به گزارش صبح الوند، تودیع دوازدهمین و معارفه سیزدهمین استاندار همدان پس از انقلاب اسلامی، فردا چهارشنبه در شورای اداری استان انجام خواهد شد.
محمد ناصر نیکبخت، با 33 سال خدمت در دولت جمهوری اسلامی ایران، فردا برای مدیریت ارشد استان در دولت یازدهم وارد استانداری همدان میشود.
معاون پشتیبانی و توسعه منابع انسانی و معاون برنامهریزی و اداری مالی استانداری همدان، فرماندار یاسوج، مدیرکل امور اقتصادی و تولیدی استانداری تهران، مدیرکل امور اقتصادی و تولیدی و توسعه صادرات استانداری هرمزگان و مدیرکل اداری و مالی استانداری کهگیلویه و بویراحمد، مدیرکل بازرسی و رسیدگی به شکایات استانداری کهگیلویه و بویراحمد، مدیرکل شهر و روستا استانداری هرمزگان و سرپرست فرمانداری میناب، عضویت در هیأت واگذاری زمین، کمیسیون ماده 32 و کمیسیون تبصره 1 ماده 1 حفظ کاربری اراضی و باغات به هنگام مسئولیت در استانداری تهران با حکم وزیر جهاد کشاورزی از جمله سوابق محمدناصر نیکبخت است.
مرد 3 سال پیش اشتغال استان در حالی فردا کار رسمی خود را در استانداری همدان با عنوان استاندار آغاز میکند که اخلاق و روحیهای اقتصادی دارد.
مهمترين برنامههاي او براي اداره استان، همان برنامه كلي دولت تدبير و اميد خواهد بود. همانطور که خودش گفته است، بحث توسعه استان در رئوس برنامههايش خواهد بود و اقتصاد و معيشت مردم را سامان و عقلانيت در تصميمات را نهادينه خواهد کرد. البته زيرمجموعه اين رئوس اهميت به محورهاي توسعه استان از جمله كشاورزي، گردشگري و صنايع دستي و خدمات است.
تعیین تکلیف واحدهای نیمه فعال تولیدی، ساماندهی وضعیت سرمایهگذاری، به نتیجه رساندن پروژه پتروشیمی، رسیدگی به وضعیت کشاورزی از اولویتهایی است که نیکبخت پیش از آمدن به استان، آنها را بیان میکند.
او با جنس اقتصاد و اشتغال آشناست و همانگونه که در گفتگوهای خود با رسانههای استان گفته است؛ اشتغال و تولید همیشه بر زبان او جاریست.
زمانیکه آزاد به همدان آمد، اواخر کار دولت دهم بود. اوضاع اقتصادی کشور و وضعیت بودجه در استان خوب نبود و همین اوضاع نیز باعث شده بود تا آزاد همزمان با ورودش به استان اعلام کند که کار جدیدی انجام نخواهد داد و تنها به حفظ وضع موجود میپردازد.
رکود استان در بحث سرمایهگذاری و اوجگیری آن در زمان مدیریت آزاد، بحران آب و به تعطیلی کشیده شدن واحدهای تولیدی و در آخر هم کمرنگ بودن اشتغال ایجاد شده در استان که حتی باعث نگرانی خودِ آزاد هم شده بود، دور باطلی را در استان ایجاد کرده بود که فقط حرفها تکرار و تکرار میشد و جلسات استانی هم رنگ و بوی حفظ اولویتها و به دنبال طرح جدید نرفتن داشت. البته با نبود پول و اعتبار انتظاری بیش از این نمیرفت.
اما همواره این رسم تودیع و معارفهها شده است که مدیر رفتنی، از کارنامه خود هرچند ناموفق دفاع کند و مدیر جدید از برنامههایی سخن بگوید که انگار قرار است خانه تکانی برای تحول و توسعه در همدان ایجاد شود.
شرط موفقیت اداره یک استان تنها آشنا بودن به شرایط و وضعیت کنونی آن نیست؛ چراکه در استانی مثل همدان درک شرایط نیازمند مطالعه و تحقیق نیست، هر کسی با ورود به آن ظرف یک هفته شرایط را خواهد فهمید. پس مدیریت کارآمد و تصمیمگیریهای درست و به جا در همدان ضروری است.
اقتصاد و سرمایهگذاری در استان همدان بیجان است. ترس مردم و سرمایهگذاران از شرایط ایجاد شده و البته قفل همکاری بانکها، مدیریت درستی را میطلبد.
نیکبخت چند سال پیش از این در استانداری همدان در پست معاونت پشتیبانی، با در دست داشتن مدیریت اشتغال، قاطعیت خاصی را در برابر همکاری نکردن دستگاهها و خصوصا بانکهایی که در کار تعلل ایجاد میکردند، به خرج میداد. تمامی بانکهای عامل را موظف به ارائه گزارش به کارگروه اشتغال میکرد تا طرحهایی را که به بانک معرفی میشد را ظرف مدت کوتاهی تعیین تکلیف کنند تا در مواردی که کار قفل میشد، مقصر مجبور به پاسخگویی باشد.
ساماندهی قفل سرمایهگذاری در استان هم از وعدههای نیکبخت است. او در سال 88 در همایش بزرگ سرمایهگذاری استان حضور داشت و از شرایط سرمایهگذاری آگاهی کامل دارد. حال که برای مدیریت ارشد استان وارد استانداری میشود، به برخورد با بانکهایی که در کار تعلل دارند و مهمترین دلیل قفل سرمایهگذاری استان هستند، اشاره میکند.
دیدگاه شما