به گزارش پایگاه خبری صبح الوند، ابراهیم کارخانهدر کارگروه اشتغال و سرمایهگذاری استان همدان با بیان اینکه چالشیترین معضل جمهوری اسلامی ایران مسئله اشتغال است، اظهار داشت: مسئله ایجاد اشتغال اگر چارهاندیشی نشود به موضوع امنیتی تبدیل خواهد شد.
وی افزود: در ایران همه نوع منابع وجود دارد و رتبه نخست نفت و گاز جهان را به خود اختصاص دادیم و از نظر منابع انسانی و هوشمندی از میانگین جهانی بالاتر هستیم.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس با اشاره به اینکه ایران رتبه نخست معادن روی را در جهان به خود اختصاص داده است، تصریح کرد: رتبه سوم معادن مس و رتبه نهم معادن آهن نیز متعلق به ایران است.
وی اضافه کرد: مشکل کشور ایران در مدیریت منابع است و متأسفانه نتوانستیم مدیر برای استفاده از منابع تربیت کنیم.
کارخانه با بیان اینکه مسئله اشتغال با برگزاری جلسات این چنینی حل نمیشود، ابراز داشت: طبق آمار در استان همدان برای 15 هزار و 334 نفر اشتغال ایجاد شده و در کل کشور نیز آمار بیشتر از این ارائه میشود، اما مردم همچنان به دنبال کار هستند.
وی با اشاره به اینکه مسئله بیکاری به رأس هرم فارغالتحصیلان دانشگاهی رسیده است، اذعان کرد: هر سال دانشگاههای کشور بیش از 200 هزار نفر نیروی بیکار تولید و به جامعه عرضه میکنند و ظرف ساختاری کشور بیشتر از این برای ایجاد اشتغال جواب نمیدهد و باید راهکاری مناسب اندیشیده شود.
نماینده مردم همدان در مجلس گفت: ما آمار دقیقی از میزان بیکاران در کشور نداریم و بیکاران دارای شناسنامه بیکاری نیستند.
وی خاطرنشان کرد: باید بیکاران را براساس مدارک تحصیلی، مهارتی و توانمندی و یا با ساماندهی افرادی که وام گرفته و تسهیلات را در جای دیگری هزینه کردند، طبقهبندی کرد.
کارخانه با بیان اینکه برای ساماندهی بیکاران و شاغلان به سامانه ثبت شاغلان نیاز داریم، ابراز داشت: اگر بیکاران در این سامانه به صورت دقیق ساماندهی شوند بعد از اشتغال به کار از لیست خارج و به این طریق آمار شاغلان و بیکاران مشخص میشود.
وی با تأکید بر اینکه انضباط اجتماعی و برنامهریزی نداریم، گفت: در کل کشور نیروها به صورت پراکنده ساعتی، قراردادی و پیمانی کار میکنند و باید در استخدامها عدالت رعایت شود.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس افزود: در کشور زیرساختها مهیا نیست و نظام مهندسی و نظام ایده و تولید کار در کشور ایجاد نشده است.
وی با بیان اینکه مسائل باید زیرساختی حل شود و با کارهای رونمایی هیچ مشکلی رفع نمیشود، خاطرنشان کرد: برای ایجاد اشتغال باید تغییر و تحولی اساسی در ساختار اشتغال زایی کشور صورت گیرد.
کارخانه در ادامه به موضوع «سرباز صنعت» اشاره کرد و یادآور شد: فارغالتحصیلان دانشگاه میتوانند دوران سربازی خود را در صنایع با کسب مهارت گذرانده و باعث افزایش کیفیت محصولات تولیدی نیز شوند.
وی افزود: برای دانشجویان در حین تحصیل میتوان مهارت آموزی را منطبق با رشته تحصیلی ارائه و در پایان نیز مدرک علمی مهارتی داد.
نماینده مردم همدان در خانه ملت به نظارت در کارها اشاره کرد و یادآور شد: با ایجاد هستههای نظارتی میتوان از ظرفیت هزاران فارغالتحصیل دانشگاهی برای نظارت در کارها استفاده کرد.
وی با بیان اینکه نظارت بزرگترین مشکل در کشور است، بیان داشت: 30 هزار میلیارد تومان به بنگاههای اقتصادی پرداخت شد و به علت نبود نظارت پولها در جایی دیگر هزینه شدند.
کارخانه ابراز داشت: یکی از مسائل پیش روی ایجاد اشتغال عدم ارتباط بین دانشگاه و صنعت است که باید برای برقراری ارتباط بین دانشگاه و صنعت شرکتهای دانش بنیان را با اشتغال هزاران فارغالتحصیل ایجاد کرد.
وی با بیان اینکه برای رونق فضای کسب و کار به خط اعتباری نیاز داریم، گفت: برای استان در سال جاری تلاش میشود که هزار میلیارد تومان خط اعتباری باز شود.
دیدگاه شما