به گزارش صبح الوند، در حال حاضر فرودگاه همدان محل برگزاری تنها یک پرواز رفت و برگشت همدان - مشهد است که با حمایت شرکت سیاحتی علیصدر از 16 اردیبهشت سال جاری، در روزهای جمعه و دوشنبه انجام میشود، البته این پروازها توسط شرکت آسمان با هواپیماهای فوکر 100 با ظرفیت 90 نفر در همدان به انجام رسید.
پس از تغییر استاندار در همدان آنچه همدانیها را امیدوار به فراهم آمدن زمینههای توسعه کرد، نگاه متمایزی بود که مدیر ارشد استانی به پتانسیلهای گردشگری در این دیار معطوف کرد. نیکبخت به محض ورود به استان تأکید کرد؛ آمده است تا برنامههایی در راستای گسترش صنعت گردشگری در همدان به اجرا درآورد. در این میان بر اساس نظر کارشناسان آنچه بیش از هر چیز همدان را در زمینه جذب سرمایهگذار و ورود گردشگر خارجی با چالش روبهرو میکند فعال نبودن پروازهای فرودگاه است.
فرودگاه از با ارزشترين زيرساختهاي جوامع پيشرفته محسوب ميشود و به دليل برخورداري از پتانسيلهاي مختلف در رشد اقتصادي كشورها و كمك به ايجاد توسعه پايدار نقش مهمي در مناطق مختلف دارد. اما این مهم از جمله مواردی است که در همدان مغفول مانده است. پروازهاي محدود فرودگاه همدان در اين ميان بيانگر آن است كه توسعه پايدار در استان در هالهاي از ابهام و مرزي ميان بودن يا نبودنهاست. داستان توسعه فرودگاه همدان چند صباحي است دستخوش تحولات پروژهاي شده است.
صبح روز 25 آبانماه سال جاری استاندار همدان به همراه نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس و گروهی از مسئولان استانی با بازدید از فرودگاه همدان نظارت بر روند اجرایی پروژههای استانی را کلید زد.
استاندار همدان در نخستین بازدید خود از پروژههای عمرانی فرودگاه همدان را انتخاب کرد و در این بازدید روند اجرایی پروژههای فرودگاه از جمله تطویل باند فرودگاه، برج تکنیکال بلاک، ترمینال و مرکز آموزش هوانوردی را مورد بررسی قرار دادند.
افتتاح پروژه تطویل باند فرودگاه
محمدناصر نیکبخت در جریان این بازدید به پیمانکار تطویل باند فرودگاه تأکید کرد: باید ظرف یک ماه آینده این پروژه به بهرهبرداری برسد و پیمانکار باید از تمامی توان خود در این راستا استفاده کند.
وی حتی در این بازدید پیشنهاد داد: اگر در حال حاضر 2 شیفت کاری در این پروژه عملیات اجرایی را انجام میدهند این روند باید به 3 شیفت در شبانهروز برسد تا به ایام سرد سال در همدان برخورد نکنیم. ور در آن بازدید مقرر شد 25 آذرماه زمان بعدی بازدید از این پروژه باشد.
ترمینال حج عمره فرودگاه
با توجه به گزارشهای بازدید انجام شده اینگونه باید گفت که: برای توسعه کلی فرودگاه همدان 80 میلیارد تومان اعتبار نیاز است که 32 میليارد تومان آن در سفرهای هیأت دولت به تصویب رسیده و تاکنون نزدیک به 18 میلیارد و 500 میلیون تومان از اعتبارات ملی و یک میلیارد و 200 میلیون تومان از اعتبارات استانی برای آن هزینه شده است.
توسعه باند فرودگاه برای 3 سال آینده نیاز است و هماکنون این باند پاسخگوی پروازهای سبک از جمله فوکر خواهد بود. ترمینال قدیم فرودگاه برای برقراری پروازهای 300-600 در حال بهسازی است و هماکنون کار را بدون مجوز شروع کرده ایم که امیدواریم تا زمان اعزام حج عمره در تاریخ 5 دیماه به بهرهبرداری برسد.
به دنبال این بازدید در تاریخ 29 آبان 1392 در پایگاه خبر حج و زیارت عنوان شد که فرودگاه همدان به لیست ایستگاههای پروازی عمره پیوست. در تاریخ یاد شده جمعی از مسئولان سازمان حج و زیارت، شرکت فرودگاههای کشور و شرکت هواپیمایی ماهان از فرودگاه همدان بازدید کردند.
در این بازدید که با حضور حسن سرخوش مدیرکل پذیرش و اعزام سازمان حج و زیارت، حجتالاسلام اسماعیلی مدیر حج و زیارت استان همدان، دکتر نورا...زاده معاون راهبردی شرکت فرودگاههای کشور، مهندس سپاسی سرپرست عملیات حج شرکت فرودگاههای کشور و جعفرزاده مدیرکل امور حج شرکت هواپیمایی ماهان صورت پذیرفت، امکانات فرودگاه همدان برای برقراری پروازهای عمره مفرده مورد بررسی قرار گرفت.
