اوقات شرعی

 

آخرین اخبار

5. آذر 1392 - 13:36   |   کد مطلب: 3422
رئیس دستگاه دیپلماسی درباره تقسیم کار بین 1+5 در ساز مخالف زدن، گفت: ممکن است پشت پرده تقسیم کارهایی باشد. ممکن است اختلافاتی بین 1+5 ایجاد شده باشد که برخی از آن استفاده کنند.

به گزارش صبح الوند به نقل از دانا، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در برنامه دو نیم ساعت شبکه خبر گفت: در مذاکره هیچکس هر قدر هم قدرتمند باشد تمام خواسته‌هایش را نمی‌گیرد. اگر قرار باشد یک طرف تمام خواسته‌ها را بگیرد دیگر مذاکره نیست.

وی افزود: مذاکره برای رسیدن به نگاه مشترک و گفتن یا نگارش مواضع متفاوت به شکلی که همه طرف‌ها بتوانند نسبت به آن احساس راحتی داشته باشند. ممکن است برخی احساس راحتی کمتر یا بیشتر داشته باشند.
وزیر خارجه با اشاره به نتیجه مذاکرات هسته‌ای که فعلا در مرحله اول به آن برنامه اقدام مشترک نامیدیم، اظهار داشت: چند صد ساعت مذاکره صورت گرفته که بعضی وقت‌ها روی یک کلمه، عبارت و محل قرار گرفتن جمله ساعت‌ها وقت صرف شده است.
رئیس دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه آمریکایی‌ها نتوانستند همه نظرات خود را در متن بگنجانند، اظهار داشت: مذاکرات سخت و نفس‌گیری بود. تا نیم ساعت قبل از اینکه در مقابل دوربین قرار گیریم مشغول مذاکره بودیم.
وزرا یک ربع نشسته بودند که سازمان ملل اجازه دهد خبرنگاران در ساعت سه و نیم صبح وارد مذاکرات شوم.
وی از رسانه‌های ایرانی که با تحمل خیلی سخت‌ها مردم را در جریان تحولات گذاشتند، تشکر کرد.
ظریف همچنین از مردم قدردانی کرد و افزود: شرمنده محبت‌های مردم هستم و به‌خاطر دعا و حمایت‌های آنها سپاسگزارم. امیدوارم خدا توفیق بدهد شایسته محبت‌های مقام معظم رهبری باشیم.
وزیر خارجه افزود: مقاومت مردم و قدرت مردم بود که اگر دستاوردی داشتیم از این مسیر به این دستاورد رسیدیم.
وی از رئیس جمهور، دبیر شورای عالی امنیت ملی، مجلس شورای اسلامی و کمک‌های آنها قدردانی کرد و افزود: امیدواریم این مرحله اول که نشاط در مردم ایجاد شده دوستان اجازه دهند این شیرینی بماند. از نقد سازنده استقبال می‌کنیم ولی جانب انصاف رعایت و منافع ملی در نظر گرفته شود.
رئیس دستگاه دیپلماسی اضافه کرد: این «برنامه اقدام مشترک» هنوز سندی است که تمام مخالفان ما در تلاش هستند که مانع از اجرایی شدن آن بشوند.
وی گفت: باید تمام تمرکز را با همدلی، همفکری و هماهنگی به این سطح ببریم که در مرحله اجرا با همبستگی کامل کار را به پیش برده و منافع مردم سختکوش را تامین کنیم.
ظریف ادامه داد: الان وقت بحث جناحی و بحث‌های سلیقه‌ای نیست و الان وقت منافع ملی است.
وی درباره زمان شروع «برنامه اقدام مشترک» گفت: ما یک رشته اقدامات شش ماهه را پیش بینی کردیم و مدتی طول می‌کشد که خودشان را آماده کنند، چون باید اقداماتی صورت گیرد و جلسه اتحادیه اروپا باید با 28 عضو برگزار شود.
وزیر خارجه افزود: قرار شد تا نزدیکی‌های پایان سال جاری میلادی شاید 20 ماه دسامبر تا آن وقت به زمان نیاز داشته باشند که یکسری آمادگی‌ها را انجام دهند. ما هم باید زمینه را برای گفت‌وگو با آژانس فراهم کنیم.
