اوقات شرعی

 

آخرین اخبار

27. اسفند 1392 - 6:03   |   کد مطلب: 5378
مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان همدان، از آغاز طرح ملی «ایمنی سلامت مسافران نوروزی» همزمان با سراسر کشور از 27 اسفندماه تا 15 فروردین‌ماه سال آینده در استان همدان با شعار «بي‌گدار به جاده نزنيم، ظريف برانيم» خبر داد.

به گزارش صبح الوند، با توجه به تغيير و تحولات محدودي كه در سطح استان با روی کار آمدن دولت جدید در حال انجام است و علاوه بر تغييرات تعدادي از فرمانداران شنيده‌هايي هم حاكي از تغييرات مديران به گوش مي‌رسد.

در این میان؛ 14 روز پيش (13 اسفندماه) بود كه از حميد ره‌انجام مدیرعامل سابق جمعیت هلال‌احمر استان تكريمي ويژه شد تا بهروز کارخانه‌ای از این به بعد بر صندلی این سازمان مردمی تکیه زند. شعار وي هم برای کار در این مجموعه فرصت دادن به جوانان بود كه در نخستين نشست خبري هم با مشاهده چهره‌هاي جوان خبرنگاران، آنها را داوطلبان افتخاري جمعيت و انتقال‌دهنده‌گان اهداف اين سازمان خواند و همه آنها را به كار در اين مجموعه دعوت كرد؛ چراكه نياز است پيام‌رسان باشند و رسانه‌ها وظيفه دارند كه اين ساختار و جمعيت را به همگان بشناسانند.
تقويت مديريت بحران
سرپرست جمعيت هلال‌احمر استان همدان در نخستين نشست خبري‌اش كه در ايام پاياني سال و آستانه اجرای طرح نوروزی این جمعیت برگزار شد؛ همچون روز معارفه‌اش بر تقويت مديريت بحران حوادث براي پيشگيري و كاهش درصد آسيب‌ها تأكيد مي‌كند و اينكه نبود مديريت دانش موجب از بين رفتن و كشته شدن انسان‌ها در حوادث مختلف مي‌شود.
به گفته بهروز كارخانه‌اي برخي حوادث قابل پيش‌بيني هستند؛ بنابراين بايد از وقوع آنها پيشگيري كنيم. همچنين با مديريت مي‌توان از شدت آنها كاست.
وي به اساس و پايه‌هاي تشكيل جمعيت اشاره داشت و اينكه نگاه جمعيت مبتني بر علم و دانش و توسعه كيفي خواهد بود و اين مكان را دانشگاهي خواند كه بايد هم آموزش داد و هم آموزش بگيريم؛ در اصل خانه عشاق خدمت به مردم است.
كارخانه‌اي هدف نهايي جمعيت هلال احمر را رسيدن به هر خانواده يك امدادگر داشته باشيم و اينكه هر انسان بايد خودش به داد خودش برسد، همچنين مديريتي را درنظر داريم كه بتواند باعث افزايش دانش افراد بويژه روستاييان شود.
وي مهمترين عامل بروز تلفات ناشي از حوادث را تأخير رسيدن امدادگر به محل عنوان مي‌كند كه ضرورت آمادگي و آموزش حضور يك امدادگر در هر خانواده را دوچندان مي‌كند و در اين ميان هم رسانه‌ها نقش بسزايي دارند كه بايد به مردم اعلام كنند "به داد خود برسيد".
بر اساس گفته بزرگان علم بحران؛ حوادث طبيعي در بسياري از مواقع نه به آن دليل كه ناگهاني هستند، بلكه به علت روش و منش انسان‌ها در برخورد با اين حادثه‌هاست؛ پس همه بايد مروج فرهنگ ايمني و سلامت باشيم.
وي از استقرار تیم‌های امدادی در شهر همدان برای آموزش مقابله با حوادث در چهارشنبه آخر سال خبر مي‌دهد و اينكه نباید حوادث را کوچک شمرد.
كارخانه‌اي به جایگاه پنجم جمعیت هلال‌احمر ایران در بین دیگر کشورهای عضو این نهاد بین‌المللی اشاره مي‌كند و مي‌گويد: امسال 2 هزار 550 نفر به عضویت این جمعیت در استان در آمدند و طرح ارمغان مهر نیز ویژه 920 دانش‌آموز همدانی انجام گرفته است، همچنين اجرای طرح حامیان سلامت و کرامت و جذب 530 نفر حامی در استان و کمک نقدی به مبلغ 236 ميليون و 390 هزار ریال و 884 ميليون و 288 هزار ريال غیرنقدی به 2 هزار و 773 نفر بهره‌ور بوده است.
به گفته كارخانه‌اي سال آینده به دنبال توسعه خانه‌های امدادی داوطلبان در سطح استان هستیم، همچنين به دنبال ایجاد شبکه‌ای برای تعامل با شاغلان در کارهای مختلف هستیم. البته قصد افزایش پایگاه‌های امداد جاده‌ای را هم در استان همدان نداریم بلکه به دنبال تجهیز آنان به صورت کیفی هستیم تا با ایجاد فضای مناسب برای استراحت مسافران در جاده‌ها از حوادث بکاهیم و شرایط کمی و کیفی امداد و نجات را بالا ببریم.
وعده گرفته‌ايم
از مسئولان این نهاد قول اضافه شدن یک هلی‌کوپتر جدید را به ناوگان هوایی امداد و نجات استان گرفته‌ايم و وعده خودروهای مخابراتی و نجات نیز به این جمعیت در استان همدان در آينده‌اي نزديك داده شد.