حسن سرخوش مدیرکل پذیرش و اعزام سازمان حج و زیارت پس از بازدید از فرودگاه همدان ابراز امیدواری کرده بود که در برنامهریزیهای صورت گرفته توسط سازمان حج و زیارت، اولین پرواز عمرهگزاران همدانی به سرزمین وحی دهم دیماه 92 از فرودگاه این استان انجام خواهد گرفت و بدین ترتیب مشکلات ناشی از انتقال زائران این استان به فرودگاه تهران برای اعزام به عربستان مرتفع میگردد. این در حالی است که پیش از این پرواز زائران همدانی به سرزمین وحی از طریق فرودگاه بینالمللی مهرآباد انجام میگرفت.
پرواز با هواپیمای پهنپیکر
در ادامه پيگيري اجراي اين پروژه، مدير فرودگاه استان در گفتگو با همدانپيام میگوید: پس از تحقق اين وعده اين نخستينبار خواهد بود كه پروازهاي خروجي از اين فرودگاه با هواپيماي پهنپيكر در همدان به انجام خواهد رسيد.
علي كيخايي تأكيد میکند: فرودگاه همدان 9 ديماه نخستين پرواز خروجي خود به مقصد جده را به انجام خواهد رساند و با اين تفاسير انجام پروازهاي حج عمره از همدان در سال 1392 صددرصد خواهد بود.
وي همچنين ادامه داد: اجراي پروژههاي مطرح نيازمند اعتباري بالغ بر 700 ميليون تومان است كه تا به امروز با توجه به حمايت مسئولان استاني اين مبلغ تأمين شده است و پروژههاي اجرايي فرودگاه در حال حاضر 50 درصد پيشرفت فيزيكي داشته است.
مدير فرودگاه همدان از انجام 2 پرواز در تاريخ 9 و 14 ديماه به عنوان نخستين پروازهاي خروجي از فرودگاه همدان ياد كرد و گفت: نخستين پروازهاي ورودي زائران به همدان هم در تاريخ 19 و يا 20 ديماه به انجام خواهد رسيد.
وي همچنين گفت: پروازهاي ياد شده توسط هواپيماهاي پهنپيكر 240 نفره به انجام خواهد رسيد كه هر 5 روز يك بار نيز تكرار ميشود.
كيخايي يادآور شد: در حال حاضر 50 درصد بهسازي ترمينال قديم به انجام رسيده است و پيشبيني ميكنيم اين سالن 10 روز زودتر به انجام برسد و تا 20 روز ديگر اين سالن آماده بهرهبرداري شود.
كيخايي در زمينه رايزنيهاي پروازي همدان و تهران نيز گفت: تلاش ما بر اين است كه قبل از پايان سال پرونده پروازها بسته شود و همدانيها بتوانند اين پرواز را از همدان به مقصد پايتخت تجربه كنند. گويا تا به امروز مسئولان استاني با 3 ايرلاين وارد مذاكره شده است كه نتايج نهايي در اين مذاكرات به انجام اين پرواز با يك ايرلاين ختم خواهد شد.
مدير فرودگاه همدان همچنين گفت: در حال حاضر فقط شركت سياحتي عليصدر پاي كار چارتري پروازهاي استان است و اميدواريم بتوانيم در آينده نزديك با حمايت مسئولان استاني مذاكرات را به نتيجه برسانيم.
وي تأكيد كرد: تا به امروز 15 ميليارد ريال اعتبار براي پروژههاي Airsid فرودگاه تأمين و تزريق شده است اين پروژهها در سطوح ميادين پروازي در حال اجرا است.
كيخايي در ادامه به تكميل تجهيزات، چراغهاي باند و خطكشي باندهاي فرودگاه نيز اشاره كرد و گفت: در حال حاضر 25 ميليارد ريال هزينه به خود اختصاص داد نيز تأمين شده است.
كيخايي در زمينه تجهيزات مورد نياز فرودگاه همدان در زمستان (DICE) نيز گفت: استعلامات لازم در اين زمينه انجام شده است و پيشبيني ميشود با توجه به كمك هزينه استاندار به اين مورد مراحل خريد اين تجهيزات حداكثر تا يك ماه آينده به انجام برسد با اين تفاسير ميتوان گفت: ابر و باد و مه و خورشيد و فلك در كارند تا فرودگاه همدان كه از جمله پايانههاي مهم حمل و نقل در غرب كشور ميتواند باشد در آيندهاي نهچندان دور به صورت مداوم فعال شود.
نویسنده : مریم مقدم
دیدگاه شما