به گزارش صبح الوند به نقل از ایرنا، حمیدرضا الوند افزود: اختلالات بینایی در طول زمان ایجاد می شود و باید برای مداخله به هنگام در تنبلی چشم، کودکان در رده سنی سه تا 6 سال، سه تا چهار مرحله مداخله غربال شوند.
وی ادامه داد: کودکانی که در مرحله انجام غربالگری در پایگاه ها مشکوک به تنبلی چشم باشند باید به اپتومتریست مراجعه کنند و در صورت نیاز به مداخله تخصصی و عمل جراحی به مراکز تخصصی و پزشک معالج ارجاع شوند.
وی یادآور شد: تنبلی چشم به علت ظاهر سالم چشم قابل تشخیص نیست و به همین جهت باید کودکان از این نظر معاینه شوند و اگر کودکان زمان طلایی غربالگری را از دست بدهند، دیگر نمی توان اختلالات بینایی اعم از کم بینایی و یا نابینایی را درمان کرد.
مدیرکل بهزیستی استان همدان تاکید کرد: این سازمان به دنبال پوشش 100 درصدی طرح غربالگری تنبلی چشم کودکان سه تا 6 ساله است اما در استان همدان پوشش این طرح به دلیل بی اطلاعی خانواده ها از مشارکت مستمر در طرح، حدود 70 تا 80 درصد است.
الوند ادامه داد: برنامه پیشگیری از تنبلی چشم در راستای پیشگیری، کشف و مداخله به هنگام اختلالات بینایی از ابتدای آبان ماه سال جاری در استان همدان آغاز شد و اگرچه این طرح در دیگر استان ها تا پایان آذرماه انجام می شود اما در استان همدان به دلیل پراکندگی روستاهای استان و شرایط جوی، این برنامه تا پایان بهمن ماه ادامه خواهد داشت.
مدیرکل بهزیستی استان همدان با بیان اینکه طرح غربالگری چشم در تمامی روستاهای استان به وسیله غربالگری زیر پوشش سیاری قرار می گیرد افزود: این طرح در 9 پایگاه دائمی استان همدان برگزار می شود و در زمان اجرای طرح بیش از 100 پایگاه غیر دائمی شامل مهدهای کودک منتخب فعال هستند و اداره های بهزیستی شهرستان ها نیز آماده خدمت رسانی هستند.
الوند گفت: هزینه معاینه در پایگاه های سنجش بینایی در شهرها 20 هزار ریال و در روستاها 10 هزار ریال است و معاینه همه کودکان ارجاع شده به مرحله تشخیص توسط بینایی سنج (اپتومتریست ) رایگان است و هزینه توسط سازمان بهزیستی پرداخت می شود.
الوند گفت: امسال حدود 72 هزار کودک سه تا 6 ساله در استان همدان مشمول طرح هستند که پیش بینی می شود از این تعداد، 59 هزار کودک زیر پوشش برنامه قرار گیرند.
در سال گذشته بیش از 57 هزار کودک سه تا 6 ساله استان همدان زیر پوشش طرح غربالگری تنبلی چشم قرار گرفته اند که در بین این کودکان سه هزار و 570 کودک مشکوک تشخیص و به بینایی سنج ارجاع شدند که از این تعداد کودکان مشکوک تشخیص داده شده یک هزار و 672 کودک به نوعی اختلالات بینایی دچار بودند.
همچنین در سال گذشته بیش از 250 میلیون ریال کمک هزینه خرید عینک به کودکان بی بضاعت استان همدان پرداخت شده است.
تنبلی چشم یا «آمبلیوپی» نوعی اختلال بینایی است که دید را کاهش می دهد و پیشرفت آن منجر به کم بینایی و حتی نابینایی می شود بنابراین این اختلال در یادگیری و تمرکز کودکان تاثیرات سوء دارد و فرد را در معرض حوادث قرار می دهد.
انتهای پیام /*
دیدگاه شما