اوقات شرعی

 

آخرین اخبار

13. شهريور 1392 - 18:01   |   کد مطلب: 1624
نامه همدانی‌ها به مسئولان كشوري
مانع از بین رفتن میراث طبیعی و تاریخی همدان شوید
باغ بديع واقع در ابتداي جاده دره‌مرادبيك از جمله يادگارهاي خاندان بديع و بديع‌الحكما از چهره‌هاي نامي پزشكي در همدان بوده كه بيش از نيم قرن حفاظت شده است.

به گزارش پایگاه خبری صبح الوند، متأسفانه در حال حاضر با توجه به قيمت روزافزون زمين در اين منطقه و وسوسه‌انگيز بودن موقعيت قرارگيري اين باغ، برخي اشخاص اقدام به دريافت مجوز براي تغيير كاربري اين باغ و تفکیک آن براي احداث برج‌ و ساختمان مسکونی و تجاری كرده‌اند تا فاجعه زيست‌محيطي ديگري در همدان رقم بخورد.
اما به دنبال این اتفاق 160 نفر از اساتید، متخصصان و دوستداران میراث فرهنگی همدان در نامه‌ای به مسئولان كشوري، خواستار رسیدگی به تخریب‌های اخیر در این شهر کهن و توقف قطع درختان آن شدند.
آنها خطاب به وزير كشور و رؤساي سازمان‌هاي حفاظت از محیط زیست و میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور چنین نوشته‌اند:
«باسلام و احترام
احتمالاً خبرها را طی چند روز گذشته خوانده‌اید، در روزهای جایگزینی دولت جدید و تعویض استانداران، خانه‌باغ قاجاری دکتر بدیع‌الحکمای همدانی، با مساحت 60 هزار مترمربع، از آخرین ساختمان‌های دوره قاجار همدان و ساختمان و باغ ذوالریاستین در همدان، در حال تفکیک و تخریب است، بولدوزرها برای تخریب باغ بدیع‌الحکما که ارزشی تاریخی، فرهنگی و زیست محیطی دارد، به کار افتاده‌اند و بخش دولتی هم بدون واکنش شاهد این ویرانی است.
دکتر بدیع‌الحکما از پزشکان خوشنام و خادم به مردم همدان بوده، رابیندرانات تاگور در سال 1311 در مسیر سفر خود به ایران در این باغ اقامت کرده، عارف قزوینی شاعر بزرگ مشروطیت دوره‌ای از تبعید خود را در باغ بدیع‌الحکما زندگی کرده است و بزرگانی چون شهید کلنل محمدتقی پسیان، آیت‌ا... شیخ ‌محمدباقر بهاری روحانی مشروطه خواه، میرزاده عشقی، صفاءالحق همدانی شاعر، فریدالدوله گلگون روزنامه‌نگار، شهیدزاده دادرس قاضی دادگستری، آزادهمدانی شاعر، غمام همدانی شاعر، شیخ موسی نثری نویسنده، حاج وکیل‌الرعایا نخستین نماینده مردم همدان در مجلس شورای ملی و بسیاری از بزرگان شهر در اوایل قرن کنونی از معاشران دکتر بدیع‌الحکما بوده‌اند.
در حال حاضر علاوه بر این باغ، بخش بزرگی از باغ‌های سبز حاشیه شهر که حکم ریه‌های شهر همدان را دارند و همچنین از جاذبه‌های گردشگری شهرند، توسط انبوه‌سازان مسکن نابود شده‌اند و باغ بدیع و باغ ذوالریاستین از آخرین این باغ‌ها هستند.
لازم به توضیح است که براساس توافقنامه‌های موسوم به کمیسیون ماده5، بخش زیادی از باغ‌های شهر همدان تغییر کاربری داده و بدون کمترین مانعی قنات‌ها، نهرها و چاه‌های آبرسان باغ‌ها خشک شده و درختان سرسبزی که برای تصفیه هوای شهر بسیار کارآمد بودند، قطع شده‌اند.
در این روزها که فعالیت‌های اجرایی دولت جدید آغاز شده است، از وزارت کشور، سازمان حفاظت از محیط زیست و سازمان میراث فرهنگی تقاضای رسیدگی فوری در جهت جلوگیری از تفکیک و قطع درختان باغ و تخریب ساختمان ارزشمند آن را داریم.
امید آنکه با همیاری مسئولان استان، مجموعه فضای سبز و ساختمان باغ بدیع‌الحکما بتواند به عنوان موزه تاریخ پزشکی و فرهنگسرایی برای جوانان همدان مورد استفاده قرار گیرد.»/همدان پیام

دیدگاه شما

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
کنگره ملی8000شهیداستان همدان