اوقات شرعی

 

آخرین اخبار

26. آبان 1392 - 18:30   |   کد مطلب: 3241
با روی کارآمدن دولت جدید در کشور و به تبع آن مدیریت جدید در استان‌ها، مشی کار در استان‌ها تغییر کرد و مدیران ارشد دولت روحانی اولویت‌های کاری خود را مطرح کردند.

به گزارش صبح الوند به نقل از همدان پیام، بعد از کش و قوس فراوان انتخاب استاندار در همدان نیز بالاخره نیکبخت، با نگاه و کاری اقتصادی برای مدیریت ارشد استان معرفی شد و کار خود را به صورت رسمی از چهارشنبه 15 آبان‌ماه آغاز کرد. اما این چهره اقتصادی مهم‌ترین برنامه کاری خود را در کشاورزی، اشتغال و بهبود وضعیت کسب و کار قرار داد تا به وضعیت نه‌چندان مناسب استان در این حوزه سر و سامان دهد.
بودجه بی‌سرومانی هم که دولت دهم برای سال 92 بست، دست استان‌ها را در اتمام کار و پروژه‌ها خالی گذاشت تا مدیران کل چاره‌ای جز حفظ وضع موجود نداشته باشند و همچنان درگیر اتمام پروژه‌ها و طرح‌هایی باشند که در سفر‌های دور دوم و سوم هیأت دولت دهم به تصویب رسیده بود. همین امر باعث شد تا وضعیت اشتغال استان هم تفاوت چندانی با سال گذشته نداشته باشد.
حال که نیکبخت اولویت‌های کاری خود در را در حوزه اقتصاد تعریف کرده است، باید مدیر و برنامه‌ریزی را در این حوزه به یاری بطلبد تا با تحلیل جزئیات همانطور که می‌خواهد آمار و ارقام کارشناسی را در حوزه اقتصاد ارائه دهد.
با این حساب، نیکبخت در انتخاب معاونت برنامه‌ریزی خود باید حساسیت بیشتری را به خرج دهد؛ چراکه معاون برنامه‌ریزی استان، دست راست مدیر ارشد است که باید نگاه کارشناسی و دقیقی به آمار و برنامه‌های استان داشته باشد و در کنار آن مشاوره خوبی هم به مدیران دستگاه‌های اجرایی در بحث بودجه، اشتغال و جذب اعتبارات بدهد.
پیش از تغییر استاندار همدان در دولت یازدهم، کلید تغییرات استانداری از معاونت برنامه‌ریزی زده شد تا خیریانپور پس از 7 ماه معاونت برنامه‌ریزی استانداری همدان به زادگاهش یعنی مازندران بازگردد.
خیریانپور پس از علی‌حیدر نوری، از سوی آزاد که تازه به استانداری همدان آمده بود به معاونت برنامه‌ریزی آمد.
علی‌حیدر نوری در زمان مدیریت بهروز مرادی و کرم‌رضا پیریایی دو استاندار اسبق همدان معاون برنامه‌ریزی بود و به "مرد بودجه و برنامه‌ریز استان" لقب گرفته بود. پس از ادغام سازمان مدیریت برنامه‌ریزی با معاونت برنامه‌ریزی استانداری، نوری معاون برنامه‌ریزی استانداری همدان شد. هرچند با رفتن مرادی استاندار اسبق همدان از استان شایعاتی بر رفتن نوری معاون برنامه‌ریزی نیز مطرح بود اما پیریایی هم بر حفظ نوری در استان پافشاری کرد تا اینکه وی در زمان پیریایی نیز معاونت برنامه‌ریزی باقی ماند.
نوری با تحصیلاتی که در زمینه آمار داشت در معاونت برنامه‌ریزی نقشی حساس داشت. سر و کار داشتن با بودجه کاری است که گاهی نارضایتی‌هایی را از جانب دیگران برای مسئول آن داشت و نوری چند سال در استان همدان در بحث بودجه و توزیع آن به نوعی در فشار بود؛ چرا که در وادی کمبود بودجه در برخی سال‌ها و برقراری عدالت بین دستگاه‌های اجرایی نارضایتی‌ها را از سوی دستگاه‌ها مشاهده می‌کرد که این امر در هر استانی طبیعی به نظر می‌رسید، که نوری در آن سال‌ها آنها را به جان خرید و به نوعی در هر زمانی پاسخگوی اتفاقات بود و توانست خوب کار کند و به "مغز متفکر بودجه استان" تبدیل شود.
