اوقات شرعی

 

آخرین اخبار

14. مهر 1392 - 10:40   |   کد مطلب: 2285
امام جواد(ع) مشعل نورانی و پرچم دار ولایت بودند که در زمان خفقان و در عصر ظهور فرقه های انحرافی راه را بر شیعیان روشن کردند و اجازه ندادند دشمنان کوچکترین خدشه ای به اعتقادات شیعه وارد کنند.

به گزارش پایگاه خبری صبح الوند به نقل از سایت صبح توس، امام جواد(ع) امام نهم شیعیان و فرزند اما م رضا(ع) بودند که کرامات و معجزات فراوانی در ولایت و امامت داشتند و چون دشمنان ایشان را با وجود سن کم شان مانعی برای حکومت خود می دانستند در 220 هجری در آخر ماه ذی القعده و مصادف با چنین روزی ایشان را به شهادت رساندند.

گرداب عقیدتى برای شیعیان عامى

علی اکبر مرادیان یک کارشناس دینی به خبرنگار صبح توس می گوید: با آغاز امامت امام جواد(ع) به علت سن کم ، شیعه، به خصوص شیعیان عامى با یک گرداب عقیدتى مواجه شدند.

مرادیان می افزاید: امام رضا (ع) قبل از شهادتش بارها بر امامت امام جواد (ع) تاکید فرمودند و براى رفع تردید برخى از شیعیان به جریان نبوت حضرت عیسى اشاره مى کردند که سن او زمانى که به نبوت رسید کمتر از سن فرزند من بوده است.

وی با اشاره به تردید شیعیان پس از شهادت امام رضا (ع) تصریح می کند: این امر موجب شد که برخى از شیعیان به دنبال عبدالله بن موسى، برادر امام رضا (ع) بروند.

مرادیان عنوان می کند: اما حاضر نبودند بى دلیل امامت وى را بپذیرند، لذا گروهى پیش عبدالله بن موسی جمع شده پرسش هایى مطرح کردند و هنگامى که وى را در پاسخگویى ناتوان دیدند، او را ترک کردند.

این کارشناس دینی می گوید: البته بیشتر شیعیان به خاطر روایاتى که از رسول اسلام(ص) رسیده بود، امامت حضرت جواد (ع) را پذیرفتند و در این باره تردید نداشتند.

وی تاکید می کند: هر چند با توجه به کمى سن آن حضرت، ضرورت تحقیق و بررسى بیشتر مطرح بود اما شیعیان جز افراد نادرى، امامت آن بزرگوار را پذیرفتند.

مکار ترین خلیفه عباسی

مرادیان می گوید: مأمون بزرگترین خلیفه عباسى ، دوراندیش ترین و در عین حال مکارترین و دو روترین آنان بوده است و کوششهاى متعددى براى کسب پیروزى نهایى و قطعى بر اندیشه شیعه امامى، چه در زمان امام رضا(ع) و چه در زمان امام جواد(ع) بکار برده است.

وی با اشاره نیرنگ های بی شمار مامون اظهار می کند: او پس از آنکه به اشتباه گذشتگانش در رفتار با اهل بیت(ع)پى برد، تلاش کرد به روشى نو و در نوع خود بى نظیر، که در پس آن نیرنگ و توطئه اى بزرگتر نهفته بود رفتار کند.

این کارشناس دینی تاکید می کند: او باجمع کردن علمای اهل گفتگوو مناظره، در صدد بود امام را در خصوص بزرگترین مدعاى او و پدرانش مبنى بر داشتن علم خاص به علوم و آثار پیامبر اکرم شکست دهد.

وی می افزاید: هدف مامون این بود که با شکست دادن امام رضا (ع) در مسأله امامت، مذهب تشیع سقوط کند وبراى همیشه خورشید شیعه و امامان شیعه خاموش شده. و به این ترتیب بزرگترین مانع حکومت حاکمان غاصب و ستمگر بنى عباس از میان برداشته شود.

