اوقات شرعی

 

آخرین اخبار

7. دى 1392 - 7:24   |   کد مطلب: 4002
استاندار در همایش شهرداران استان، از شهرداران خواست تا بین شهرداری و مردم اعتماد متقابل ایجاد کنند، نکته‌ای که استاندار بر آن تاکید کرده و خواستار اجرای آن شده شرط اول دستیابی به توسعه شهری است.

به گزارش صبح الوند، پنج شنبه هفته گذشته نخستین همایش شهرداران استان با حضور محمد ناصر نیکبخت استاندار همدان برگزار شد تا استاندار در این دیدار از انتظارات خود از مجموعه شهرداری‌ها در توسعه استان و سهم آنها از همت همگانی برای توسعه استان سخن بگوید.

سخنان مهم استاندار در این دیدار که می‌تواند به شاخصی در همکاری‌های بعدی استانداری با شهرداران تبدیل شود و میزان تحقق آنها از سوی شهرداران، میزان آمادگی آنها برای ایفای نقش در توسعه آینده استان را نشان دهد، در اخبار و انعکاس رسانه‌ها از این همایش آمده است. اما دو نکته کلیدی مطرح شده از سوی استاندار در این همایش جای تامل بیشتر دارد.
استاندار در این همایش از شهرداران خواست تا بین شهرداری و مردم اعتماد متقابل ایجاد کنند، نکته‌ای که استاندار بر آن تاکید کرده و خواستار اجرای آن شده شرط اول دستیابی به توسعه شهری است.
اگر بخواهیم از منظر دانش سیاسی به موضوع نگاه کنیم در پیدایش مفهوم دولت- ملت، اعتماد ملت به دولت و مشروعیت دولت شرط اصلی بقای دولت‌ها در هر نظام سیاسی است و غیر ممکن است نظام و دولتی بدون مشروعیت مردمی‌، بتواند دوام آورده و تاریخ ساز، به مفهوم مثبت آن شود.
با این نگاه رابطه بین نهادهای عمومی‌که بیشتر بودجه آنها توسط مردم تامین می‌شود و به نوعی می‌توان گفت؛ مشروعیت فعالیت خود را از مردم می‌گیرند، با مردم، رابطه‌ای مستقیم و حیاتی است و اگر این رابطه بنا به دلایلی آسیب ببیند و اعتماد مردم به این نهادها کم شود هر دو طرف و بیشتر آن نهاد عمومی، زیان دیده و دچار مشکل می‌شود.
پس اعتماد متقابل شرط اصلی فعالیت نهادهای عمومی‌است تا بتوانند با مشارکت مردم در اجرای طرح‌ها، توسعه را دنبال کرده و جامعه هدف را به سمت آن رهنمون شوند.
ضمن اینکه باید توجه داشت که مشارکت مردم در امور از مفاهیم ارتباط دولت- ملت بوده و خود از شاخص‌های توسعه جامعه محسوب می‌شود و این شاخص در کشورهای توسعه یافته به ویژه در مواقع بحران به خوبی نمایان است.
در کنار تاکید بر ایجاد اعتماد، استاندار همدان از شهرداران خواست تا نگاه محترمانه به سرمایه‌گذار داشته باشند و به سرمایه‌گذار به عنوان زالو و فردی که باید شهر در سرمایه او بدون هزینه شریک شود، توجه نکنند.
جایگاه سرمایه در رونق اقتصاد ایران که بر اساس اصل 44 باید بیش از 75 درصد آن خصوصی شود، به خوبی نمایان است در واقع این سرمایه بخش خصوصی است که باید با نظارت دولت در اقتصاد ترمیم شده و بهبود یافته کشور در آینده، ایفای نقش کند.
بر این اساس بخش خصوصی و سرمایه گذار این بخش، حلال مشکلات اقتصادی استان است و همه به ویژه شهرداری‌ها با اولویت‌هایی که استاندار برای آنها تعریف کرد، باید برای جذب و مشارکت با آنها در اجرای پروژه‌ها تدبیر لازم را داشته باشند تا با افزایش سرمایه‌گذاری‌ها در استان، راه دسترسی به توسعه هموار شود.
البته در اصلاح نگاه به سرمایه‌گذار و فرهنگ‌سازی آن تنها شهرداری‌ها مسئولیت ندارند و مسئولیت دستگاه‌های فرهنگی و افراد صاحب تریبون که دل در گرو سربلندی ایران دارند، بیشتر است.
به هر حال اقدامات شهرداران در آینده نشان خواهد داد که آیا توانسته‌اند اعتماد مردم به شهرداری‌ها را افزایش داده و با برخورد محترمانه با سرمایه‌گذاران، سرمایه شهر را افزایش دهند یا نه؟
به رغم این مسیر توسعه استان با تدابیر استاندار، هر روز بیشتر از روز قبل هموار می‌شود و به شرط همراهی همگان توسعه دست یافتنی خواهد بود.

نویسنده : رضا ولیان تابش

دیدگاه شما

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
کنگره ملی8000شهیداستان همدان