اوقات شرعی

 

آخرین اخبار

5. آبان 1392 - 17:39   |   کد مطلب: 2795
حرف زدن درباره تغيير و تحولات مديريتي، جابجايي‌ها، انتصاب‌ها، آمدن و رفتن‌ها در استان همدان سخت نيست.

به گزارش پایگاه خبری صبح الوند به نقل از روزنامه همدان پیام، در زمان مدیریت کرم‌رضا پیریایی، استاندار سابق همدان اوج پست‌گیری این و آن بود. آنقدر حكم‌ها به نام اين يا آن زده شد كه شايد هفته‌اي يك بار تغيير مديريتي در استان و تصدی پست‌ها از سوی برخی افراد که شاید در این حوزه تخصص و توانایی نداشتند از ادارات كل و سازمان‌ها گرفته تا حتي پست‌هاي پايين را شاهد بوديم.
پيريايي هم که از بدو ورودش به دنبال تغییر و تحولات بود در اوج تغییرات گسترده‌ای که در حال انجام آن بود، زمزمه رفتنش قطعي شده بود. او که وقتي به همدان آمد برنامه‌ها و وعده‌هايي را مطرح كرد كه خيال بر آن شد كه ايده‌هاي نو مديريتي در ذهن دارد! اما تنها ایده به کار گرفته پیریایی برگزاری جلسات عصر کاری، شب فرهنگی در قالب سفرهای شهرستانی بود که آن جلسات را هم به لطف تعطیل شدن جلسات در مرکز استان برگزار شد و خروجی مطلوبی هم به بار نیاورد؛ چراکه بیشتر نتایج آن، کلنگ‌زنی پروژه‌هایی شد که با بی‌تدبیری گذشته، امروز یا در آستانه تعطیلی هستند و یا هنوز چند درصد بیشتر پیشرفت ندارند.
پس از رفتن پرحاشیه پیریایی و بی‌استاندار ماندن استان و سرپرستی استان توسط معاونت سیاسی و مطرح شدن گزینه‌هایی برای استانداری و البته در آخر اختلافات گسترده نمایندگان فعلی و سیاسیون استان بر سر گزینه، وزارت کشور احمدی‌نژاد خود تصمیم گرفت در گیر و دار اختلافات همدانی‌ها، دست به انتخاب استاندار بزند. گزینه دولت احمدی‌نژاد هم کسی نبود، جز علی محمد آزاد که بعد از 7 سال مدیریت در سیستان و بلوچستان به همدان، استان همسایه زادگاه خود (ایلام) بیاید.
استانداری که قبل از آمدنش به استان همدان، کسی از آمدنش مطلع نبود و حتی برخی نمایندگان استان هم از این عملکرد دولت انتقاد کردند که چرا قبل از انتخاب آزاد با آنها هماهنگی نشده است.
حال که وزارت کشور به دنبال آغاز تغییرات گسترده خود در استان‌هاست، در اولین اقدام مدیران ارشد را تغییر می‌دهد تا بر اساس خط مشی دولت یازدهم اقدام به چینش مدیریتی در استان‌ها کند. تاکنون هم که وزارت کشور 16 استاندار را معرفی کرده است و قرار است 15 استاندار باقیمانده هم تا نیمه اول آبان‌ماه سال جاری معرفی شوند.
همدان هم جزو 15 استانی است که هنوز استاندار آن معرفی نشده است. هرچند هفته‌های گذشته برخی نمایندگان استان اعلام می‌کردند که امروز و فردا استاندار همدان معرفی خواهد شد. اما بعد از آن پاشنه در را بر ماندن آزاد چرخاندند تا دیگر غیر از آزاد نظر و گزینه جدیدی نداشته باشند.
البته چه شد که نمایندگان مخالف و بی‌نظر دیروز، امروز مدعی ماندن آزاد شدند، اظهارنظر جدی و محکمی ارائه نداده‌اند و تنها به دفاعیه تک‌بندی بی‌حاشیه بودن آزاد استناد می‌کنند که تعریف شفافی هم از این دفاعیه نداده‌اند. قبل از آمدن آزاد به همدان هم اظهارنظرهای متفاوتی داشتند که گفتن آن در حال حاضر که مدعیان ماندنش هستند خالی از لطف نیست.
اظهارات نمانیدگان در مردادماه 91
امیر خجسته نماینده همدان و فامنین که آن زمان رئیس مجمع نمایندگان بود، گفته بود که گروه‌هاي سياسي نگذاشتند گزينه قوي بومی به استان همدان بیاید.