مرادیان در ادامه تصریح می کند: حتى هدف مأمون از واگذارى ولایتعهدى به امام رضا (ع) این بود که قداست معنوى امام نزد مردم کم شده و مردم ببینند امام زاهد نیست وبه مقامات دنیوى علاقمند است.

تلاش برای نابودی عقاید شیعه

وی عنوان می کند: بعد ازشهادت امام رضا (ع) مأمون همین شیوه را درباره امام جواد (ع) نیز به مورد اجرا گذاشت به ویژه اینکه سن امام جواد (ع) کم بود، علاقه مأمون براى این کار بیشتر شد، تا بدین طریق عقاید شیعه را از بین ببرد.

مرادیان با اشاره به روایتی از یکی از شیعیان معتقد می گوید: مأمون براى نیرنگ زدن به امام جواد(ع) به هر مکر و حیله اى دست زد و چون به نتیجه ای نرسید دخترش را به نکاح ایشان در آورد.

حضرت جواد (ع ) امام نهم شیعیان در سال 195هجری در مدینه متولد شدند . نام ایشان محمد معروف به جواد و تقی است مادر گرامی اشان خیزران نام داشت و ایشان تنها فرزند پسر امام رضا(ع) بودند که هنگام شهادت پدر بزرگوارشان 8 ساله بودند و در اواخر ماه صفر سال 203هجری به مقام امامت رسیدند.

مامون عباسی که از نفوذ باطنی امامان و گسترش فضایل آنها در بین مردم می ترسید سعی کرد امام جواد(ع) را تحت مراقبت خاص خود قرار دهد.

ماموری در درون خانه امام جواد(ع)

خدیجه نظری مدرس حوزه می گوید: مأمون نخستین کاری که کرد ، دخترش ام الفضل را به ازدواج حضرت امام جواد (ع ) درآورد ، تا از درون خانه مراقبی دائمی بر ای امام گذاشته باشد.

وی می افزاید: مأمون با تشکیل مجالس بحث و مناظره می خواست به خیال خود امام رضا(ع ) را در تنگنا قرار دهد که به جایی نرسید و در مورد فرزندشان حضرت جواد (ع ) نیز چنین روشی را به کار بست به خصوص که در آغاز امامت هنوز امام جواد (ع ) سن کمی داشتند.

نظری ابراز می کند: امام جواد (ع ) در دوره ای که فرقه های مختلف اسلامی و غیر اسلامی در میدان رشد و نمو یافته بودند و دانشمندان بزرگی در این دوران ، زندگی می کردند و علوم و فنون سایر ملتها پیشرفت کرده و کتابهای زیادی به زبان عربی ترجمه و در دسترس قرار گرفته بود ، با آن سن کم وارد بحثهای علمی شده و برخلاف تصور مامون هیچوقت کم نیاوند.

وی با اشاره به اینکه دوران عمر امام جواد(ع) 25سال و دوره امامتشان 17سال بودمی افزاید: آثار فکری و روایات فراوانی از ایشان نقل شده است که در همه زمان ها به ویژه در آن عصر خفقان راه گشای مسلمانان و شیعیان بوده است. امام جواد(ع) در آخر ماه ذی القعده سال 220هجری بوسیله انگور زهر آلود و توسط دختر مامون ام الفضل که همسر امام بود در 25 سالگی به شهادت رسیدند و قبر مطهرشان درکاظمیه زیارتگاه شیعیان است.

امام جواد(ع) مشعل نورانی و پرچم دار ولایت بودند که در زمان خفقان و در عصر ظهور فرقه های انحرافی راه را بر شیعیان روشن کردند و اجازه ندادند دشمنان کوچکترین خدشه ای به اعتقادات شیعه وارد کنند و بعد از ایشان فرزندشان امام هادی (ع) که فرزند زنی صالحه به نام ام ولد بود به امامت رسیدند و پرچم هدایت را در دست گرفتند تا شیعیان در این کوران های زندگی و با وجود معاندان فراوان گمراه نشوند.

دیدگاه شما

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
کنگره ملی8000شهیداستان همدان