به گزارش صبح الوند، بررسی نامگذاریهای روزها در تقویم ما ایرانیها بیانگر این واقعیت است که ملت ایران، به دلیل ارج نهادن به جایگاه بشری و کرامت انسانی، روزها را به دلیل انتساب آنها به انسان ها، خواه در مناسبت های مذهبی و دینی و خواه در روزهای تاریخی، فرهنگی و ادبی، نامگذاری می کنند و حتی آنجایی که نامی از افراد نیست، روزها را به احترام شخصیتی خاص، محترم میشمارند.
تیر ماه 1384 شورای عالی انقلاب فرهنگی با توجه به هدف قراردادن هویت فرهنگی و تاریخی ملت ایران از سوی ایادی استکبار جهانی به خصوص برخی از کشورهای همسایه و تلاش آنان برای تحریف نام تاریخی خلیج فارس، به پیشنهاد شورای فرهنگ عمومی روز دهم اردیبهشت، روز اخراج پرتغالیها از تنگه هرمز را به عنوان روز ملی خلیج فارس نامگذاری کرد.
دهم اردیبهشت ماه، روز خلیج فارس است. روزی که بر خلاف بزرگداشتهای معمول در تقویم، نام فرد خاصی را تداعی نمیکند و بزرگیاش نیز عاریهای از بزرگی دیگری نیست. روز خلیج فارس، فرصتی است برای نشان دادن اشتراک تمامی ایرانیان از هر دین، قبیله و باوری.
خلیج فارس ایران در طول تاریخ مدّون خود از اهمیت ویژهای در سیاستهای بینالمللی و منطقهای برخوردار بوده و هست. از جمله ویژگیهای قابل ذکر خلیج فارس، موقعیت خاص جغرافیایی آن میباشد. ارتباط این آبراه با اقیانوس هند و آبهای آزاد، باعث شده تا منطقه از لحاظ تجاری و نظامی، به خلیج فارس وابسته شود. اکتشافات نفتی و غنای آب خلیج فارس از لحاظ مواد معدنی و غذایی، آن را به نگینی بی همتا تبدیل کرده و چشم طمع بسیاری از کشورهای منطقه و قدرتهای فرا منطقهای را به سوی خود جلب نموده است. ارزشهای عظیم اقتصادی و موقعیت سوق الجیشی و سیاسی خلیج فارس از قدیم الایام تا امروز، استعمارگران را تشنه حضور و سلطه طلبی در منطقه کرده و باعث شده تا آنها بکوشند همواره سیاست خود را بر این منطقه تحمیل کند.
از این رو خلیج فارس، همیشه صحنه کشمکش و نبرد بوده و سرزمینهای حاشیه آن نیز از این کشمکشها متأثر شده است؛ به گونهای که زندگی سیاسی و اقتصادی این کشورها با توجه به مسائل و جریانهای جاری در خلیج فارس جهت و سمت و سو میگیرد.
خلیج فارس (شاخاب پارس یا دریای پارس) آبراهی است که در امتداد دریای عمان و در میان ایران و شبه جزیره عربستان قرار دارد. مساحت آن ۲۳۷ هزار و ۴۷۳ کیلومتر مربع است و پس از خلیج مکزیک و خلیج هادسون، سومین خلیج بزرگ جهان به شمار میآید. کشورهای ایران، عمان، عراق، عربستان، کویت، امارات، قطر و بحرین در کناره خلیج فارس هستند. در این میان سواحل شمالی خلیج فارس تماماً در جغرافیای سیاسی ایران قرار دارند. به سبب وجود منابع سرشار نفت و گاز در خلیج فارس و سواحل آن، این آبراهه در سطح بینالمللی، منطقهای مهم و راهبردی بشمار میآید.
ملت سربلند ایران در طول تاریخ بویژه در دوران اوجگیری و پیروزی انقلاب اسلامی و سالهای جنگ تحمیلی به خوبی نشان دادند که به هیچ عنوانی در بحث دفاع از مواضع ارزشی، مذهبی و میهنی خویش اهل مصالحه و مدارا نبوده و نخواهند بود و بدین ترتیب از سوی ایرانیان چه در داخل و چه در دیگر نقاط جهان اعتراضات گسترده ای به جعل نام خلیج فارس صورت گرفت که در نتیجه آن جهانیان دیدند که این ملت سرافراز در مواقعی که ایجاب کند چگونه صف به صف و بازو به بازو در راه پاسداری از کیان تاریخی خود همصدا می شوند و همانگونه که بر دفاع از آموزه های الهی و اسلامی خویش پای می فشارند از اسناد هویت میهنی خویش نیز پاسداری می کنند تا بیگانگان به خود اجازه چنین دست اندازی های فرهنگی به ساحت تاریخ این سرزمین را ندهند.
باید به آیندگان بگوییم که روز خلیج فارس برای ما تنها یک نام نیست که بر سر آن با مدعیان کشمکش کنیم. خلیج فارس یک موهبت طبیعی، سرشار از منابع زیستی و غیر زیستی است. خلیج فارس با تمامیت ارضی ما گره خورده است.
حتی اگر ازل، ابد و روز، شب شود
امکان پذیر نیست که سرکه رطب شود
از بمب های هسته ای ات هم کمک بگیر
شاید که اصل بی نسبت با نسب شود
دیوانگی ست اینکه شما فکر می کنید
این چاه های نفت براتان لقب شود
این سرفه ها نشانه ی یک مرگ حتمی اند
از آن زمان بترس که این سرفه تب شود
با ضربه های موشک خود دف بزن مرا
بگذار ساحت غزلم پر طرب شود
از یک پشیز میهن مان دل نمی کنیم
حتی اگر که حب وطن مستحب شود
از شرم، رودهای زمین خشک می شوند
یک روز اگر خلیج، خلیج عرب شود!
سید مصطفی میرزاباقری برزی
دیدگاه شما