اوقات شرعی

 

آخرین اخبار

14. شهريور 1392 - 11:55   |   کد مطلب: 1628
رحمانی‌فضلی در روزی که قرار بود حکم آغاز به کار رسمی شوراهای سراسر کشور را صادر کند در اظهاراتی مجدداً به چند و چون انتخاب استانداران پرداخت.

به گزارش پایگاه خبری صبح الوند، گمانه‌زنی بر سر گزینش استانداران این روزها شدت گرفته است. رحمانی‌فضلی پیش از این، تهیه هر گونه لیستی را برای تغییر استانداران رد کرده بود.
این در حالی است که روز گذشته یک روزنامه، لیستی جدید از استانداران ارائه كرد که در آن از دو گزینه هم به عنوان استاندار همدان نام برده شده است.
به نوشته روزنامه قانون، حسین فیروزی و ربیع فلاح گزینه‌هایی هستند که مورد نظر وزارت کشور به عنوان استاندار همدان مي‌باشند. گفته می‌شود پیریایی استاندار سابق استان که اکنون استاندار قم است در صدر تغییرات استانداری‌‌ها قرار دارد.
وزیر کشور در حالی که پیش از این تأکید کرده بود که در انتخاب استانداران با هیچ مقامی غیر از رئیس جمهور مشورت نخواهد کرد، روز گذشته در گفتگوی خود با خبرنگاران از مشورت با مجامع استانی بر سر تعیین استانداران خبر داد و گفت: از آنها خواسته شده تا افراد مورد نظر خود را به وزارت کشور پیشنهاد دهند.
مجمع نمایندگان استان‌ها هم این روزها سخت دست به کار شده‌اند تا دیدارهایی جداگانه با وزیر کشور داشته باشند که موضوع آن هم انتخاب استاندارانی نزدیک به مواضع آنهاست.
حجم این مراجعات به حدی بوده که رحمانی‌فضلی در نشست خبری دیروز خود گفت که از مجامع استانی خواسته تا شاخص‌های خود برای استاندار مدنظر را به وزارت كشور بدهند.
وی در پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم مبنی بر اینکه انتخاب استانداران چه زمانی قطعي خواهد شد، اظهار داشت: ما در انتخاب استاندار دقت را فدای سرعت نخواهیم کرد. همچنین قرار است نمایندگان و تمامی مجامع استانی به وزارت کشور بیایند و شاخص‌های خود را برای انتخاب استانداران به ما اعلام کنند.
وزیر کشور اعتدال، سابقه مفید، نگاه اقتصادی، پاکدستی، قدرت تعامل و قبول داشتن برنامه دولت "تدبیر و امید" را اصلی‌ترین شاخص انتخابات استانداران عنوان و اضافه کرد: نمایندگان می‌توانند افرادی را از باب مشورت به وزارت کشور معرفی کنند و خود وزارت کشور با شناخت کامل از افراد دست به انتصاب‌ها خواهد زد.
رحمانی‌فضلی در ادامه سخنان خود گفت:‌ ما در مدت تعیین شده که بیش از یک ماه نخواهد بود تغییرات را در استانداری‌ها آغاز خواهیم کرد و البته در بعضی استان‌ها به نتیجه رسیده‌ایم که به دولت ارسال خواهیم کرد.
وی همچنین بر مشورت خود با رئیس جمهور تأکید کرد و افزود: ‌بنده هم به لحاظ قانونی و شخصاً تأکید دارم که رئیس ‌جمهور نقش اول و اصلی را در انتخاب استانداران دارد. حتی قبل از معرفی استانداران به دولت، در تک‌تک موارد با وی مشورت و نظرات رئیس‌ جمهور را اعمال می‌کنم. تشکیل کمیته 3 نفره تعیین استانداران در دولت هم سؤال دیگری بود که از رحمانی‌فضلی پرسیده شد.
وی در پاسخ به این سؤال اظهار داشت: در خصوص کمیته ۳ نفره و کمیته‌های مشابه نگاه رئیس‌ جمهور این است که هر فردی در حوزه‌ای که متولی امور است باید مسئولیت را به عهده داشته باشد و تعیین کمیته، افراد و اشخاص و جایگاه‌هایی که مسئولیت‌ها را زیر سؤال ببرد در برنامه‌های رئیس‌ جمهور نیست.
وزیر کشور تصریح کرد: بنده در صحن علنی مجلس هم اعلام کردم که وزارت کشور در مسیر فعالیت‌ها، مشورت‌ها را می‌پذیرد، اما دخالت را نمی‌پذیرد. ما در انتخاب استانداران با رئیس ‌جمهور مشورت خواهیم کرد، سپس پرونده هر فرد را به دولت می‌فرستیم و از یکایک آنها دفاع می‌کنیم. وزیر کشور بر اولویت گزینش نیروهای بومی به عنوان استاندار نيز تأکید کرد.
وی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه نظر شما در مورد لابی‌هایی كه در شهرها و استان‌ها برای تعیین استاندار، فرماندار و بخشدار انجام می‌شود، چيست، گفت: خوشحال می‌شوم؛ چرا که این موارد نشاط سیاسی در کشور را نشان می‌دهد. حتی اگر افراد مستقل را با نگاهی که مدنظر داریم به ما معرفی کنند در کمیته‌های مربوطه بررسی می‌کنیم.
رحمانی‌فضلی در ادامه یکی از برنامه‌های خود برای استانداری‌ها را افزایش نظارت بر آنها دانست و گفت: تلاش می‌کنیم تا در قالب این تغییر و تحول‌ها خللی در روند فعالیت‌های استانداری‌ها ایجاد نشود. وي همچنین در خصوص فعالیت شهرداران گفت: تا زمانی که فرد جدیدی برای شهرداری‌ها انتخاب نشده، شهرداران می‌توانند به کار خود ادامه دهند.
وزير كشور در خصوص ملاک‌های وزارت کشور برای انتخاب مدیران روابط‌عمومی استانداری‌ها و فرمانداری‌ها نیز گفت: نگاه ما در انتخاب استانداران در دیگر حوزه‌ها نیز حاکم خواهد بود و در بحث روابط‌‌عمومی و سایر پست‌ها تلاش می‌کنیم که یک ارزیابی عملکرد دقیق داشته باشیم تا افرادی که عملکرد خوبی در حوزه استانداری‌ها و فرمانداری‌ها داشته‌اند به کار خود ادامه دهند.
با توجه به اینکه وزارت کشور بیش از ۴۰۰ یا ۵۰۰ مدیر دارد، تغییر و تحول همه آنها زمان زیادی خواهد برد و ما بر اساس ارزیابی عملکردها نسبت به تغییرات اقدام خواهیم کرد.

دیدگاه شما

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
کنگره ملی8000شهیداستان همدان