به گزارش پایگاه خبری صبح الوند، از قبل معلوم بود که مراسم بزرگداشت مادر فرمانده نیروی قدس سپاه چه مراسم باشکوهی خواهد بود.
همه برای عرض تسلیت آمده بودند، برای همین شاید حسینه «عاشقان ثارالله» ستاد فرماندهی کل سپاه به عنوان محل مراسم انتخاب شده بود تا ازدحام جمعیت برای دوستداران حاج قاسم مشکل ساز نشود.
مراسم طبق برنامه، ساعت 14 با قرائت پیام فرمانده معظم کل قوا خطاب به سردار آغاز شد و در ادامه آن نیز پاسخ سردار که حالا خود را «کوچکترین سرباز» و نه «سرباز کوچک» میخواند، قرائت شد.
حاج قاسم به رسم تکریم حاضران، در ابتدای درب ورودی ایستاد و سردار حین سلامی جانشین فرمانده کل سپاه، سردار محمد شیرازی رییس دفتر نظامی فرمانده معظم کل قوا، سردار علی فدوی فرمانده نیروی دریایی سپاه، سردار امیرعلی حاجی زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه، سردار جعفر اسدی معاون بازرسی قرارگاه مرکزی خاتم، سردار مرتضی قربانی مشاور رییس ستادکل نیروهای مسلح و حجتالاسلام علی شیرازی مسئول نمایندگی ولی فقیه در نیروی قدس در کنار سردار قرار گرفتند. البته در دقایق پایانی، محسن رضایی فرمانده اسبق کل سپاه و دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام و سردار حسین دهقان وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح نیز به این جمع اضافه شدند.
* شخصیت های نظامی
سردار سرلشکر سید حسن فیروزآبادی رییس ستادکل نیروهای مسلح، سردار سرلشکر غلامعلی رشید جانشین ستادکل، سرداران سرلشکر محمد باقری و مصطفی ایزدی معاونان ستاد کل، سردار سرلشکر محمدعلی جعفری فرماند کل سپاه، سردار سرلشکر سید یحیی صفوی دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا، امیر سرلشکر محمد سلیمی مشاور نظامی فرمانده معظم کل قوا، امیر دریابان علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی، سردار غلامرضا محرابی، سردار محمد کاظمی، سردار قاآنی، سردار محمد پاکپور فرمانده نیروی زمینی سپاه، سردار احمد وحیدی وزیر سابق دفاع، سردار جباری فرمانده سپاه ولی امر، سردار مصطفی محمدنجار مشاور رییس ستاد کل، سردار اسماعیل احمدی مقدم فرمانده ناجا نیز ازجمله فرماندهان نیروهای مسلح بودند که همرزم و دوست قدیمیشان را در غم از دست دادن مادر، که خودش آن را «مصیبتی غیر قابل جبران» خوانده بود، تسلی خاطر دادند.
* شخصیتهای غیرنظامی
علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی، آیت الله صادق آملی لاریجانی رییس قوه قضائیه، محمود احمدی نژاد رییس جمهور سابق، حجتالاسلام علوی وزیر اطلاعات، حجتالاسلام حیدر مصلحی وزیر سابق اطلاعات، محمدرضا عارف، وحید حقانیان، مجید نامجو وزیر سابق نیرو، محمد جعفری رییس دفتر رییس مجلس شورای اسلامی، مهدی چمران، مصطفی پورمحمدی وزیر دادگستری، علی اکبر صالحی رییس سازمان انرژی اتمی، محمدجواد ظریف وزیر خارجه، حمید بقایی، غلامحسین الهام، محسن رفیق دوست، اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهور، حجت الاسلام محسنی اژهای دادستان کل کشور، عزت الله ضرغامی رییس سازمان صداوسیما، آیت الله موحدی کرمانی امام جمعه موقت تهران، بیژن زنگنه وزیر نفت، علی ربیعی وزیر تعاون، محمد حجتی وزیر کشاورزی از جمله شخصیتهای غیرنظامی حاضر در مراسم بودند.
* شخصیتهای خارجی
حاج قاسم را باید «فرمانده بینالمللی» سپاه بدانیم و برای همین هم بود که شخصیت های خارجی زیادی هم برای عرض تسلیت به وی آمده بودند.
