به گزارش صبح الوند، حسین میسّر نوشت:
در خصوص اصل "مديريت" كتابها نوشته شده و سخن بسيار رفته است؛ اما مقيد كردن اين اصل به اصل مهم ديگري چون "جهادي" الزاماتي را به همراه ميآورد. نخست آنكه بايد بدانيم واقعاً نبردي در كار است و هر مدير جهادي باز هم بايد بداند طرف مقابلش كيست؟ و ماهيت آن جبهه چيست؟ و كدام اهداف را دنبال ميكند؟ تا در طراحي استراتژيهاي پيروزي آفرين به خطا نرود، نكته دوم الهي بودن اين نبرد است چراكه مقابلهها، مواجهها و روياروييهاي متعددي در پهنه گيتي در جريان است، اما در بسياري از آنها نميتوان حتي رگههايي اندك را از "جهاد" پيدا كرد و به نوعي ياد مصداق اللهم اشغل الظالمين با الظالمين هستند يا از دايره رويارويي ظالم و مظلوم خارج نميشوند اما در نبرد جهادي حتماً يك طرف حقطلبي، خداجويي و ايمان و در طرفي ديگر باطلانديشي و يا اموري مذموم قرار دارند، روشن است كه وقتي از امور مذمت شده سخن ميگوييم دايره بسيار وسيعي از امور فردي، اجتماعي، سياسي، اقتصادي، بهداشتي و... در آن قرار ميگيرند و تعبيري مثل مبارزه با نفس به ما يادآوري ميكند دايره مبارزه و جهاد صرفا در نبردهاي ظاهري خلاصه نميشود. پس ميتوان دومين الزام مديريت جهادي را در "نيت انجام تكليف و قرب الهي" خلاصه نمود. اما سومين الزام مديريت جهادي رعايت آداب جهاد است. در تفكر اسلامي حتي مقابله با دشمن نيز آدابي دارد و در ايـن تفكر هدف وسيله را توجيه نميكند و نميتـوان به بهانه غلبـه بر هر دشمني با هر مشخصاتي كه داشته باشد به هر كاري دست زد، خواه اين دشمن يك دشمن نظامي باشد يا بليههايي مانند فقر، بيماري، اسراف، بيعدالتي و فزونطلبي.
مشخصههاي متعدد ديگري را نيز ميتوان براي مديريت جهادي برشمرد اما در اين مقال نميگنجد و ناچار به حوزه رسانه نگاه ميكنيم: يكايك مديران رسانه و تكتك سربازان اين جبهه بايد باور كنند واقعاً نبردي سهمگين در كار است.
در عرصه رسانه ملي نهتنها بايد با هجوم بي امان امواج رنگارنگ مستكبران بلكه با نتايج نامبارك فرهنگ سلطه نيز كه متأسفـانه به شكلهـاي گوناگون در جـامعه ما بروز و ظهور دارد مقابله كنيم. عنصر وقتشناسي و زمان در اين فرآيند بسيار مهم است، لحظهاي چشم برداشتن از دشمن به معني نفوذ او در عرصههاي جديد است و برخورد صرفاً انفعالي با او ابتكار عمل را از دست ما خارج ميكند نبايد روي ريلهايي كه او چيده است حركت كنيم بايد مولد انديشه و پاسدار فرهنگ غني خود باشيم با قصد قربت، مقصد دور از دسترس نخواهد بود.
خداي بزرگ خود وعده دستگيري و هدايت مجاهدان در راهش را داده است الذين جاهدو فينا لنهدينهم سبلنا. (سوره عنكبوت- آيه 69). اما اين هدايت مشروط به رعايت آداب جهاد نيز هست و بايد تمام ظرفيتهاي زوايد در به انجام رسانيدن وظايفمان بكوشيم اگر قصد مطرود نشان دادن موضوعاتي مانند تهمت، غيبت، عيبجويي، سرك كشيدن به كار ديگران، اسراف، تصرف در اموال ديگران و امثالهم را در آثار نمايشي داريم بايد بهترين راهكارهاي دراماتيك را در چارچوبهاي ديني برگزينيم والا در طول اين آثار ناخواسته خود مرتكب ناهنجاريهايي خواهيم شد و نقـض غرض پيش ميآيد.
علي ايحال مديريت و كار جهادي بايد در جامعه نهادينه شود و از دوران كودكي، نوجواني و جواني اين مهم توسط والدين، معلمان و صداوسيما آموزش داده شود تا بتوانيم به صورت كامل و جامع شاهد گسترش اين فرهنگ والا باشيم. نهادينه شدن مديريت جهادي بنا به فرمايش مقام معظم رهبري به عزم ملي نياز دارد كه دستگاههاي فرهنگي براي تشويق و ترغيب اين عزم ملي ميتوانند گامهاي مؤثري را بردارند.
اميـدوارم در پايان سال با ياري خداوند مخاطبيان عزيز را در حد ظرفيتهاي رسانه استاني تا آنجا كه ميتوانيم به اهداف مقدسي كه رهبر معظم انقلاب از نامگذاري اين سال بنام سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملي و مديريت جهادي داشتند نزديك كنيم و از دغدغههاي ايشان بكاهيم، انشاءا... .
مدیرکل صدا و سیمای مرکز همدان
دیدگاه شما