ظریف افزود: توافق کردیم فورا بحث درباره مرحله نهایی را شروع کنیم. این طرح بر اساس چارچوبی که در نشست نیویورک پیشنهاد کردم و در نشست ژنو دو به صورت پاورپوینت ارائه کردم که سه مرحله‌ای است.
رئیس دستگاه دیپلماسی درباره تقسیم کار بین 1+5 در ساز مخالف زدن، گفت: ممکن است پشت پرده تقسیم کارهایی باشد. ممکن است اختلافاتی بین 1+5 ایجاد شده باشد که برخی از آن استفاده کنند.
وی گفت: ابتکار عمل در دست ایران بود ما چارچوب را مشخص کردیم. برای برخی از این بازیگران اتفاقاتی افتاد که توقع نداشتند. توقع نداشتند ایران با این هجمه دیپلماتیک وارد موضوع شود، فکر نمی‌کردند به زودی وارد متن شوند آنها فکر می‌کردند قرار است سند را بنویسند.
وی خاطرنشان کرد: منافع ملی همه این کشورها در داشتن روابط خوب با ایران است، ایران کشوری مهم است.
وزیر خارجه گفت: ما احترام به جمهوری اسلامی و احترام به مردم ایران و مرز و بوم را باید خودمان ایجاد کنیم و بقیه را ناگزیر از این کنیم که با ما از موضع احترام و برابر صحبت کرده و تلاش نکنند چیزی به ما دیکته کنند.
ظریف ادامه داد: ما قدرتمان را از طریق کشتار به دست نیاوردند. ما مردمی هستیم که 250 سال است به هیچ کس حمله نکرده‌ایم و اگر به ما حمله کردند مردانه از حیثیت و دیدگاه‌هایمان دفاع کردیم.
وی گفت: ما قدرتمان را از سلاح نمی‌گیریم.
رئیس دستگاه دیپلماسی با اشاره به تحریم‌های اعمال شده علیه کشورمان، خاطرنشان کرد: دستاورد این تحریم‌ها 19 هزار سانتریفیوژ بود و اینکه مردم ایران اعتمادشان را به آنها از دست دادند.
وی در خصوص اقدامات داوطلبانه ایران گفت: این تعهد حقوقی ایجاد نمی‌شود و این اقدامات قابل بازگشت است. بعد از شش ماه یا در میان آن هر یک از طرفین احساس کند طرف مقابل پایبند نیست و ما احساس کنیم فشارهای داخلی در آمریکا باعث تصویب تحریم شود ضرورت نخواهد داشت ادامه دهیم.
رئیس دستگاه دیپلماسی اضافه کرد: ما با حسن نیت وارد این بحث می‌شویم و نمی‌خواهیم عهدمان را بشکنیم ولی در مقابل عهدشکنی طرف مقابل ضرورتی نداریم بپذیریم.
وی گفت: اینها اقدامات داوطلبانه کوتاه مدت است. در طرف مقابل این اقدامات بسیار گسترده است.
وزیر خارجه درباره توازن بین اقدامات دو طرف، خاطرنشان کرد: احساس می‌کنم نسبتا متوازن است.
وزیر خارجه تصریح کرد: ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت و تحریم‌های یکجانبه غیرقانونی بوده است. باید اینها را بالاخره بردارند.
رئیس دستگاه دیپلماسی درباره اظهارات جان کری درباره حق غنی سازی ایران گفت: آنچه در این برنامه عمل صورت گرفته این است که غنی سازی را ادامه می‌دهیم و با آمریکا درباره آن صحبت می‌کنیم. می‌خواهیم دنیا به این برسد که برنامه ما صلح آمیز است.
وی گفت: غنی سازی در خاک ایران صورت می‌گیرد و متوقف نمی‌شود. غنی سازی ادامه می‌یابد.
وزیر خارجه درباره غنی سازی ۲۰ درصد خاطرنشان کرد: غنی سازی ۲۰ درصد که در فردو انجام می‌شد سه و نیم درصد انجام می‌دهد.

دیدگاه شما

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
کنگره ملی8000شهیداستان همدان