به گزارش صبح الوند، محمدناصر نیکبخت در نخستین جلسه خود که با حضور مدیران بانکها و دستگاههای اجرایی برگزار شد گفت: دولت تدبیر و امید گفتمانی را با مردم در میان گذاشت که مردم نیز استقبال خود را نشان داده و این دولت برقرار شد.
وی با تأکید بر اینکه همه مأموریت داریم این گفتمان را با بانکها و مدیران تحقق بخشیم، افزود: بر این اساس معیشت و توسعه اقتصادی را که از فرازهای این گفتمان است، اجرا کنیم.
نیکبخت عدالت، اعتدال و تغییر را از دیگر مبانی این گفتمان برشمرد و افزود: معیشت و توسعه اقتصادی نیز در این مباحث جای دارد و همه مدیران باید نهایت اقتدار را در این اهداف داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه بانکها در ارائه تسهیلات به طرحها اهتمام بیشتری داشته باشند، یادآور شد: این طرحها باید در ابتدا توجیه اقتصادی و سپس متقاضیان آنها از اهلیت لازم برخوردار باشند تا تسهیلات به آنها ارائه شود.
استاندار همدان با تأکید بر قول همکاری صندوق توسعه ملی گفت: در جلسهای با مدیران این صندوق قرار شد هیچ طرحی از استان برگردانده نشده و حتی آمادگی دارند که بالاترین سطح اعتباری را به همدان پرداخت کنند.
وی تأکید کرد: مسئولان صندوق توسعه ملی برآنند هرچه طرحها بزرگتر باشند، هم تصویب آنها راحتتر است و هم ارائه تسهیلات به راحتی انجام میشود چراکه صندوق برای طرحهای کوچک طراحی نشده است.
نیکبخت خطاب به مدیران دستگاههای اجرایی خاطرنشان کرد: از صندوق توسعه ملی برای تحرک استان و ایجاد اشتغال استفاده شود و با توجه به اینکه صندوق توسعه ملی به صورت ریالی تا آذرماه و به صورت ارزی تا پایان سال تسهیلات را ارائه میکند، طرحها باید سریع معرفی شود.
وی ادامه داد: تمام مسائل اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و معیشتی با اقتصاد گره خورده که همه باید با تلاش خود، این مشکل را برطرف کنند.
استاندار همدان با تأکید بر حل سریع اشتغال و تولید استان یادآور شد: آن دسته از مدیران بانکها و سازمانهای اجرایی که تمایلی بر فعالیت در استان ندارند میتوانند محرمانه با بنده در میان بگذارند تا در استان دیگری مشغول به کار شوند.
وی ادامه داد: اگر قرار است باهم کار کنیم خواهش میکنم مرا تحمل کنید.
نیکبخت با بیان اینکه در کار اجرایی با کسی شوخی ندارم، اذعان کرد: به موقع با همه دوست، یار و همکار هستم اما در خدمترسانی به مردم با کسی شوخی ندارم و همه باید در این زمینه فعال باشند.
هنگامی که مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری همدان با بیان اینکه صحبتی ندارد، با واکنش نیکبخت مواجه شد.
استاندار همدان گفت: صنایع دستی و گردشگری همدان سرمایه همدان است به طوری که رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی نیز بر توسعه گردشگری همدان و صنایعدستی همدان تأکیداتی کردند که باید در این زمینه کار شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری همدان نیز با بیان اینکه به علت کمبود وقت نخواستم وقت جلسه را بگیرم، افزود: بسیاری از طرحهای گردشگری و صنایعدستی همدان به بهرهبرداری رسیده اما برخی مانند طرح پرشین یاقوت بر زمین مانده است.
علیرضا ایزدی بیان داشت: تاکنون حمایت از گردشگری و ارائه تسهیلات به این بخش تنها در حد حرف بوده و و در عمل و اجرا حمایتی نشده است.
وی با اشاره به اینکه میراث فرهنگی سهمی از تسهیلات بانکی نداشته است، یادآور شد: بسیاری از طرحهای گردشگری و میراث فرهنگی هنوز درگیر تسهیلات بانکی هستند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری همدان تصریح کرد: در حال حاضر 33 طرح گردشگری بر زمین مانده است.
استاندار همدان در واکنش به این صحبتها ادامه داد: در خور شأن صنایعدستی و گردشگری همدان برنامه تهیه کنید و در این راستا برنامه وسیعی برای این مقوله میخواهیم.
محمدناصر نیکبخت با تأکید بر اینکه از وضعیت کنونی صنایعدستی و میراث فرهنگی همدان راضی نیستم، یادآور شد: گردشگری و صنایعدستی جزو منابع و سرمایههای اصلی استان همدان به شمار میرود که باید طرحها و برنامههای وسیعی برای آن داشته باشیم.
وی با تأکید بر مدیران عامل بانکها مبنی بر تسریع در ارائه تسهیلات به طرحها یادآور شد: من ضامن همه بانکها هستم و مدیران تنها طرحهای کاربردی خود ارائه کنند.
استاندار همدان با تأکید بر لزوم همکاری بانکها گفت: دنبال توبیخ بانکها در عدم ارائه تسهیلات بانکی نیستم، هرچند بانکها نباید چیزی را برای پرداخت تسهیلات کم بگذارند.
محمدناصر نیکبخت با اشاره به آماری که رئیس صنعت، معدن، تجارت استان از وضعیت صنعتی استان ارائه کرد، بیان داشت: از آمار صنعت و معدن رضایت کافی ندارم و از مدیران میخواهم گذشته را کنار گذاشته و با همت کار خود را ادامه دهند.
در ادامه رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان به ارائه گزارشی از وضعیت کشاورزی استان پرداخت و افزود: سالانه 8 هزار هکتار آبیاری تحت فشار برای زمینهای زراعی استان تعریف شده که این آمار نیز از نگاه استاندار در امان نماند.
علیرضا رنجبرضرابی در واکنش به سخن استاندار مبنی بر اینکه در هشت سال گذشته سالانه باید 12 هزار هکتار از زمینهای زراعی زیر پوشش آبیاری تحت فشار قرار میگرفتند اما امسال به 8 هزار تقلیل یافته است، بیان داشت: سالانه 8 هزار هکتار تعریف شده اما با همکاری کشاورزان در مواقعی به 12 هزار هکتار در سال نیز میرسد.
وی خاطرنشان کرد: در سال 92 تاکنون 176 میلیارد تومان تسهیلات در بخش کشاورزی برای استان تعریف شده که حدود 70 میلیارد تومان نیز از محل صندوق توسعه ملی به این مبلغ اضافه میشود و در مجموع این میزان به 250 میلیارد تومان میرسد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی همدان یادآور شد: در سال 91 از محل صندوق توسعه ملی 51 میلیارد تومان برای استان همدان تعریف شد که پذیرش از سوی صندوق توسعه ملی تا خرداد ماه طول کشید.
وی ادامه داد: 82 میلیارد تومان طرح معرفی شد که 34 میلیارد تومان در صندوق توسعه ملی مسدود شد در حالی که در میانگین کشوری 30 درصد مسدودی دارد.
رنجبرضرابی با بیان اینکه از محل بنگاههای زودبازده رقم مانده وجود ندارد، افزود: اعتبارات سالهای گذشته به خوبی جذب شده و بانک به بانک اعتبارات مورد بررسی قرار میگیرد.
ارائه گزارش از سوی بانکهای عامل و شرکت شهرکهای صنعتی از دیگر بخشهای این جلسه بود.
دیدگاه شما