اوقات شرعی

 

آخرین اخبار

30. ارديبهشت 1393 - 7:04   |   کد مطلب: 6295
مدیرکل کتابخانه‌های عمومی همدان طرح اهدا کتاب را بسیار مطلوب ارزیابی کرد و گفت: در این طرح تاکنون 60 هزار جلد کتاب به کتابخانه‌های استان اهدا شده است.

 

به گزارش صبح الوند، ارشاد استعدادی در جلسه مشترک انجمن کتابخانه‌های عمومی و کمیته نهضت مطالعه مفید شهرستان همدان با اشاره به اینکه فعالیت‌های مربوط به امور کتابخانه‌ها از برنامه پنجم توسعه جلوتر است، افزود: برنامه پنجم توسعه کشور باید تا پایان سال 94 اجرایی شود.

وی گفت: به همین منظور سهم فعالیت‌های امور کتابخانه‌ها در سال 93 بر اساس برنامه‌ریزی‌ها، مشخص شده که امور کتابخانه‌های همدان در برخی از شاخص‌ها از برنامه پنجم توسعه جلوتر حرکت می‌کند.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی همدان ادامه داد: ارتقای سطح مطالعه یک شاخص کیفی است که برای سنجش پیشرفت آن، باید اهداف کیفی را به کمی تبدیل کرد تا قابل سنجش باشد.

وی گفت: در همین راستا در برنامه‌های انجام شده به شاخص‌های سخت‌افزاری و کمی پرداخته شده است.

استعدادی با تأکید بر اینکه اگر شاخص‌ها در قالب بازه‌های زمانی و راحت‌الوصولی قابل سنجش نباشند نمی‌توانیم، فعالیت‌ها را ارزیابی کنیم، گفت: برای سنجش کیفی کارهای صورت گرفته، شاخص‌های کمی چون رشد اعضا، میزان امانت بردن کتاب، عضویت در سایت بوکی تعریف شده که در این حوزه‌ها شاهد ارتقا هستیم.

وی ادامه داد: توسعه کتابخانه‌های عمومی استان بر اساس عدالت که به میزان فاصله روستاها و وجود کتابخانه‌ها بستگی دارد و همچنین بر اساس اهداف و شاخص‌های تعریف شده در اسناد بالادستی صورت می‌گیرد.

استعدادی افزود: طبق تعاریف بالادستی باید به ازای هر 100 نفر، هشت متر مربع زیربنای کتابخانه‌ای وجود داشته باشد.

وی ادامه داد: برای تحقق این کار از ظرفیت سایر دستگاه‌های استان چون هم‌افزایی، حق انتفاع، سمن‌ها و کتابخانه‌های مشارکتی استفاده شده است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی همدان در ادامه سخنانش طرح اهدا کتاب را بسیار مطلوب ارزیابی کرد و گفت: در این طرح تاکنون 60 هزار جلد کتاب به کتابخانه‌های استان اهدا شده است.

وی ادامه داد: فرماندار همدان نیز 540 جلد کتاب به کتابخانه‌ها اهدا کرده و از کتاب‌های اهدایی سایر مسئولان نیز در صورت تمایل آنان، استقبال خواهیم کرد.

استعدادی تأکید کرد: برای استفاده از فضاهای مساجد در امر کتابخانه‌ها، استقبال می‌کنیم اما باید هیئت امنای مساجد نیز حاضر به انجام همکاری و در اختیار گذاشتن فضاهای بلااستفاده مساجد به امور کتابخانه‌ها باشند.

وی درباره ناتمام ماندن کتابخانه شهر مریانج نیز گفت: این کتابخانه 90 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و به دلیل تمام نشدن پروژه در حال مستهلک شدن است که باید هر چه زودتر برای اتمام آن اقدام عاجلی صورت گیرد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی همدان درباره کتابخانه مرکزی همدان نیز گفت: این کتابخانه در حال حاضر 8 هزار و 500 عضو دارد و روزانه یک‌هزار نفر به آن مراجعه می‌کنند.

وی با تأکید بر اینکه این مجموعه منافاتی با مصلی نماز جمعه ندارد، گفت: این کتابخانه برای مصلی می‌تواند نمازخوان جذب کند و مصلی نیز برای کتابخانه عضو ایجاد کند.

مدیرکل کتابخانه عمومی همدان افزود: کتابخانه مرکزی با تکمیل فازهای دیگر چون پارک نهج‌البلاغه، موزه و مصلی به عنوان یک ظرفیت فرهنگی در استان به خدمات‌دهی خواهد پرداخت.

وی با بیان اینکه در حال حاضر 100 هزار جلد در کتابخانه مرکزی موجود است، گفت: امکان امانت دادن 50 درصدی آن وجود دارد و یک هزار و 400 عضو کودک و نوجوان نیز در آن فعالیت می‌کنند.

استعدادی با تأکید بر اینکه در زمان جانمایی کتابخانه در این مسئولیت نبوده، ادامه داد: بنده در این مسئولیت مأمور هستم و در آن باقی نخواهم ماند، اما انتقادات به جانمایی کتابخانه مرکزی وارد نیست و فضای آن مورد استقبال مراجعه‌کنندگان از نظر منظره شهری و آرامش حاکم بر آن، قرار گرفته است.

وی افزود: در حال حاضر میزهایی در مجموعه کتابخانه مرکزی همدان در نظر گرفته شده که به صورت اختصاصی به افراد تعلق دارد و متقاضیان می‌توانند در هر ساعت از شبانه‌روز به آن دسترسی داشته باشند.

دیدگاه شما

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
کنگره ملی8000شهیداستان همدان