به گزارش پایگاه خبری صبح الوند به نقل از خبرگزاری فارس، مردم ایران اسلامی در روز 24 خرداد با حضور حماسی در پای صندوقهای رأی حسن روحانی را به عنوان رئیس جمهور یازدهم برگزیدند.
حسن روحانی در روز 12 مرداد حکم تنفیذ ریاست جمهوری را از مقام معظم رهبری دریافت و در 13 مرداد ماه نیز تحلیف خود را در مجلس شورای اسلامی انجام داد.
دولت یازدهم با شعار تدبیر و امید کار خود را آغاز کرد و با تغییرات در بدنه مدیریتی کشور، استانها نیز منتظر تغییر مدیریت ارشد بوده و در مدت مدت عمر بیش از 70 روزه دولت یازدهم، تاکنون استاندار 15 استان تغییر و 16 استان دیگر منتظر تعیین تکلیف مدیریت ارشد هستند.
همدان هم یکی از استانهایی که منتظر تعیین تکلیف مدیرت ارشد است و در بلاتکلیفی به سر میبرد.
در مدت روی کار آمدن دولت یازدهم، نمایندگان مجلس، افراد صاحب منصب و ذینفوذان در استان تلاشهایی را برای تأثیرگذاری بر نظر وزیر کشور برای معرفی استاندار داشتند.
در این مجال قصد پرداختن به تلاش نمایندگان و برخی دیگر در داخل و خارج از استان برای معرفی استاندار آینده را نداریم، بلکه در این نوشتار به سراغ احزاب همدان رفتیم و ملاکها، شاخصها و معیارهای استاندار آینده همدان را از آنها جویا شدیم.
استاندار فعلی همدان «علی محمد آزاد» در روز 18 مرداد ماه سال 91 به جای «کرمرضا پیریایی» به ساختمان سبز استانداری آمد و در مدت 434 روز استانداری همدان توانست پریشانی و التهاب ایجاد شده در مدیریت ارشد استان که میراث پیریایی در همدان بود، کنترل و همدان را در آرامش مدیریت کند.
* عملکرد «آزاد» در همدان خوب بوده است
دبیر جبهه پایداری استان همدان در گفتوگو با خبرنگار فارس با بیان اینکه مهمترین مشکل استان اشتغال است، اظهار داشت: استاندار آینده باید با رویکرد اشتغالزایی و توجه به ظرفیتهای بخش کشاورزی همدان کار خود را آغاز کند.
حجتالاسلام احمد حسین فلاحی افزود: در دولتهای گذشته به بخش کشاورزی در استان بیتوجهی شده و کشاورزی سهم بسزایی در توسعه همه جانبه کشورها دارد.
وی ادامه داد: در بخش کشاورزی میتوان با هزینههای کم و با استفاده از سرمایههای بومی اشتغالزایی خوبی را ایجاد کرد و استاندار آینده همدان باید به این مهم توجه ویژهای بکند.
دبیر جبهه پایداری استان همدان به نظر مجمع نمایندگان استان درباره استاندار همدان اشاره کرد و یادآور شد: نمایندگان استان در مجلس اصرار بر ماندن استاندار فعلی «علی محمد آزاد» دارند.
وی گفت: علی محمد آزاد تجربه کار در استانهای خاصی چون سیستان و بلوچستان را دارد و کار کردن در استان همدان برای او سخت و سنگین نیست و توان اداره استان را دارد.
فلاحی یکی دیگر از معیارهای استاندار همدان را توجه به رویکردهای فرهنگی دانست و ابراز داشت: همدان با استانهای مرزی همسایه بوده و مهاجرتهای زیادی به همدان شده و باید رویکرد خاص فرهنگی برای جلوگیری از تأثیرپذیری استان از فرهنگهای دیگر را داشته باشد.
وی اضافه کرد: استاندار همدان باید توان مدیریت و کنترل فرهنگهای مختلف در همدان را داشته باشد و از بروز مشکلات فرهنگی جلوگیری کند و استاندار فعلی با توجه به سوابق مدیریتی خود در استانهای مختلف در بخش فرهنگی عملکرد خوبی دارد.
دبیر جبهه پایداری استان همدان تصریح کرد: استاندار به عنوان نماینده دولت در استان باید بر همه امور و بخشهای مختلف استانی تسلط داشته باشد.
* عزل و نصبها هدفمند باشد
وی با اشاره به عزل و نصبهای انجام گرفته در استان خاطرنشان کرد: عزل و نصبها باید با هماهنگی استاندار و هدفمند انجام شود.
