به گزارش پایگاه خبری صبح الوند، این روزها و در آستانه مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1+5 که قرار است در ژنو برگزار شود، در رسانه های جمعی بحثی در گرفته ذیل عنوان " ماموریت دیپلماسی برای گشایش اقتصادی".
در این که بخشی از مشکلات اقتصادی کشور در شرایط کنونی در ارتباط با مساله تحریم و فشارهای خارجی است شکی نیست، اما به هر حال باید اذعان داشت که این میزان به قدری نیست که قائل شویم همه مشکلات موجود بدین خاطر است و از این رو صرفاً در پرتو دیپلماسی قابل رفع است، خاصه آن که این مهم بخواهد به قیمت برقراری رابطه ی نامعقول با شیطان بزرگی به نام آمریکا تمام شود!
البته ناگفته نماند که تلاش های آغاز شده در راستای کاهش و رفع تحریم های ظالمانه از سوی دولت محترم امری است قابل تقدیر، کما این که مقام معظم رهبری نیز چندی پیش در جمع نظامیان بدین مساله اشاره داشته و فرمودند که ما به تحرکات دیپلماتیک مسئولان خودمان خوشبین هستیم. معظم له البته بارها بر لزوم حرکت بر مدار عزت ، مصلحت و حکمت در سیاست خارجی تاکید کرده و خواستار هوشیاری مضاعف دست اندرکاران در عرصه مذاکرات با دیگر کشورها شده اند.
از این منظر، تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان باید مراقب باشند که در ژنو مرتکب برخی اشتباهات تاکتیکی که در سفر نیویورک به وقوع پیوست نشده و با کمترین هزینه ممکن بتوانند بیشترین دستاورد را برای کشور و نظام اسلامی به ارمغان آورند.
البته نباید در کوتاه مدت نسبت به حل یکباره مساله هسته ای دلخوش کرد ، لیکن باید مراقب ترفندهای طرف مقابل از جمله دام مذاکره برای مذاکره بود.
نکته حایز اهمیت دیگر آن که درمقوله هسته ای باید نگرشی ملی و فراجناحی داشت، چه آن که امروز لزوم برخورداری از انرژی صلح آمیز هسته ای در هسته ی مرکزی منافع و مسایل درجه یک ملی ما قرار دارد.
نمایش وحدت ملی در این رابطه علاوه بر آن که نمودِ قدرت ملی خواهد بود ، چشم طمع دشمنان را هم کور خواهد کرد از این حیث که خدای ناکرده بخواهند به بهانه اختلافات داخلی راه نفوذی برای دست یابی به مقاصد شوم خود پیدا کنند؛ بدون تردید در این باره التزام عملی و نه شعاری به منویات و بیانات مقام معظم رهبری راهگشاست.
فهم دقیق بحثی که رهبر معظم انقلاب اخیراً مبنی بر نرمش قهرمانانه مطرح نمودند، بهترین راهی است که می تواند در موفقیت عزتمندانه تیم مذاکره هسته ای کشورمان در مذاکرات آتی ژنو بسیار کلیدی و تاثیرگذار باشد.
در هر صورت آنچه مهم است این که با حفظ اصول و رویکرد کلان آرمان گرایانه و انقلابی بتوان از ظرافت های موجود در هنر دیپلماسی بیشترین بهره را با تاکتیک های مختلف بُرد تا اهدا مورد نظر هر چه بهتر محقق گردد. انشاالله./قم فردا
دیدگاه شما