به گزارش صبح الوند به نقل از فارس، محمدناصر نیکبخت در نخستین شورای اداری استان همدان در سال جدید؛ ضمن تبریک آغاز سال 95 با بیان اینکه امیدواریم برکت میلاد اسوه لیاقت حضرت زهرا(س) امسال را سالی پربرکت قرار دهد، اظهار کرد: سال جدید از سوی مقام معظم رهبری به نام «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» نامگذاری شد.
وی با تأکید بر اینکه مقام معظم رهبری در سالهای اخیر نظر خاص به مسائل اقتصاد و معیشتی در نامگذاریها داشتند، ادامه داد: وقتی امسال به نام «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» نامگذاری شده، به این معناست که باید در مسیر عملیاتی شدن این شعار و بسیج همگانی در راه تحقق این هدف وارد شویم.
استاندار همدان با اشاره به اینکه سال گذشته به نام «دولت و ملت، همدلی و همزبانی» نامگذاری شده بود، بیان کرد: شعار سال گذشته را برای عملیاتی کردن اقتصاد مقاومتی نیاز داریم.
وی با بیان اینکه بدون اجرای شعار سال 94، اقتصاد مقاومتی را به سختی میتوان عملیاتی کرد، بیان کرد: همدلی و همزبانی همیشه باید پیشانی کار ما باشد و با همدلی باید هر اقدام اساسی را انجام داد.
نیکبخت افزود: اگر در جبهههای حق علیه باطل پیروز شدیم و اگر در مذاکرات توفیق پیدا کردیم؛ به خاطر همدلی و وحدت بود و اکنون نیز باید اقتصاد مقاومتی را با توجه به شعار سال گذشته پیگیری کنیم.
*تا زنده هستیم باید همدلی را در صدر کارها قرار دهیم
وی با اشاره به اینکه تا زنده هستیم باید شعار سال 94 را در صدر کارهای خود قرار دهیم، بیان کرد: اقتصاد مقاومتی را رهبری پیش از برجام و توافقات هستهای فرمودند؛ چراکه دیده شده در تحریمها اگر پایه اقتصاد مقاوم نباشد کشور آسیبپذیر میشود.
استاندار همدان با اشاره به اینکه هر تکانهای میتواند کشوری را آسیبپذیر کند، بیان کرد: ایران در مذاکرات هستهای با 34 کشور روبرو بود و علاوه بر گروه 1+5، خانم موگرینی نماینده 28 کشور اروپایی بود که اگر همراهی ملت و پشتیبانی مقام معظم رهبری نبود، توفیق پیدا نمیشد.
وی با تأکید بر اینکه اقتصاد مقاومتی ناجی بحرانهای اقتصادی خواهد بود، افزود: باید اقتصاد کشور به نحوی قدرت داشته باشد که تکانهای، آن را دچار آسیب نکند.
*دنیا به سرمایهگذاری در ایران تمایل پیدا کرده است
نیکبخت بیان کرد: دنیا به سمت سرمایهگذاری در ایران تمایل پیدا کرده است چراکه این کشور امنیت کافی برای سرمایهگذاری را دارد و اینجاست که اقتصاد مقاومتی به درد کشور میخورد.
وی با بیان اینکه سرمایهگذاران خارجی باید با فکر ایرانی و نیروی ایرانی در ایران سرمایهگذاری کنند، افزود: دیگر آن زمان که دنیا تکنولوژی نیمبند می آورد و اجازه یاد گرفتن به ایرانیها را نیز نمیداد؛ گذشته است.
استاندار همدان با تاکید بر اینکه اقتصاد مقاومتی حکم میکند از تمام توانمندیهای کشور استفاده کنیم، بیان کرد: باید در اقتصاد مقاومتی از تکنولوژی و سرمایه بیرون به نفع کشور استفاده کنیم و تکنولوژی و سرمایه نیز ماندگار باشد.
وی با اشاره به اینکه دستور رهبری و چشمانداز توسعه کشور میگوید که باید نرخ رشد اقتصاد کشور به هشت درصد برسد در حالی که نرخ رشد اقتصادی کشور در دو سال پیش 6.7 منفی بود، تصریح کرد: وقتی نرخ رشد اقتصاد به هشت درصد برسد در کشور بیکار خواهیم داشت.
* راهکار اقتصاد مقاومتی؛ جلب اعتماد بخش خصوصی
نیکبخت سرمایهگذاری سالانه 900 میلیارد تومان سرمایهگذاری ریالی و 50 میلیارد دلار سرمایهگذاری ارزی را از الزامات رسیدن به نرخ رشد هشت درصد دانست.