فلاحی یادآور شد: نمیتوان در تهران نشست و برای همدان تصمیم گرفت و استاندار یا باید بومی باشد و یا اینکه شناخت دقیقی از ظرفیتها و مسائل همدان داشته باشد و در داخل استان برای استان تصمیمگیری کند.
*احزاب نقش آگاهی بخشی در جامعه دارند
دبیر حزب مردمسالاری همدان نیز با بیان اینکه احزاب باید نقش مؤثری در آگاهی ارتقاء نقش شهروندان را ایفا کنند، اظهار داشت: دموکراسی در بستر خودش توأم با آگاهی، آزادی و حق مشارکت شهروندان بوده که در مکانیسم اصلی احزاب شکل نگرفته است.
جواد گیاهشناس با اشاره به اینکه در انتخابات شاهد حضور نامها و لیستهای مختلفی هستیم که مشخص نیست خاستگاه و مراکزی که آنها را حمایت میکنند، کجاست، گفت: معمولاً در انتخابات گروههای بینام و نشانی یک شبه ایجاد شده و در عرصه انتخابات فعالیت میکنند.
وی افزود: یکی از مسئولیتهای احزاب برعهده گرفتن مسئولیت عملکرد خودشان است و در استان همدان احزاب بستر مناسبی برای فعالیت نداشتند و باید توجه بیشتری به احزاب شود.
دبیر حزب مردمسالاری همدان با اشاره به اینکه با تغییر دولت مدیریت اجرایی هم تغییر میکند، تصریح کرد: حق طبیعی دولت است که متناسب با شعارها و قولهای خودش مدیریت ارشد استان را تغییر دهد.
* تغییر مدیریت ارشد استان امری طبیعی است
وی اضافه کرد: تغییر مدیریت ارشد استان یک امر طبیعی باید جلوه کند و خیلی مسئله خاصی نیست.
گیاهشناس با بیان این که همدان با توجه به داشتن ظرفیتهای بسیار زیاد، توسعه قابل توجه و سازماندهی شدهای نداشته است، ابراز داشت: فردی که پست استانداری همدان را قبول میکند باید از فضای استان شناخت داشته باشد.
وی با بیان اینکه نارساییهایی در برخی ابعاد اقتصادی، اجتماعی و رویکردهای سیاسی در استان ملموس و مشخص است، بیان داشت: استاندار با شناخت کامل و کافی از موقعیت استان باید توانایی مدیریت منابع مختلف و متعدد در همدان را داشته باشد.
دبیر حزب مردمسالاری همدان افزود: یک فرد معتدل میتواند موقعیت مناسب را در شرایط نیاز کشور به امنیت و آرامش برای مدیریت کشور را ایجاد کند.
* «آزاد» به علت کمبود فرصت توان مدیریتی را در استان ایجاد نکرد
وی به استاندار فعلی همدان اشاره کرد و یادآور شد: علی محمد آزاد توان مدیریتی را در همدان ایجاد نکرد و یکی از دلایل این عدم توفیق کمبود فرصت ایشان در استانداری همدان بود که در سال پایانی دولت دهم به همدان آمد.
گیاهشناس ابراز داشت: با توجه به ضعفهایی که در مدیریت استان و عدم همگرایی و عدم توجه به منافع اصلی استان و منطقه شاهدیم، انتخاب استاندار با چالشهای بسیاری مواجه شده است.
وی تغییر استاندار همدان را یکی از ضروریات دانست و افزود: به نظر ما هنوز ضرورت تغییر استاندار در مجمع نمایندگان استان وجود ندارد.
دبیر حزب مردمسالاری همدان گفت: پیام مردم در 24 خرداد تغییر رویکردها بود و استراتژی جدیدی برای دولت ترسیم شد که هنوز مجمع نمایندگان استان به این مهم توجه نمیکنند و به دنبال ابقاء استاندار فعلی هستند که بر خلاف نظر و خواست مردم در انتخابات است.
* عدم معرفی استاندار به زیان همدان است
دبیر حزب مؤتلفه اسلامی همدان نیز در این ارتباط نخستین ملاک استاندار آینده همدان را بومی بودن دانست و گفت: یک استاندار بومی با شناخت مسائل، مشکلات و ظرفیتهای همدان، میتواند استان را به نحو مطلوب مدیریت کند.
محمود الفت تجربه کار استانداری را یکی دیگر از ملاکهای استاندار آینده همدان برشمرد و تصریح کرد: استاندار نباید با کار بیگانه نباشد و شایستگی این پست را داشته باشد.
وی اضافه کرد: استاندار همدان باید بر مدار اعتدال حرکت کرده و تعهد به خدمت به مردم را نیز سرلوحه کار خود قرار دهد.
