شادیم كه قلب شیعه شاد است امشب
كار همه بـــــر وفق مـــراد است امشب
درهاى بهشــــــت آرزو باز شــــده است
چون شام ولادت جـــــــواد است امشب
حضرت امام رضا (علیهالسلام) براساس نصبی كه از پیامبر اكرم (صلیاللهعلیهوآله) و امیر مۆمنان علی (علیهالسلام) به او رسیده بود، فرزند خود را به جواد، زكی، و تقی ملقب فرمودند. این امام همام نیز مانند امامان دیگر، با بهرهمندی از علوم توحیدی و دریافت حقایق ملکوتی، قطرههایی از دریای علم و حکمت را در صحنههای مختلف زندگی به نمایش گذاشتهاند.
امام محمد تقی (علیهالسلام) میفرمایند: سه چیز است كه هر كس آن را مراعات كند، پشمیان نگردد: اجتناب از عجله، مشورت كردن و توكل بر خدا در هنگام تصمیم گیری. (مسند الامام الجواد، ص 247)
حضرت امام جواد الائمه(ع) بنابر قول مشهور در دهم ماه رجب سال 195 هجری به دنیا آمدهاند؛ همچنین در این روز حضرت علی اصغر(ع) متولد شدهاند.
اقوال دیگر در ولادت حضرت امام جواد(ع) چنین است: 17رمضان، 15رمضان، آخر ذیالقعده و 13 رجب.
نام آن حضرت محمد و كنیه ایشان ابوجعفر و مشهورترین القاب آن حضرت تقی و جواد است. حضرت رضا(ع) آن حضرت را با كنیه یاد میكردند و میفرمودند: «ابوجعفر به من نامه نوشته است»، و نامههایی كه از آن حضرت میرسید در نهایت جلالت و زیبایی بود، و هنگامی كه امام(ع) میخواستند نامه برای امام جواد(ع) بنویسند آن حضرت را به بزرگی و احترام مورد خطاب قرار میدادند.
یك روز در ایام كودكی حضرت جواد(ع) آن حضرت را نزد پدر بزگوارش امام رضا(ع) آوردند آن حضرت فرمودند: «این مولودی است كه برای شیعه مباركتر از او بدنیا نیامده است»، چرا كه چهل سال و چند ماه از سن مبارك امام رضا(ع) گذشته بود و آن حضرت هنوز اولادی نداشتند، و بعضی از شیعیان در امر امامت نگران بودند، هنگامی كه خداوند جواد الائمه(ع) را به حضرت رضا(ع) هدیه داد، نگرانی شیعیان برطرف شد.
آن حضرت شش فرزند داشت: ابوالحسن حضرت هادی(ع) ، ابوطالب جناب زید، ابوجعفر جناب موسی مبرقع، حكیمه خاتون، خدیجه خاتون، ام كلثوم.
دیدگاه شما