اوقات شرعی

 

آخرین اخبار

26. اسفند 1392 - 5:41   |   کد مطلب: 5377
آمارهاي مراكز درماني، سازمان آتش‌نشاني - نيروي انتظامي در سال‌هاي گذشته از خسارات ناشي از آتش‌سوزي‌ها و انفجارات تكان‌دهنده است.

به گزارش صبح الوند، برابر بعضي از نظريه‌ها ايرانيان آخرين سه‌شنبه سال خورشيدي را با برافروختن آتش و پريدن از روي آن به استقبال نوروز مي‌روند و مردم براي دفع شر و بلا و برآورده شدن آرزوهايشان مراسمي را برگزار مي‌كنند.

همچنين بعضي‌ها معتقدند كه چهارشنبه‌سوري از آيين‌هاي كهن ايرانيان است ولي شكل آن به كلي تفاوت داشته است و سور به معناي جشن و ميهماني و سرخ آمده است و حتي مي‌گويند مختار براي كشتن افراد يزيد كه در شهر كوفه بودند و اكثر آنها ايراني بوده‌اند از اين فرصت استفاده كرده و در زمان همين جشن كه مصادف با چهارشنبه بود، قاتلان كربلا را قصاص كرده است.
صرف نظر از تأييد و يا رد اين ادعا، امروزه به واسطه انتشار اين رسم غلط، شب چهارشنبه‌سوري به چهارشنبه‌سوزي تبديل شده است و اين خود عاملي براي توليد درد شده است. تجاوز به حقوق شهروندي، انفجار ترقه و نارنجك‌هاي دست‌ساز، نارنجك با ايجاد خسارات به بيت‌المال، زخمي و مصدوم شدن حتي كشته شدن تعدادي از هموطنان محصول اين سنت غلط بوده است.
آمارهاي مراكز درماني، سازمان آتش‌نشاني - نيروي انتظامي در سال‌هاي گذشته از خسارات ناشي از آتش‌سوزي‌ها و انفجارات تكان‌دهنده است.
در جامعه ايراني بايد نگاه آسيب‌شناختي در چهارشنبه سوري جاي خود را به نگاه جامعه‌شناختي دهد. نگاه جامعه شناختي مثبت و رو به آينده و ديدن كاركردهاي مناسب است، چه به صورت آشكار و چه به صورت پنهان كه پاسداشت انباشتگي فرهنگي است، چهارشنبه‌سوري در كشور ما از يك نامديريتي فرهنگي رنج مي‌برد و لذا از خانواده گرفته تا همه... مسئول هستند.
آيا جز اين است كه آتش‌بازي نيز يك سوغات فرهنگي بوده است؟ كه در زمان ناصرالدين‌شاه و به وسيله فرانسوي‌ها در ايران رواج پيدا كرده است، كه اين رسم ابتدا فقط براي سرگرمي شاه بوده است و سپس مردم كم‌كم در آن سرگرمي سهيم شدند و دستور نمايش آن در ميدان توپخانه صادر شد و مردم در آنجا به تماشاي آتش‌بازي مي‌ايستادند و اين مراسم كم‌كم به شكل امروزي درآمده است.
امروزه متأسفانه شاهد هجمه فرهنگي و تشويق و ترغيب عناصر دشمن از طريق ماهواره‌ها براي اجراي اين سنت غلط هستيم. دشمن از هيچ كوششي براي اخلال در نظم و آشوب دريغ نمي‌كند؟!
آيا ما آزاد هستيم كه تحت عنوان جشن و شادي به حريم‌هاي خصوصي تجاوز كنيم، با اعمال هيجاني، تخريب، آتش زدن لاستيك، انسداد خيابان‌ها و معابر جان و اموال خودمان و ديگران را شديداً در معرض آسيب قرار دهيم.
برابر اصل چهلم قانون اساسي «هيچ كسي نمي‌تواند اعمال حق خويش را وسيله اضرار به غير يا تجاوز به منافع عمومي قرار دهد.»
همچنين ماده يك قانون مسئوليت مدني مقرر مي‌كند «هر كس بدون مجوز قانوني عمداً يا در نتيجه بي‌احتياطي به جان يا سلامتي، مال، آزادي، حيثيت، شهرت تجارتي و به هر حق ديگر كه به موجب قانون براي افراد ايجاد شود، لطمه‌اي وارد كند كه موجب ضرر مادي يا معنوي ديگري شود، مسئول جبران خسارت ناشي از عمل خود است.»
و در خصوص آلودگي ماده (2) قانون نحوه جلوگيري از آلودگي هوا صراحتاً بيان مي‌كند «اقدام به هر عملي كه موجبات آلودگي هوا را فراهم كند ممنوع است.»
والسلام

نویسنده : سرهنگ رسول مرادی - فرمانده انتظامي شهرستان همدان

دیدگاه شما

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
کنگره ملی8000شهیداستان همدان