محمدنصر نماینده ویژه خالد مشعل (حماس)، سید ابراهیم امین رییس دفتر سیاسی حزب الله لبنان، هادی عامری وزیر حمل و نقل عراق، اسامه النجیفی رییس پارلمان عراق، شیخ جلال صغیر امام جمعه مسجد براثا، رئیس هیئت علمای لبنان، الزواوی سفیر فلسطین در تهران، عدنان حسن محمود سفیر سوریه و نماینده ویژه بشار اسد هم از کسانی بود که برای ابراز همدردی آمده بودند اما مهمترین مقام خارجی حاضر در مراسم، رمضان عبدالله (شلح) دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین بود که البته حاج قاسم هم خوب این میهمان عزیزش را تکریم کرد.
اواخر سال 1995 میلادی، وقتی دکتر فتحی شقاقی دبیر کل جنبش جهاد اسلامی فلسطین در جزیره مالت به دست جوخه های ترور موساد به شهادت رسید، دکتر رمضان عبدالله جانشین او شد تا امروز رهبری یکی از مهمترین گروههای مبارز فلسطینی را برعهده داشته باشد.
* احترام ویژه سردار به سه نفر
صادق آهنگران مداح مراسم، شعری در وصف مادر فرمانده نیروی قدس سپاه خواند و بعد از آن هم قدری عزاداری و سپس سخنرانی آیتالله علی خاتمی نماینده ولی فقیه و امام جمعه زنجان...
عکاسها جلوی درب ورودی و درست در مقابل فرمانده عزادار سپاه ایستاده بودند تاهیچ واکنش او را از دست ندهند و تنها کسی که میتوانست جمع این عکاسان را متفرق کند، خود حاج قاسم بود.
فرمانده محبوب، دو بار شبستان حسینیه را ترک کرد و یک بار هم عکاسان را دنبال خود به بخش انتهایی حسینیه کشاند.
نخستین بار که حاج قاسم حسینیه را ترک کرد، برای خوشامدگویی به یک بانو بود. بانویی شاید هم سن و سال مادر خودش. مادر سردار شهید مهدی زینالدین فرمانده لشکر 17 علی ابن ابیطالب(ع) که برای عرض تسلیت آمده بود و لابد خیلی خاطر حاج قاسم را می خواست.
بار دوم که حاج قاسم حسینیه را برای دقایقی ترک کرد، برای صحبت با فرد دیگری بود که نمی دانستیم کیست اما اینقدر برای سردار، عزیز بود که مجلس را برای دقایقی ترک کرد تا از طریق تلفن همراه با او صحبت کند.
اما دفعه سوم که سردار جمع جلوی درب ورودی را ترک کرد، برای تشکر از دبیر کل دوست داشتنی جنبش جهاد اسلامی فلسطین بود که در ردیف اول صندلیهای انتهای حسینیه نشسته بود.
* پسر جوان پشت سر فرمانده
در میان حاضران در سالن، جوان خوشسیمایی بود که ارتباط عمیقی با حاج قاسم داشت و در طول مراسم درست پشت سر سردار ایستاده بود و گاهی بوسهای بر شانه او میزد و هر چنددقیقه یکبار هم درگوشی باهم حرف میزدند و حاج قاسم گهگداری او را در کنار خود میایستاند و به برخی فرماندهان هم معرفیاش می کرد.
هر کس که او را نمی شناخت، با معرفی سردار، لبخندی بر لبانش می نشست و پسر جوان را بغل میکرد و میبوسید.
پنج سال قبل بود که برای اولین بار او را در تلویزیون دیده بودیم. پدرش درست شب 24 بهمن 1386 در محله کفرسوسه دمشق به دست تروریست های موساد ترور شد و شهادتش، او را از گمنامی درآورد و حالا پسر او که نام عموی شهیدش را بر وی گذاشته بودند، مانند پسر، در کنار حاج قاسم ایستاده بود.
او «جهاد عماد مغنیه» فرزند سردار بیبدیل حزب الله، عماد مغنیه (حاج رضوان) بود.
ارتباط جهاد با حاج قاسم چیزی فراتر از رابطه یک پسر با دوست پدرش بود و هرکس نمی دانست گمان می کرد «جهاد» پسر فرمانده است.
مراسم به دقایق انتهایی خود میرسید و میهمانان یکی یکی از حسینیه خارج می شدند و بودند کسانی که هم در هنگام ورود و هم موقع خروج از فرصت، برای دیدار نزدیک با فرمانده دوست داشتنی جلو میرفتند، دستی می دادند، مصافحهای میکردند و برخی هم که می خواستند دست سردار را ببوسند، با اکراه و ممانعت او روبرو میشدند.
رفتن مادر سردار تنها نشانه کوچکی بود که نشان داد پسرش چه نفوذی در دل مردم ایران دارد؛ پسری که امروز یکی از نمادهای مقاومت و دشمنی با شیطان بزرگ شناخته میشود./فارس
دیدگاه شما