دبیر حزب مؤتلفه اسلامی همدان با بیان اینکه در همدان به تغییر نیاز داریم، ابراز داشت: استاندار فعلی فرد خوبی است، اما در طول بیش از یک سال گذشته مدیریت وی در همدان، عزم واقعی برای اداره استان از «آزاد» مشاهده نکردیم.
وی با اشاره به اینکه برای انتخاب استاندار همدان وقت گذشته و دیر شده است، اذعان کرد: عدم معرفی استاندار به زیان همدان بوده و زمان را بیهوده از دست دادیم و از فرصت فصل کاری در همدان استفاده نکردیم.
* ضرورت انتخاب استاندار بومی برای همدان
دبیر حزب عدالت طلبان ایران اسلامی با بیان اینکه استاندار آینده همدان باید فردی بومی باشد، گفت: استاندار بومی با شناخت دقیق از وضعیت استان با اولویت بندی مسائل و مشکلات استان بهتر میتواند تصمیمگیری کند.
محمدرضا سلیمانی افزود: استان همدان دارای ظرفیتهای بسیاری در زمینههای مختلف است که استاندار آینده باید با استفاده از این ظرفیتها به توسعه هرچه بیشتر همدان کمک کند.
وی اضافه کرد: یکی از ملاکهای اصلی استاندار آینده همدان حرکت در مسیر اعتدال و پایبندی و به ارزشهای انقلاب اسلامی است و باید تعامل سازندهای با احزاب، نمایندگان و دیگر دلسوزان استان داشته باشد
* عدم وابستگی استاندار به تهران/ داشتن دغدغه توسعه همدان
دبیر جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی همدان، با بیان اینکه استاندار همدان نباید وابستگی به تهران داشته باشد، اظهار کرد: یک استاندار خوب اما وابسته به تهران نمیتواند برای استان همدان کاری انجام دهد.
حیدرعلی بابایی گفت: استاندار متوسط اما بومی که شناخت دقیقی از استان داشته و برای توسعه همدان دغدغه دارد، بهتر از استاندار خوب اما وابسته به تهران است.
وی اضافه کرد: استاندار باید از جنس مردم باشد و تفاوتی نمیکند که همدانی باشد و یا اهل ایلام و خرم آباد، اما غیر از این باشد، فقط به فکر جلب رضایت مرکز است.
دبیر جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی همدان یکی دیگر از ویژگیهای استاندار همدان را پاسخگویی به مردم در قبال عملکردهای خود دانست و ابراز داشت: استاندار باید گوش شنوایی برای شنیدن مسائل پیش روی مردم داشته و بتواند در راستای رفع مشکلات جامعه تلاش کند.
* اسامی مطرح شده در رسانهها هیچ کدام گزینه دولت برای استانداری همدان نیستند
یک فعال سیاسی در همدان با اشاره به اینکه مردم در همه دولتها سهیم هستند، گفت: کشور با یک رئیس جمهور درست نمیشود و همه مردم و مسئولان باید با وحدت و همدلی در راستای رشد و توسعه کشور تلاش کنند.
بهروز کارخانهای گفت: در هر انتخاباتی برخی افراد انتظاراتی دارند و در استان همدان نیز برخی از اصلاحطلبان و غیر اصلاحطلبان به گونهای حرکت کردند که میخواستند استاندار آینده همدان از بین آنها انتخاب شود.
وی افزود: کسانی که تاکنون اسم آنها برای استانداری همدان مطرح شده هیچ کدام کاندیدای وزارت کشور برای احراز پست استانداری همدان نبودند.
این فعال سیاسی ابراز داشت: برخی از رسانهها حتی نامهایی را به عنوان کاندیدای استانداری همدان مطرح کردند، که خودشان هم از این موضوع خبر نداشتند.
وی گفت: استاندار همدان باید فردی توانمند و با شناخت کافی از ظرفیتها و توانمندیهای استان برای پیشبرد اهداف عالی نظام اسلامی و در راستای توسعه و پیشرفت ایران اسلامی باشد.
کارخانهای بیان داشت: استاندار نباید حب قدرت نداشته باشد و باید با ارائه برنامه کاری برای استان فعالیت کند.
امیدورایم همه احزاب، مجمع نمایندگان، افراد ذینفوذ و فعالان سیاسی به همگرایی و وحدت نظر برای حفظ منافع استان و توسعه روز افزون همدان برسند و باهم برای انتخاب و یا ابقاء استاندار فعلی تصمیمگیری کنند.
اختلاف و تشتت آراء جز وارد کردن آسیب و زیان به استان ارمغان دیگری به همراه ندارد.
گزارش از: سردار فارسی
دیدگاه شما