اوقات شرعی

 

آخرین اخبار

16. شهريور 1399 - 12:33   |   کد مطلب: 33843
رئیس کمیسیون اقتصاد، سرمایه‌گذاری و گردشگری شورای اسلامی شهر همدان تأکید کرد: منطقه ویژه گردشگری سد اکباتان می‌تواند پایلوت گردشگری همراه با امکانات به‌روز، در منطقه غرب کشور باشد.

به گزارش صبح الوند، حسین قراباغی در بازدید میدانی کمیسیون اقتصاد، سرمایه‌گذاری و گردشگری شورا از روند عملیات اجرایی بوستان 243 هکتاری اکباتان به‌منظور بررسی و رفع موانع این طرح بزرگ استانی با حضور رئیس و اعضای شورا، مدیرعامل آب منطقه‌ای استان، معاون اداره کل منابع‌طبیعی و آبخیزداری استان، مدیران و کارشناسان شهرداری؛ ضمن قدردانی از شهرداری منطقه 2 برای احداث این پارک جنگلی، گفت: پروژه احداث بوستان و سایت گردشگری اکباتان، یکی از مهم‌ترین پروژه‌های مدیریت‌شهری است.

قراباغی افزود: این طرح حاصل توافق اداره کل منابع‌طبیعی و آبخیزداری استان و شهرداری همدان بود و در اختیار شهرداری منطقه 2 قرار گرفته است که در صورت بهره‌برداری از این طرح استانی مدعی خواهیم بود، سرانه فضای سبز افزایش یافته و شاهد ظهور یک پارک فرامنطقه‌ای در استان همدان هستیم.

وی با تأکید بر اینکه توسعه گردشگری، توسعه یک منطقه، شهر، استان و کشور را رقم می‌زند؛ گفت: بوستان جنگلی سد اکباتان از مهم‌ترین پروژه‌های استانی محسوب می‌شود که استانداری، فرمانداری و نمایندگان مجلس هم پیگیری اجرای این طرح هستند؛ از این‌رو مقرر شده بود که از ظرفیت سرمایه‌گذاران، همراه با مطالعه کارشناسی شده در این پروژه، استفاده شود.

قراباغی با اشاره به بازدید کمیسیون اقتصاد، سرمایه‌گذاری و گردشگری شورا از منطقه تفریحی زاینده‌رود به‌منظور بررسی ظرفیت‌های ایجاد شده برای اجرایی شدن به‌روز آن با توجه به قابلیت‌های منطقه تفریحی اکباتان همدان، اظهار کرد: با توجه به اینکه طراحی این پارک فرامنطقه‌ای از سوی معاونت شهرسازی شهرداری ارائه شده، عزم جدی شهرداری منطقه ۲ برای ایجاد راه دسترسی به این منطقه و تاسیسات اولیه بسیار ارزشمند است.

وی با بیان اینکه توجه ویژه به حوزه گیاهان دارویی در این منطقه و ایجاد کمپینگ‌های اقامتی در طرج پارک جنگلی اکباتان امری قابل توجه است، ابراز امیدواری کرد بر اساس کاربری این منطقه، شاهد فراهم ساختن زیرساخت‌های لازم برای جذب سرمایه‌گذار باشیم.

رئیس کمیسیون اقتصاد، سرمایه‌گذاری و گردشگری شورای شهر همدان با اشاره به تأکیدات استاندار مبنی بر گام برداشتن مدیریت‌شهری برای اجرایی شدن کارهای بزرگ، گفت: این مهم در شرایط متفاوت از سوی مدیریت‌شهری همدان به منصه ظهور گذاشته شده است و در این زمینه، خارج از محدوده شهری به‌منظور کسب رضایتمندی بیشتر شهروندان قدم برداشته‌اند.

قراباغی ضمن قدردانی از تلاش شرکت آب منطقه‌ای استان و همکاری آنان به‌منظور فراهم ساختن زیرساخت‌های لازم برای جذب گردشگری و سرمایه‌گذاری، اظهار کرد: اداره کل راه‌وشهرسازی و دستگاه‌های خدمات‌رسان به‌ویژه آب‌و‌فاضلاب و برق باید در حوزه توسعه و آبادانی سایت گردشگری اکباتان ورود جدی داشته باشند که انتظار می‌رود این مهم از طریق استانداری به دستگاه‌های اجرایی مربوطه ابلاغ شود.

وی، تنها راه دسترسی به این بوستان را گذر از روستای تفریجان برشمرد و گفت: بارگذاری مسیر تردد گردشگران در این بوستان از طریق ایجاد راه دسترسی صحیح، مدنظر است.