نوری در حوزه‌ای کار کرد که نارضایتی‌هایی را به دنبال داشت که آن هم به علت کمبود بودجه بود. باید همه را راضی نگه می‌داشت، اما استراتژی کاری وی نشان داد که در هر شرایطی اوضاع را تحت کنترل داشت و حتی در مواقع حساس هم با همان استراتژی به کارش ادامه می‌داد.
توانایی نوری در بودجه و محاسبات آن و همچنین تحلیل‌های آماری آنقدر بالا بود که مرادی استاندار اسبق همدان با رفتن به سازمان هدفمندی یارانه‌ها به دنبال بردن نوری با خود به این سازمان بود که این امر اتفاق نیفتاد. مرادی نیز که توانایی‌های معاونت‌های خود را سنجیده بود توانست عسگری معاون سیاسی امنیتی خود را با خود به سازمان هدفمندی یارانه‌ها ببرد اما نوری معاون برنامه‌ریزی همچنان در استانداری همدان باقی ماند تا اینکه بعد از رفتن مرادی به معاونت برنامه‌ریزی استانداری، نوری هم دیگر چمدان خود را برای عزیمت به این معاونت بست.
7 سالی که نوری در استانداری همدان معاون برنامه‌ریزی بود تنها به کار کارشناسی در حوزه خود پرداخت و کمتر وارد سیاست شد و در حقیقت به مدیری بی‌حاشیه یا کم‌حاشیه بود و تنها بر کار کارشناسی خود تمرکز کرده بود و مدیری بود که نگاه کارشناسی بر بودجه‌ها را طی کرد.
پس از رفتن نوری و البته بعد از چند ماه اداره این معاونت با سرپرستی معاونت عمرانی فعلی، با روی کار آمدن آزاد در استانداری همدان، خیریانپور که معاون چهارم استاندار و فرماندار ویژه ملایر بود به معاونت برنامه‌ریزی آمد تا 7 ماه هم در این معاونت باشد.
هرچند رشته تحصیلی خیریانپور مرتبط با اقتصاد نبود، اما با تجربه کاری که داشت، توانست در مدت 7 ماه معاونت برنامه‌ریزی استانداری، مدیریت خوبی را در این حوزه داشته باشد تا پس از 12 سال خدمت در استان همدان بگوید که وجدانش راضی است و هر آنچه از دستش برمی‌آمد و از تجارب علمی و عملی بهره ‌برده بود برای خدمت به استان همدان به کار بگیرد.
پست خالی معاونت برنامه‌ریزی و وضعیت نامناسب بودجه و اعتبارات و از همه مهمتر اشتغال استان می‌طلبد که معاونت برنامه‌ریزی نیکبخت، در فضای جدید تخصص مورد نیاز را داشته باشد و طبق اظهار نظر کارشناسان، حساسیت نیکبخت برای این معاونت و انتخاب فردی با تخصصی مرتبط با برنامه‌ریزی و اقتصاد بیشتر باشد؛ هرچند نیکبخت اعلام کرده است که تغییرات شتابزده، چکشی و دور از شأن و عزت مدیران انجام نمی‌دهد و فرصتی را برای محک زدن مدیران قرار می‌دهد.
به هر حال باید منتظر تغییرات نیکبخت در استانداری و استان باشیم که شاید اولین آن معرفی رئیس ساختمان شماره 2 استانداری همدان باشد. ساختمانی که نیکبخت در بازدیدی که از آن داشت از کارشناسان این حوزه خواست که آمارهای تحلیلی را در حوزه اقتصاد و برنامه‌ریزی استان ارائه دهند.
معاونت برنامه‌ریزی استانداری همدان هر کسی که باشد باید ضمن قبول داشتن برنامه‌های دولت یازدهم در حوزه اقتصاد، انضباط مالی را در اولویت کاری خود قرار دهد و از ظرفیت معاونت برنامه‌ریزی بیشتر بهره ببرد.

دیدگاه شما

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
کنگره ملی8000شهیداستان همدان