به گزارش صبح الوند، مشكلي كه در استان همدان نمود خاصي دارد و يكي از نگرانيها و دغدغههاي دلسوزان استان بهره نگرفتن از ظرفيتهاي ارزشمند آن در حوزههاي مختلف است كه همچنان به صورت بالقوه باقي مانده و بخش قابل توجهي از آن فعليت نيافته است.
حوزه گردشگري از جمله اين حوزههاست كه منابع غني استان در اين زمينه مثالزدني است. به طوري كه اين حوزه، از محورهاي مهم توسعه استان به حساب ميآيد و پشتوانه بزرگ و مطمئني براي حركتها و اقدامات مؤثر براي توسعه پايدار و متوازن است.
اهميت گردشگري استان تا بدانجاست كه رئيسجمهور نيز در جلسه هيأت دولت كه به معرفي استاندار جديد همدان اختصاص داشت، بر آن تأكيد كرده و از مسئولان خواسته بود كه در اين حوزه كارهاي زيادي انجام شود تا از پتانسيل قوي استان در زمينه گردشگري براي توسعه بهرهگيري شود.
بدون شك يكي از مسائلی كه ذهن مردم استان را مشغول كرده، واقعيتهاي موجود است كه با توجه به برخورداري استان از ظرفيت مهم گردشگري، با جايگاه مطلوب آن به لحاظ توسعه فاصله معناداري دارد و چه بسا يكي از عوامل آن كمكاريها و یا كمتوجهي به حوزه گردشگري به عنوان يك ظرفيت ارزشمند و مهم است.
البته مقصود از كمكاريها، ناديده گرفتن تلاشها و زحمات مسئولان و دستاندركاران امور در گذشته و حال نيست، بلكه نكته اينجاست كه تلاشهاي مذكور كامل نبوده و استان را به جايگاهي كه شايستگي آن را دارد، نرسانده است و لذا ما نتوانستهايم از ظرفيت گردشگري استان به خوبي استفاده كنيم.
حال در شرايطي كه پس از تغيير مديریت استان، شاهد تغيير در رويكردها نيز هستيم، پرداختن به موضوع گردشگری به عنوان يك ضرورت مهم و اساسي از طرف استاندار تا ساير مديران و فعالان استان که به دنبال ايجاد شرايط مناسبتر براي بهرهگيري درست از ظرفيت گردشگري هستند، از اهمیت فراوانی برخوردار است.
اين مهم محقق نميشود مگر اينكه دستاندركاران امور كمر همت ببندند و با تلاش مضاعف خود زمينههاي آن را فراهم آورند. در اين راستا استفاده از ظرفيت مديران سابق از جمله استانداران قبلي، توجه به ديدگاههاي سازنده و ارزشمند كارشناسان و صاحبنظران، پرهيز از مواضع بسته و دور از واقعيت در برخورد با موضوع و كنار گذاشتن برخي نگاههاي افراطي و غير معمول، توجه به بحث سرمايهگذاري در اين حوزه و تلاش براي جذب سرمايهگذاران و مانند آنها از اهميت بسزايي برخوردارند و ضرورت دارد در شرايط كنوني مورد توجه قرار گيرند تا نهتنها نام همدان به عنوان استاني تاريخي و فرهنگي در داخل و خارج از كشور پرآوازه شود، بلکه از توانمنديها و ظرفيتهاي بالقوه استان در حوزه گردشگري بگونهاي بهرهگيري شود كه چرخهاي توسعه استان با سرعت بيشتري به حركت درآيد و نام همدان به عنوان استاني توسعهيافته و پيشرفته و برخوردار از گردشگري ثبت شود و حتي الگويي براي ديگر مناطق قرار گيرد.
فراموش نكنيم كه عقبه تاريخي و پشتوانه فرهنگي استان با واقعيتهاي موجود آن همخواني چنداني ندارد و وضعيت موجود به اذعان عام و خاص چندان راضيكننده نيست و لذا ضرورت دارد حركتها و اقدامات مهمتر، بزرگتر و اثربخشتري در حوزه گردشگري صورت گيرد تا عبور از وضعيت غير قابل قبول فعلي و دستيابي به شرايط مطلوب آسانتر صورت گيرد./همدان پیام
دیدگاه شما