قم، آیت‌الله خوانساری در تهران و آیت‌الله میلانی در مشهد پر کرد.

وی گفت: این افراد در آن شرایط به سختی یک نامه و بیانیه را امضا می‌کردند که در نهایت به دست امام خمینی(ره) می‌رسید و با دستور ایشان منتشر می‌شد.

وزیر اطلاعات در ادامه با بیان اینکه ایده تشکیل انجمن‌های اسلامی در دانشگاه‌ها توسط امام(ره) مسیر را برای مبارزات سیاسی در دانشگاه‌ها مهیا کرد، ادامه داد: ایجاد وحدت در بین بازاریان و تشکیل هیئت‌های موتلفه اسلامی از دیگر موضوعاتی بود که مسیر را برای قیام مهیا کرد.

وی با اشاره به اعتقاد امام(ره) مبنی بر اینکه «ما مأمور به تکلیفیم نه نتیجه» گفت: معمار کبیر انقلاب از حوزه‌های علمیه خواست با این رویکرد، برای دفاع از اسلام به پا خیزند.

علوی اظهار داشت: در شرایطی که سیاسیون آینده‌نگر و ژرف‌نگر از آینده ناامید بودند، امام(ره) پرچم مبارزه با بلند کرد و مردم را زیر آن پرچم به سوی سعادت رهنمون ساخت.

وی با بیان اینکه در بعد شرایط خارجی نیز امام از همان ابتدا دست رد به سینه ابرقدرت‌ها زد، افزود: امام راحل با صلابت و اقتدار شاه را ورد خطاب قرار داد که «کاری نکن، دستور دهم این مردم تو را هم به مانند پدرت از مملکت بیرون کنند».

وزیر اطلاعات ادامه داد: این در حالی است که هیچ کس تا به آن روز شخص شاه را مورد خطاب قرار نداده بود و جرأت چنین برخوردی با او را نداشت.

وی احیای فرهنگ عاشورایی در جامعه را از دیگر فعالیت‌های حائز اهمیت امام خمینی(ره) دانست و گفت: ایشان بدون ترس از کشته شدن، به روشنگری در بین جامعه پرداختند که همین امر باعث پیروزی انقلاب اسلامی شد.

علوی در ادامه با اشاره به نوشتن 160 نامه به علمای بلاد توسط امام راحل افزود: دعوت آنان به دفاع از اسلام و پیوستن به مبارزه علیه استکبار از دیگر تلاش‌های امام راحل در مبارزه با ظلم بود.

وی با اشاره به قیام خونین 15 خرداد 42 و به خاک و خون کشیده شدن طلاب در مدرسه فیضیه قم گفت: امام بعد از شنیدن این خبر بدون فوت وقت با اقتدار در مدرسه فیضیه حاضر شدند و علیه رژیم ستمشاهی و جنایات آن سخنرانی کردند.

وزیر اطلاعات ادامه داد: بعد از سخنرانی امام(ره)، نیروهای ساواک شبانه به خانه امام ریخته و او را دستگیر کردند.

وی گفت: مردم بعد از شنیدن این خبر به خیابان‌ها ریخته و به دفاع از امام خمینی(ره) برخاستند که در این میان ارتش برای از بین بردن قیام به سوی مردم بیگناه آتش گشودند.

علوی با اشاره به اینکه شاه تصور می‌کرد کار یکسره شده، افزود: این در حالی است که قیام 15 خرداد 42، بمبی شد که 15 سال بعد منفجر شد و انقلاب را به پیروزی رساند.

به گفته وی امام(ره) در جریان مبارزات خود برخلاف سیاسیون دنیا هیچ گاه به مبارزه نظامی روی نیاورد و تنها با روشنگری، توکل به خدا و استفاده از ظرفیت مردمی انقلاب را به پیروزی رساند.

وزیر اطلاعات با بیان اینکه امام خمینی(ره) در سخنان خود خطاب به ارتشی‌ها و نیروهای نظامی آنها را فرزندان کشور می‌دانست، بیان داشت: ایشان هیچ گاه در بیانات خود موضوعی که بیانگر جنبه منفی نسبت به نیروهای مسلح باشد بر زبان جاری نساختند.

وی ادامه داد: این در حالی است که با اعتماد به نفس و صلابت بارها و بارها شاه را خطاب قرار دادند و سیاست‌های غرب‌گرایانه او را زیر سئوال بردند.

علوی با بیان اینکه امروز بعد از 25 سال از رحلت امام(ره)، انقلاب مسیر خود را به درستی می‌پیماید، این مهم را مرهون رهبری‌های پیامبرگونه آیت‌الله خامنه‌ای و صلابت ایشان دانست.

وی با بیان اینکه همواره باید تابع ولایت فقیه بود، گفت: هر کس دست خود را در دست ایران اسلامی بگذارد، می‌تواند روی پای خود بایستد.

وزیر اطلاعات تأکید کرد: امروز کشورهای آزاده‌اندیش جهان دست بیعت به سوی ایران اسلامی دراز کرده‌اند که بیداری اسلامی نمونه‌ای از این اعتماد به جمهوری اسلامی است.

دیدگاه شما

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
کنگره ملی8000شهیداستان همدان