وی ادامه داد: دولت برای سرمایهگذاری بودجه کافی را ندارد و اگر هم بودجه داشته باشد اجازه سرمایهگذاری ندارد چراکه در اصل 44 قانون اساسی؛ دولتها مجاز به سرمایهگذاری نیستند و اگر جایی سرمایهگذاری کردند؛ باید به بخش خصوصی برگردانند.
استاندار همدان یکی از راهکارهای اقتصاد مقاومتی را جلب اعتماد بخش خصوصی هم در داخل و هم خارج از کشور بیان کرد و افزود: زمینه سرمایهگذاری و امنیت کافی برای سرمایهگذاری در کشور و استان وجود دارد.
وی با تاکید بر اینکه استان همدان پیشروترین استان در اجرای اقتصاد مقاومتی است و در رابطه با این نوع اقتصاد کار شده است، خاطرنشان کرد: فعالیت در حوزه اقتصاد مقاومتی در استان همدان از سال 93 آغاز شد و در این راستا همایش سرمایهگذاری برگزار و ستاد اقتصاد مقاومتی تشکیل شد.
نیکبخت با اشاره به اینکه بعد از برگزاری همایش دو طرح در اردیبهشت ماه سال گذشته در استان همدان کلنگزنی شد، افزود: یکی از طرحها که کارخانه ساخت بخاریهای مدرن بود، در 26 اسفندماه سال گذشته افتتاح ش.
وی بیان کرد: کارخانه تولید بخاری مدرن به اندازهای قابل توجه بود که وزارت نفت اعلام کرد به این کارخانه یارانه میدهیم چراکه در کاهش مصرف انرژی تأثیرگذار است.
*پروژه عراقیها در ملایر امسال افتتاح خواهد شد
استاندار همدان با اشاره به اینکه پروژه عراقیها در ملایر نیز در سال جاری افتتاح خواهد شد، افزود: تمام تولیدات این کارخانه برای صادرات است.
وی از برگزاری سمینار استانداران کشور در دو روز آینده در تهران خبر داد و تأکید کرد: معتقدم اقتصاد مقاومتی در هر شرایطی ناجی اقتصاد کشور است.
نیکبخت در ادامه از مدیران استان قدردانی کرد و با تاکید بر اینکه امیدوارم در سال جدید، توجه به اقتصاد مقاومتی را بهتر از هر استان دیگری داشته باشیم، ادامه داد: میخواهم همدان در اجرای اقتصاد مقاومتی در کشور رتبه نخست را داشته باشد چراکه این توانایی در استان وجود دارد.
وی به دیدار خود و جمعی از مدیران استان با رئیس قوه قضائیه، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، وزیر کشور و... در چند روز اخیر اشاره کرد و ادامه داد: همه مسئولان کشور در فرمایشات خود؛ همدان را استان برتر در اقتصاد مقاومتی دانستند.
استاندار همدان خطاب به مدیران استان همدان بیان کرد: یا دعا کنید که من در همدان نباشم یا خود مدیران کاری کنید که من از همدان بروم؛ چراکه تا وقتی در همدان هستم آرامش شما را در دویدن برای اجرای اقتصاد مقاومتی میبینم.
وی با تاکید بر اینکه در صورت عدم اجرای اقتصاد مقاومتی هیچ اغماضی با هیچ یک از مدیران نخواهد شد، ادامه داد: استان همدان به جز دریا و آب؛ همه شرایط را برای جهش دارد و اگر این کار تاکنون نشده است؛ مسئولان مقصر هستند.
نیکبخت با انتقاد از اینکه چرا سرمایهگذاران همدانی در همدان سرمایهگذاری و مشارکت نمیکنند، بیان کرد: باید یخها باز شود چراکه همدان دارای سرمایهگذاران خوب و افراد توانمندی است.
وی تاکید کرد: هر مسئول استان که مرد میدان اجرای اقتصاد مقاومتی است با یک «یا علی» ادامهدهنده راه باشد اما اگر کسی ممکن است از تشرهای من ناراحت و خسته شود زودتر بگوید تا مسئولیت دیگری به او داده شود.
استاندار همدان با بیان اینکه استان همدان به لحاظ شرایط موجود؛ یک کشور است، بیان کرد: فردی که از تشرها ناراحت میشود بهتر است که با این روحیات در اقتصاد مقاومتی نباشد.
وی در ادامه از نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی در راستای کمک برای سرمایهگذاری بخش خصوصی در استان قدردانی کرد.
