اوقات شرعی

 

آخرین اخبار

18. مهر 1396 - 20:33   |   کد مطلب: 26930
کارشناس سیاست خارجی معتقد است ما باید بگوییم که چه زمانی آمریکا را خارج از برجام می‌دانیم و بعد باید تشویق کنیم که این اتفاق رخ ندهد چرا که ما به تعهداتمان عمل کرده‌ایم.

به گزارش صبح الوند به نقل از راه دانا,فواد ایزدی کارشناس مسائل سیاست خارجی در خصوص تصمیم احتمالی ترامپ برای برجام اظهار داشت: یک انتخاب ترامپ این است که اعلام کند آمریکا از برجام خارج خواهد شد یا حرف‌هایی بزند که چنین معنایی بدهد؛ به نظر من آمریکا از برجام خارج نخواهد شد و ترامپ هم چنین اظهاراتی نخواهد داشت چرا که برجام در کل توافق خوبی برای آمریکا است.

وی با بیان اینکه ما بحث خروج از برجام نخواهیم داشت افزود: یک بحث دیگری وجود دارد و آن "عدم تایید برجام" است و احتمال اینکه ترامپ برجام را تایید نکند خیلی بیشتر از این است که بخواهد از برجام خارج شود.

کارشناس مسائل سیاست خارجی تصریح کرد: "عدم تایید برجام" بدین معناست که ترامپ در گزارشی که هر 90 روز باید به کنگره بدهد و در آن اعلام کند که آیا ایران به برجام پایبند است یا خیر و آیا این توافق به نفع آمریکاست یا نه؛ جواب یکی از این دو سوال یا هر دو آن‌ها را منفی بدهد.

ایزدی ادامه داد: ترامپ اگر این کار را انجام دهد این پرونده به کنگره منتقل می‌شود و کنگره تصمیم می‌گیرد که آمریکا در برجام بماند یا خیر؛ به نظر من کنگره هم تصمیمی مبنی بر خروج رسمی آمریکا از برجام نخواهد گرفت، چرا که هدف آمریکایی‌ها این است که برجام بماند و آن‌ها از ظرفیت‌های برجام برای فشار به ایران استفاده کنند.

وی با بیان اینکه آمریکا هم می‌خواهد برجام را داشته باشد و هم محدودیت‌های بیشتری برای ایران ایجاد کند گفت: آمریکایی‌ها می‌خواهند تحریم‌ها را به گونه‌ای افزایش دهند که ایران نتواند ادعایی مبنی بر نقض برجام را مطرح کند و آمریکایی‌ها تا 9 آبان فرصت دارند که اعلام کنند آیا می‌خواهد سپاه را در بین گروه‌های تروریستی قرار دهند یا خیر.

کارشناس مسائل سیاست خارجی افزود: قانون آمریکا می‌گوید که سپاه باید در ذیل گروه‌های تروریستی قرار بگیرد و سوال این است که آیا ترامپ می‌خواهد از امکان "عدم اجرای قانون" که در اختیار دارد استفاده کند یا نه و تکلیف این موضوع هم احتمالا تا چند روز دیگر و با سخنرانی ترامپ مشخص خواهد شد.

استراتژی آمریکا چیست؟ ایران چه کند؟

ایزدی عنوان کرد: استراتژی آمریکا، استفاده از ظرفیت‌های برجام، تحریم‌ بیشتر، فشار بیشتر و همراه کردن اروپایی‌ها با خود برای گرفتن امتیازات بیشتر است.

وی با بیان اینکه دولتمردان ما باید برخی سیاست‌های اعلامی خود را تغییر دهند اظهار داشت: ما باید بگوییم که چه زمانی آمریکا را خارج از برجام می‌دانیم و بعد باید تشویق کنیم که این اتفاق رخ ندهد چرا که ما به تعهداتمان عمل کرده‌ایم اما آمریکا به تعهدات خود عمل نکرده است و خروج آمریکا از برجام در شرایط فعلی برای ما سودی ندارد.

کارشناس مسائل سیاست خارجی گفت: ما خودمان از منتقدان برجام بودیم و الان هم که این توافق اجرایی شده مشکلات آن بیشتر آشکار شده است اما با توجه به هزینه‌هایی که ما دادیم بازگشت به روز اول قبل از برجام به سود ما نیست و در این زمینه ادبیات خیلی از مسئولان باید تغییر کند.

ایزدی تصریح کرد: اینکه آقای روحانی می‌گوید برجام انقدر منافع داشته که 10 ترامپ هم ‌نمی‌تواند برجام را از بین ببرد، این ادبیات تصوری که در طرف مقابل ایجاد می‌کند این است که اگر ما 10 برابر هم به ایران فشار وارد کنیم، ایران برجام را رها نخواهد کرد؛ طرف مقابل به دنبال این است که آستانه تحمل ایران را بداند و ما باید بگوییم که آستانه تحمل ما کم است.

وی افزود: تعریف بیش از اندازه از برجام باید متوقف شود و مسئولان باید اظهارات انتخاباتی خود را تمام کنند، ما باید اعلام کنیم اگر آمریکا خارج شود ما نه تنها حق خود می‌دانیم از برجام خارج شویم، بلکه حق خود می‌دانیم که ازNPT خارج شویم؛ یعنی طرف مقابل به این نتیجه برسد که  اگر از برجام خارج شود ما به حالتی بهتر از شرایط قبلی بر می‌گردیم.

کارشناس مسائل سیاست خارجی با اشاره به حمایت لسانی مسئولان اروپایی از برجام اظهار داشت: حرف زدن کافی نیست، این اقداماتی که آمریکا انجام می‌دهد خلاف قوانین بین المللی است و اروپا باید اعلام کند که در مقابل آمریکا از شرکت‌های اروپایی حفاظت خواهد کرد اما این کار را انجام نداده است.

ایزدی ادامه داد: ما باید اقدامات دیگری هم داشته باشیم که البته ناقض برجام نباشد، برای مثال ما می‌توانیم در حوزه مهندسی هسته‌ای در کشور سرمایه‌گذاری کنیم، دانشگاه احداث کنیم و اقدامات علمی را تقویت کنیم، یک زمانی دانشجویان خوب کشور ما وارد رشته مهندسی هسته‌ای می‌شدند اما امروز از این رشته ناامید شده‌اند می‌گویند این رشته آخر و عاقبت ندارد.

وی عنوان کرد: ما باید برای طرف مقابل "تعریف هزینه" داشته باشیم تا آمریکایی‌ها بدانند که وقتی طرح "تحریم بیشتر، فشار بیشتر" اجرا می‌کنند این طرح برای آن‌ها هزینه‌هایی خواهد داشت و امروز باید سوال رسانه‌ها از دولتمردان این باشد که در مقابل اقدامات آمریکایی‌ها چه هزینه‌ای برای آن‌ها خواهند تراشید.

کارشناس مسائل سیاست خارجی گفت: اگر برجام را با این روند فعلی ادامه دهیم، ما متضرر خواهیم شد؛ ما باید طوری رفتار کنیم که طرف مقابل خیال نکند ما "عاشق برجام" شده‌ایم.

انتهای پیام/

برچسب‌ها: 

دیدگاه شما

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
کنگره ملی8000شهیداستان همدان