قراباغی با تأکید بر اینکه نخستین درخواست سرمایه‌گذار برای ورود به این طرح را ایجاد راه دسترسی و تأسیسات مورد نظر اعلام کرد و افزود: موانع و مشکلات این طرح در حوزه تعامل و هماهنگی دستگاه‌های اجرایی، حقوقی و... باید هر چه سریعتر بررسی، تعیین‌تکلیف و رفع شود تا شاهد بهره‌برداری آن در موعد مقرر باشیم.

* گردان: قدردانی از همت جهادی منطقه 2 برای آبادانی شهر

رئیس شورای شهر همدان در ادامه ضمن قدردانی از همت جهادی شهرداری منطقه 2 در راستای عمران و‌آبادانی منطقه، گفت: یکی از سیاست‌های شورای پنجم و مدیریت‌شهری در مناطق مختلف شهر همدان، توسعه سرانه فضای سبز بوده که شهرداری منطقه 2 در این راستا ضمن به‌کارگیری همت مضاعف، طرح استانی بوستان جنگلی 243 هکتاری اکباتان را در اولویت قرار داده است.

کامران گردان اظهار کرد: احداث بوستان 243 هکتاری اکباتان جزو یکی از برترین طرح‌های فرامنطقه‌ای در حوزه مدیریت‌شهری محسوب می‌شود که زمینه لازم را برای استقبال هر چه بیشتر گردشگران فراهم خواهد کرد و فضای مناسبی برای این منطقه ایجاد خواهد شد تا مردم بتوانند از خدمات موجود در این پارک بهره‌مند شوند.

گردان با تأکید بر اینکه توسعه شهر همدان در حوزه گردشگری تعریف شده است، اظهار کرد: مدیریت‌شهری همدان در راستای جذب گردشگر و فراهم ساختن زیرساخت‌های گردشگری، فراتر از وظایف خود عمل کرده است.

رئیس شورای شهر همدان با توجه به اینکه در حال حاضر تنها راه دسترسی این سایت گردشگری، روستای تفریجان است؛ اظهار کرد: این مسیر علاوه بر ایجاد مشکلات مختلف برای اهالی روستا، برای بارگذاری ورود و خروج گردشگران منطقی نیست؛ از این‌رو اداره کل راه‌وشهرسازی استان همدان می‌بایست بر اساس مبحث فنی هر چه سریعتر نسبت به ایجاد راه دسترسی مناسب به سایت گردشگری اکباتان، اقدام کند.

گردان معتقد است: بهره‌برداری از طرح بزرگ سایت گردشگری اکباتان، اقدام ماندگاری خواهد بود که شورای شهر همدان تمام هم و غم خود را در این حوزه به کار خواهد گرفت.

* عسگریان: تأکید بر جذب سرمایه‌گذار بومی برای بوستان فرامنطقه‎ای اکباتان

رئیس کمیسیون نظارت، بازرسی و امور اداری شورای شهر همدان ضمن قدردانی از شرکت آب‌منطقه‌ای استان، گفت: ظرفیت گردشگری بالقوه استان همدان در اختیار شهرداری منطقه 2 همدان قرار گرفته است تا به رغم اینکه مطلوب‌ترین فضای ممکن برای شهر همدان مهیا شود، فضای موجود دارای امکانات تفریحی در خور شأن مردم شهر و استان باشد.

سید مسعود عسگریان بر سرعت بخشیدن به جذب سرمایه‌گذار این سایت گردشگری تأکید کرد و گفت: به موازات عملیات اجرایی شهرداری منطقه ۲ باید سرمایه‌گذاران این طرح هم جذب شود.

وی افزود: تجربه ثابت کرده که در صورت فراهم شدن زیرساخت‌های مورد نیاز، طرح اولیه به صورت فرسایشی، طولانی می‌شود و انگیزه لازم هم وجود نخواهد داشت؛ از این‌رو باید بخشی از وعده‌ها مبنی بر ایجاد زیرساخت‌های موجود را قطعی دانسته و تأمین و جذب بخشی از زیرساخت‌ها را بر عهده سرمایه‌گذار بگذاریم.

عسگریان معتقد است: سرمایه‌گذار این پروژه فرامنطقه‎ای باید به دلیل شناخت از وضعیت جغرافیایی منطقه و استعدادهای اجرایی موجود، بومی باشد که قطعاً تعامل بهتری را شاهد خواهیم بود.

* جلیلوند: پیشرفت 50 درصدی راه دسترسی بوستان جنگلی اکباتان

مدیر شهرداری منطقه 2 همدان هم گفت: پروژه‌های عمرانی سطح منطقه در یک سال گذشته با تأمین نظر از اعضای شورای شهر و معتمدان محلات با اولویت‌بندی لازم، به اجرا درآمده است.