نیکبخت در ادامه با بیان اینکه امسال میزان بارندگیها در استان همدان بسیار خوب بود؛ افزود: ایام نوروز 40 میلیمتر بارندگی در استان داشتیم.
*14.3 میلیون متر مکعب آب در سد اکباتان وجود دارد
وی ادامه داد: سال گذشته سد اکباتان در این زمان از سال، 7 میلیون متر مکعب آب ذخیره داشت در حالی که در سال جاری و تا دو روز پیش اعلام شد که 14.3 میلیون متر مکعب آب در سد اکباتان وجود دارد.
استاندار همدان با اشاره به اینکه همدان در استفاده بهینه از آب و آبیاری تحت فشار در کشور اول است، افزود: 130 میلیون متر مکعب یعنی 10 برابر سد اکباتان، پس از بستن چاههای غیر مجاز در استان آب صرفهجویی شد.
وی با بیان اینکه سال گذشته سال سختی برای دولت بود، بیان کرد: از پایان سلسله قاجار تا سال 93 هیچ سالی را به بدی سال 94 از نظر بودجه نداشتیم چراکه در سال 94 تا شب عید بودجه برای پرداخت حقوق برخی ادارات وجود نداشت و حقوق برخی کارمندان را بعد از آغاز سال پرداخت کردیم.
نیکبخت با اشاره به اینکه باید بیکاری را کاهش داد و به این دلیل انتظار داریم همه با هم باشیم، بیان کرد: مجلس باید مجلسی، نه در خدمت دولت بلکه با دولت باشد و دولت با این مجلس هماهنگیهای بیشتری داشته باشد.
وی در ادامه افزود: 4 هزار نفر از رأیدهندگان انتخابات هفتم اسفند در استان همدان بالای 85 سال سن و 670 نفر بالای 96 سال سن داشتند که این موضوع نشان میدهد فردی که با 96 سال سن؛ رأی میدهد اعتقاد دارد؛ پس باید به این افراد خدمت کرد.
استاندار همدان از همه دستاندرکاران ستاد نوروزی تشکر کرد و افزود: تعداد خودروی شخصی ورودی به استان یکمیلیون و 70 هزار دستگاه و افراد وارد شده به استان یکمیلیون و 670 هزار نفر بود.
وی با بیان اینکه 191 هزار و 230 نفر از مسافران در استان محلی برای اسکان خواستند، ادامه داد: 400 نفر گردشگر خارجی؛ امسال عید وارد استان شدند که این آمار در سال گذشته بیش از 100 نفر بود.
نیکبخت با اشاره به اینکه امسال ورودی مسافر به استان همدان بیشتر از پارسال بود اما توقف کمتر بود، بیان کرد: در تعطیلات نوروز فروش صنایع دستی و سوغات استان یکمیلیارد و 400 میلیون تومان بوده است.
وی با بیان اینکه رسانهها بسیار مهم هستند و تلاش و همکاری خوبی داشتند، افزود: رسانهها تاکنون به خوبی وارد اقتصاد و توسعه شدند که درخواست دارم بیشتر ورود پیدا کنند.
*سد تالوار نمیتواند جوابگوی نیاز استان باشد
استاندار همدان در ادامه از آیتالله محمدی و آیتالله موسوی اصفهانی خواست تا در همدلی و همزبانی پیشقدم باشند و با تاکید بر اینکه مردم به بزرگان نگاه میکنند، ادامه داد: انتظار داریم شما بیشتر و بهتر همدلی و همزبانی را به ما بیاموزید و دوست دارم شما رفیق باشد چراکه اگر هماهنگی و همدلی داشته باشید استان نجات پیدا میکند.
وی در ادامه در خصوص صحبتهای آیتالله محمدی نماینده ولی فقیه در استان درباره سد تالوار و وضعیت آب استان بیان کرد: سد تالوار از مصوبات سفر مقام معظم رهبری به استان همدان بود و در زمان مسئولیت من نبود.
استاندار همدان با بیان اینکه سد تالوار نمیتواند جوابگوی نیاز استان باشد اما خط لولهای که ایجاد شد کار درستی بود، افزود: سد گرین برای استفاده از آب گاماسیاب و سایر آبهای نهاوند در نظر گرفته شد اما به علت کمبود بودجه عقب افتاد که در سفر رئیس جمهور به استان مجری و سرمایهگذار مشخص و مقرر شد 230 میلیارد تومان بانک کشاورزی برای این سد هزینه کند.
انتهای پیام/
دیدگاه شما