به گفته وي؛ امداد هوایی در استان همدان يكي از قوی‌ترین امدادهاي هوايي در کشور است و اکنون 33 نفر از امدادگران در بخش کوهستان نیز در روزهاي پایانی هر هفته مشغول یاری‌رساني به گرفتارشدگان(در صورت بروز حادثه) در کوهستان الوند هستند.
آغاز طرح ملی ایمنی سلامت مسافران نوروزی
وی همچنين به برخي از برنامه‌هاي نوروز 92 اشاره داشت كه هزار و 430 نفر مسافران نوروزی را راهنمایی کردند.
كارخانه‌اي از آغاز طرح ملی «ایمنی سلامت مسافران نوروزی» همزمان با سراسر کشور از 27 اسفندماه تا 15 فروردین‌ماه سال آینده در استان همدان با شعار «بي‌گدار به جاده نزنيم، ظريف برانيم» خبر مي‌دهد و مي‌گويد: آگاهی‌بخشی، اجرای برنامه‌های فرهنگی، راهنمایی گردشگری، ایجاد فضای دوست‌دار کودک در پایگاه‌های امدادی از مهمترین برنامه‌های این نهاد در ایام نوروز است.
وي با اشاره به برپایی 26 پایگاه ثابت امداد جوانان جمعیت هلال‌احمر و 14 پایگاه سیار از برپایی 7 نمایشگاه، 9 ایستگاه سلامت و 5 ایستگاه صلواتی در سطح استان همدان در ایام نوروز 93 خبر مي‌دهد و اينكه 8 خیمه نماز هم در استان برپا می‌شود و شماره تلفن امداد 112 آماده خدمات‌رسانی به هموطنان در اقصی نقاط استان است همچنين هزار و 440 نفر از اعضا هم در طرح ايمني و سلامت مسافران نوروزي حضور دارند.
در هر شرايطي، برنامه مدون داريم
قائم‌مقام جمعیت هلال‌احمر استان همدان نيز ویترین اصلی جمعیت هلال احمر را سازمان جوانان مي‌داند که با ایجاد و ساماندهی و بهره‌گیری از تجهیزات روز و بهره‌مندی از طرح‌های عملیاتی مناسب آماده پاسخگویی به هرگونه شرایط اضطراری هستيم.
حسين اشرفي طرح‌های آموزش و مانورهای عملیاتی این جمعیت را پر هزینه و پیچیده عنوان مي‌كند و مي‌افزايد: نقاط حادثه‌خیز در استان و شهرها شناسایی شده و به صورت نقشه جغرافیایی در زمان وقوع حادثه مورد استفاده قرار می‌گیرد.
وي با بيان اينكه آموزش‌ها در حوزه‌های امداد و نجات شامل سیلاب، کوهستان، جاده و امداد کوهستان است و دوره‌های تخصصي نیز برای اعضا جمعیت برگزار می‌شود؛ ادامه مي‌دهد: در تغذیه اضطراری و حمایت روانی از مصدومان حوادث مهمترین وظایف حوزه امداد و نجات این جمعیت محسوب می‌شود و جمعیت برای هر لحظه اضطراری آمادگی لازم را چه از لحاظ کمی و کیفی برای مقابله با حوادث طبیعی و غیر طبیعی دارد.
اشرفي با بيان اينكه برای هر شرایطی باید برنامه‌ریزی‌های مدونی وجود داشته باشد؛ به استقرار 22 پایگاه امداد و نجات ثابت و سیار در محورهای مواصلاتی استان از 25 اسفند تا 15 فردرودین‌ماه اشاره مي‌كند و مي‌گويد: 20 دستگاه آمبولانس،10 دستگاه خودرو نجات، استقرار پایگاه سلامت در ورودی شمالی شهر همدان که اقدام به ارائه خدمات پزشکی به مسافران می‌کند، از دیگر خدمات این نهاد در نوروز 93 است.
به گفته وي در 12 پایگاه ثابت امدادی که در نقاط صعب‌العبور قرار دارند، فضای مناسبی برای مسافران در راستای رفع خستگی از سفر فراهم شده و هماهنگی نیز با تیم‌های امداد و نجات انجام گرفته تا آمادگی لازم را برای مقابله با هرگونه شرایط اضطراری را داشته باشند.
مدرن‌ترین هلی‌کوپتر امدادی آسیا در همدان
اشرفي مي‌گويد: 2 هزار و 20 نفرساعت در طرح نوروزی این جمعیت در ایام نوروز در استان فعال خواهند بود و امدادرسانی هوایی یکی از پر‌هزینه‌ترین عملیات‌های نجات در جهان است که اکنون در ایران 13 استان دارای هلی‌کوپتر امداد و نجات هستند.
قائم مقام جمعیت هلال احمر استان همدان با اشاره به سرعت عمل هلی‌کوپتر نجات این جمعیت در استان در امداد رسانی مصدومان صعود به کوهستان الوند امسال اظهار مي‌دارد: 15 فروند هلی‌کوپتر در سال آینده در اختیار جمعیت هلال احمر قرار می‌گیرد که با مذاکرات و قول‌های داده شده یکی از این هلی‌کوپترها به استان همدان خواهد آمد و با اضافه شدن این تعداد بالگرد، ایران دارای مدرن‌ترین ناوگان هلی‌کوپترهای امدادي در آسیا خواهد شد.

دیدگاه شما

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
کنگره ملی8000شهیداستان همدان