حامد جلیلوند افزود: تمامی پروژه‌های عمرانی سطح منطقه 2 با چشم‌انداز توسعه متوازن و ایجاد عدالت در محلات مختلف، اجرا شده است.

وی با تأکید بر اینکه بوستان 240 هکتاری اکباتان و سایر اقدامات در این حوزه را با هدف توسعه فضای سبز و ایجاد جاذبه‌های گردشگری در سطح شهر و استان لحاظ شده است؛ اظهار کرد: بر اساس تأکیدات و حمایت استاندار، شورای شهر و شهردار، برنامه‌ریزی‌های مناسب و همچنین طراحی معاونت شهرسازی شهرداری، بوستان ۲۴۰ هکتاری اکباتان در بودجه سال ۹۹ لحاظ شد تا با اجرای این پروژه، شاهد افزایش سرانه فضای سبز در همدان باشیم.

وی تأکید کرد: این پروژه به‌لحاظ جزئیات یکی از بی‌نظیرترین پروژه‌های کشور است که با طراحی بومی انجام شده با حداقل دستکاری در طبیعت منطقه اکباتان، کاربری بسیار بالایی خواهد داشت.

مدیر شهرداری منطقه 2 شهرداری از پیشرفت 50 درصدی مسیر دسترسی بوستان جنگلی اکباتان خبر داد و افزود: راه دسترسی این سایت در مرحله بیس‌ریزی، اجرایی شده است تا در مسیر بارگذاری قرار گیرد که آسفالت‎ریزی آن نیز تا یک ماه آینده به نتیجه خواهد رسید.

جلیلوند ضمن قدردانی از همکاری شرکت آب منطقه‌ای استان و با توجه به اینکه بر اساس تصاویر ماهواره‌ای سایت گردشگری اکباتان، آبیاری فضای سبز آن مغفول مانده بود؛ ابراز امیدواری کرد حق‌آبه ثابت سد اکباتان به‌منظور آبیاری آن منطقه در اختیار شهرداری قرار گیرد.

وی از آغاز عملیات درخت‌کاری به صورت مهندسی در این منطقه خبر داد درخواست کرد: زیرساخت‌های برق‌رسانی و ایجاد تأسیسات جانبی از جمله آ‌ب‌وفاضلاب در سایت گردشگری اکباتان فراهم شود.

مدیر منطقه 2 شهرداری همدان با تأکید بر اینکه بوستان فرامنطقه‌ای در صورت ورود سرمایه‌گذار در چارچوب قانونی، طرح بسیار ماندگار و اثربخشی خواهد بود، اظهار کرد: آب و خاک مهمترین عامل پیشرفت و توسعه هر منطقه خواهد بود که این دو عامل اثرگذار در سایت گردشگری اکباتان مورد توجه قرار دارد.

* مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان: تأکید بر بهره‌مندی ظرفیت‌ها همراه با رعایت استانداردها

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان همدان هم گفت: توسعه گردشگری با استفاده از جاذبه‌های گردشگری پیرامون سدها یکی از سیاست‌هایی است که رئیس‌جمهور بر آن تأکید داشته و وزارت نیرو و سازمان گردشگری، مأمور اجرای این طرح شده‌اند؛ از این‌رو به‌کارگیری ظرفیت‌های منابع آب و تأسیسات آبی برای توسعه اقتصاد گردشگری مورد توجه قرار گرفته است.

منصور ستوده افزود: تاکنون حدود 9 سد ملی استان همدان در این مسیر قرار گرفته‌اند که یکی از مهمترین آنها به لحاظ موقعیت، اقلیم‌ جغرافیایی و تأمین آب، سد اکباتان است که آماده سرمایه‌گذاری در زمینه توسعه گردشگری هستند و خوشبختانه مدیریت شهری در این حوزه ورود جدی داشته است.

وی با توجه به اینکه اراضی سد اکباتان پیش از اینها در اختیار منابع‌طبیعی بوده است؛ گفت: مصارف آبیاری اراضی سد اکباتان از طریق این سد تأمین می‌شد که در حوزه گردشگری تلاش می‌کنیم سهمیه تخصیص آب برای این مهم دریافت شود.

ستوده با تأکید بر اینکه منابع و تأسیسات آبی حساسیت‌های خود را دارد؛ اما مانع مباحث گردشگری نخواهد بود و امیدواریم همراه با رعایت استانداردها، از منابع و ظرفیت‌ها بهره‌مند شویم.

دیدگاه شما

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
کنگره ملی8000شهیداستان همدان