خجسته درباره معرفي آزاد به استانداري همدان گفته بود: "اولويت ما براي استانداري فرد بومي، كارآمد و تحول‌گرا بود و به همين دلیل گزينه‌هاي بومي و توانمندي براي اين پست مطرح شده بود كه متأسفانه گروه‌هاي سياسي داخل استان دست به تخريب زده و مانع معرفي فرد بومي و قوي شدند. با توجه به شرايط ايجاد شده مقدمات كار براي معرفي فرد بومي و كارآمد استان در وزارت كشور فراهم شده بود و حتي كار تا امضاي حكم ابلاغي نيز پيش رفت اما برخي‌ها مانع شده و فشارهايي در استان وارد كردند تا اينكه گزينه مطرح شده معرفي نشود".
با مجمع نمايندگان مشورتي صورت نگرفته بود
ابراهيم كارخانه‌اي دیگر نماينده مردم همدان و فامنين در مجلس شوراي اسلامي هم آن زمان از انتخاب دولت براي معرفي استاندار همدان اظهار بي‌اطلاعي كرده و گفته بود: یک روز به ما اعلام شد كه آقاي آزاد استاندار همدان مي‌شود اما قبل از آن با مجمع نمايندگان مشورتي صورت نگرفته بود.
وي گفت: انتظار مي‌رود آقاي آزاد در ماه‌هاي پاياني دولت دهم كه به همدان مي‌آيد زمان بيشتري براي توسعه استان قرار دهد؛ هر چند اگر دولت در ماه‌هاي پاياني عمرش فرد بومي را در استان قرار مي‌داد در حقيقت در فرصت آشنايي استاندار با فضاي استان و با نيروها هم صرفه‌جويي مي‌شد و وقت اندك استاندار به آشنايي با مسائل صرف نمي‌شد؛ اما به هر حال از استاندار جديد انتظار مي‌رود با جديت كار كند؛ چرا كه همدان نيازمند توسعه است.
اصراري در گرفتن نظر نداشتيم
بهروز نعمتي نماينده اسدآباد هم گفته بود: هيچ‌گونه مشورتي در خصوص انتخاب استاندار براي همدان با ما صورت نگرفته است و ما هم اصراري در گرفتن نظر نداشتيم؛ چرا كه دوستان زياد اهل تعامل نيستند و بيشتر كار خود را مي‌كنند اما اميدواريم قدم آقاي آزاد خير بوده و وي اهل تعامل باشد.
نظر ما را نخواستند
علي‌نعمت چهاردولي نماينده ملاير هم در واکنش به انتخاب آزاد از سوی دولت گفته بود:‌ قرار بود آقاي آزاد جزو گزينه‌هاي دولت باشد اما اينكه ديروز وي به طور قطعي به عنوان استاندار معرفي شد، موضوعي بود كه ما از آن بي‌اطلاع بوديم و اصلاً نظر ما را در اين مورد نخواستند.
حال که دوباره قرعه به تغییر مدیریت کاخ سبز استانداری رسیده، اظهارنظرهای متفاوت آغاز شده است، اما این بار غیر از چند گزینه دولت، گزینه‌ای جدید از سوی استان و حتی مجمع نمایندگان مطرح نشد و آنگونه که پیداست، کمر همت بر ابقای مدیریت فعلی بسته شده است. همتی که با نظر دولت روحانی متفاوت است و وزیر کشور این دولت اعلام کرده است که تمامی 31 استاندار کشور تغییر خواهند کرد؛ چراکه مردم توقع تغییر دارند.
البته غیر از اصرار نمایندگان بر ابقای آزاد، اظهارات برخی گزینه‌های احتمای استاندار در دوره‌های پیش نیز جالب است. یکی از گزینه‌های استانداری بعد از رفتن پیریایی از استان در گفتگویی با همدان‌پیام گفته بود: "اینکه در همدان بين مردم و مسئولان تعامل و همدلي وجود دارد. و اینکه در همدان به سختي مي‌توان با مديران ارتباط برقرار كرد. رسانه‌ها در همدان در مظلوميت هستند، به سختي مي‌توانند انتقاد كنند؛ چرا كه مديران سريع مقابل آنها موضع مي‌گيرند". با این حال شاید فضای استان نیز برای کارکردن نیروهای توانمند مناسب و فراهم نیست.
به هر حال بعد از دو جلسه آخر هیأت دولت که بدون معرفی استاندار برگزار شد، پیش‌بینی می‌شود در جلسه امروز یک‌شنبه و چهارشنبه این هفته هیأت دولت چند استاندار دیگر از جمله همدان را معرفی کند.

دیدگاه شما

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
کنگره ملی8000شهیداستان همدان